Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Euroopan puistot kutsuvat kevätpiknikille

artikkelin kuva
Uutiset
Kaupunkilomallakin voi nauttia luonnon läheisyydestä. Euroopan lumoavissa kaupungeissa on kauniita puistoja, jotka ovat otollisia aurinkoiseen piknik-hetkeen ystävien seurassa.
Teksti: minnam
Päivitetty: 14.05.2010
facebook   whatsapp

Pariisi, Ranska

Pariisi on pikniknautintojen luvattu kaupunki lukuisine puistoineen ja herkkupatonkeineen. Koillis-Pariisissa, 19. kaupunginosassa sijaitsee romanttinen Parc des Buttes Chaumonts. Puisto tarjoaa idyllisen ympäristön piknikille: siellä on muun muassa järvi, 20-metrinen vesiputous, useita siltoja ja kallioita, kiinalainen ja englantilainen puutarha sekä kuuluisana maamerkkinä kallion laella kohoava korinttilaistyylinen monumentti, Belvedere of Sybil.

Eiffel Rive Gauche

Hotelli sijaitsee Champ de Mars -puiston lähellä. Boutique-hotellin keskeistä sijaintia onkin kiitelty erityisesti Hotels.com-sivustolla jätetyissä käyttäjäarvioissa. Hotelli järjestää asiakkailleen kaupunkikierroksia.

Madrid, Espanja

Espanjassa ei ole aiemmin ollut juurikaan piknikkulttuuria, mutta viime vuosina puistoherkuttelu on rantautunut myös tänne. Suosituin piknikpaikka on Retiro Park. Tämä täydellinen kaupunkikeidas sijaitsee aivan Prado-museon lähellä. Puisto on kuin taidemuseo monine veistoksineen. Kevätpäivänä puiston järvellä voi soudella, ja puistossa järjestetään usein ilmaiskonsertteja.

Kaunis paikka viettää piknikhetkeä on myös Templo de Debod -monumentin ympärillä sijaitseva puisto. Templo de Debod on antiikinaikainen egyptiläinen temppeli, jonka Egypti lahjoitti Espanjalle.

Hotel Principe Pio

Hotelli sijaitsee puistomiljöössä aivan Templo de Debodin lähellä. Hotellin vieressä sijaitsevat myös kuninkaanlinna sekä parlamenttitalo, ja ne näkyvät osaan hotellihuoneista.

Amsterdam, Hollanti

Amsterdamin suurin puisto Vondelpark on sekä paikallisten että matkailijoiden suosima vehreä paikka viettää mukava päivä. Heti kevään ensimmäisten auringonsäteiden näyttäytyessä puisto täyttyy ihmisistä. Kesäkuukausina puistossa järjestetään ilmaisia konsertteja, ja ulkoilmalavoilla esitetään joka keskiviikko lastenteatteria.

Park Plaza Vondelpark

Jännittävän näköinen hotelli keltaisine markiiseineen sijaitsee aivan Vondelparkin pikkujärven rannalla. Hotellin sisustuksessa on käytetty modernia designia.

Milano, Italia

Milanon ehdoton piknikpuistojen kuningas on Idroscalon puisto, joka sijaitsee vähän matkan päässä kaupungin keskustasta. Idrocscalo on tekojärvi, jonka ympärille on muodostunut useita urheilu- ja harrastusmahdollisuuksia tarjoava huvialue. Aluetta kutsutaankin “Milanon mereksi”. Idroscalon puistossa voi harrastaa piknikkien lisäksi kajakkisoutua, vesihiihtoa tai nauttia musiikkitapahtumista.

Kaupungin keskustassa sijaitseva Parco Sempione on romanttinen kaupunkipuisto. Puiston alueella sijaitsee myös nähtävyyksiä, kuten Milanon kirjasto sekä Triennalen designmuseo. Puistossa toimii jopa langaton verkko, joten internetistä voi etsiä hyviä piknikreseptejä.

Antica Locanda dei Mercanti

Keskeltä sykkivää kaupunkia löytyy keidasmainen rauhan tyyssija. Hotelli on sisustettu luonnonmateriaaleilla ja kukkakuoseilla, ja muutamissa huoneissa on erittäin vehreät terassit.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.