hero taustakuva

10 syytä lentää viikonlopuksi Manchesteriin

artikkelin kuva
Uutiset
EasyJet listasi 10 syytä, miksi kannattaa hypätä koneeseen ja ottaa suunnaksi keväinen Manchester.
Teksti: minnam
Päivitetty: 24.03.2010
facebook   whatsapp

1. Ostokset

Punta on edullinen, joten ostoskierros Manchesterissa ei lompakkoa paljon rasita. Kaupungista löytyy kaikkea herkullisista design-putiikeista vintage-outleteihin. Erinomaisia aloituspaikkoja ostosseikkailuille ovat Exchange Square ja Manchester Arndale Centre. Rags to Bitches tarjoaa löytöjä vintagea janoaville.

2. Kaupunkikuva

Manchester on kaupunki, jossa yhdistyvät vanha ja uusi. Moderni arkkitehtuuri rinta rinnan vaikuttavien historiallisten monumenttien kanssa osoittaa, että Manchester on ylpeä menneisyydestään. Näkemisen arvoisia ovat esimerkiksi kaupungintalon neo-goottilainen tyyli sekä 6-kerroksinen, mielenkiintoisia näyttelyitä tarjoava Urbis Centre.

3. Torit

Ostoskierroksen jälkeen voit vierailla kaupungin viihtyisillä toreilla. Manchester Real Food Marketsilta löytyy herkullisia erikoisuuksia kuten lähialueiden kalaa, juustoja, kotona leivottua leipää, piirakoita ja herkullisia kakkuja. Täällä voit haukata mukavan pienen lounaan hyvästä musiikista ja tunnelmasta nauttien.

4. Kulttuuri

Manchester on täynnä kulttuurielämyksiä, ja Manchester Art Gallery on yksi kaupungin ehdottomista vetonauloista. Tällä palkitulla museolla on paljon mielenkiintoista tarjottavaa.

5. Tee

Perinteisen englantilaisen iltapäiväteen voit nauttia vaikka korkeuksissa kaupungin yllä. Cloud 23 -niminen baari sijaitsee 147-kerroksisen Hilton Towerin 23. kerroksessa. Nauti näkymistä, tilaa kuppi kuumaa – tai ehkä jotain hieman vahvempaa baarin legendaarisesta drinkkivalikoimasta.

6. Keskustan ulkopuolella

Kymmenen minuutin metromatkan päässä sijaitsee Manchesterin ranta, The Quays. Hengähdä ja nauti kauniista maisemista. Samalla voit piipahtaa myös Imperial-sotamuseossa.

7. Ruokaa

Nauti herkullinen ateria esimerkiksi modernissa brittiläisessä ravintolassa Choice, jonka ruokalista on loihdittu paikallisista raaka-aineista ja tunnelma syntyy elävän pianomusiikin rytmeistä. Hyvä illallispaikka on myös hiljattain avattu italialainen ravintola Rosso, jonka omistaa Manchester Unitedin pelaaja Rio Ferdinand.

8. Pubit

Paikallisessa pubissa tutustut parhaiten aitoon englantilaiseen kulttuuriin. Tuoppi kannattaa täyttää Boddington-oluella, joka tunnetaan myös nimellä “the cream of Manchester´s”. Esimerkiksi The Old Grapes -pubi on erityisen viihtyisä.

9. Elävää musiikkia

The Deaf Institute esittelee menestystä janoavat brittibändit läpimurron kynnyksellä. Paikan kolmessa kerroksessa voit syödä, juoda ja tanssia. The Deaf Institute on suosittu paikka opiskelijoiden keskuudessa ja sijaitsee lähellä muita illanviettopaikkoja.

10. Klubit

Jos rakastat klubi-elämää, Sankeys on paikka sinulle. DJ Magazinen lukijat ovat nimenneet Sankeysin maailman viidenneksi parhaimmaksi yökerhoksi, joka tarjoaa kävijälle elektromusiikin sykettä. Sankeys sijaitsee vanhassa puuvillatehtaassa ja omaa mm. entisen NASA:n insinöörin suunnitteleman äänijärjestelmän. Muista korvatulpat!

easyJet lentää Helsinki-Vantaalta Manchesteriin neljästi viikossa. Lennon hinta alkaen 31,99 euroa. www.easyJet.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.