Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Deturin loppuvuoden matkat peruttu – toimi näin matkavarauksesi kanssa

Shutterstock artikkelin kuva
Uutiset
Matkatoimisto Detur uudelleenorganisoi toimintaansa, minkä vuoksi yhtiö on päättänyt perua loput vuoden 2022 matkoista. Lue, kuinka matkustajia ohjeistetaan toimimaan varausten kanssa!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 30.09.2022
facebook   whatsapp

Detur peruu matkoja ja uudelleenorganisoi toimintaansa

Matkatoimisto Detur on ilmoittanut peruvansa matkat loppuvuodelta 2022 liiketoimintavaikeuksien ja yrityksen uudelleenorganisoinnin vuoksi. Matkatoimiston tarkoituksena on käynnistää toiminta myöhemmin uudelleen uudella pääomalla ja organisaatiolla.

Detur on järjestänyt matkoja lukuisiin suomalaisten suosimiin lomakohteisiin, kuten Kreikan lomasaarille Rodokselle ja Kreetalle sekä Turkkiin. Yhtiön vaikeudet nousivat julkisuuteen, kun osaa matkatoimiston asiakkaista pyydettiin hotellien puolelta maksamaan lomakohteessa uudelleen jo kertaalleen maksettuja hotellimajoituksia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeistuksen mukaan asiakkaiden ei tule maksaa jo kertaalleen maksettuja majoituksia uudelleen. Mikäli et voi välttyä maksamasta matkapaketista toistamiseen tai olet jo maksanut siitä, säilytä maksusta kuitit myöhempää korvausvaatimusta varten.

Detur on ohjeistanut, että matkustajien, joiden matkavarauksia loppuvuoden peruutukset koskevat, ei tarvitse olla itse matkatoimiston asiakaspalveluun yhteydessä, vaan Detur ottaa yhteyttä asiakkaisiinsa matkustuspäiväjärjestyksessä. Matkustajien ei siis kannata myöskään itse peruuttaa matkaa vielä, vaan odottaa Deturin yhteydenottoa.

Deturin mukaan peruutuneiden matkojen käsittely ja korvaus hoidetaan yleisten matkaehtojen mukaisesti. Yleisten matkaehtojen mukaan matkanjärjestäjän on palautettava matkustajan maksusuoritukset viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun sopimus on peruutettu.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on pyytänyt Deturilta lisäselvitystä aiheesta ja heidän viestintäänsä aiheeseen liittyen pääset seuraamaan täältä. Deturin asiakaspalvelun yhteystiedot näet tästä.

Lähde: Detur, Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Kuva: Shutterstock

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Ovat ruvenneet Peruun jo ens vuoden matkoja. Meillä piti olla lähtö 29.4 tänään tuli peruutusviesti


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.