Hyppää sisältöön

Yhden yön juttu – nanolomien suosio kasvaa

Kirjoittajan oletuskuva
Jenna Lehkonen Päivitetty: 20.02.2012
Suomalaiset etsivät entistä useammin hotellimajoitusta yhdeksi yöksi kerrallaan, ilmenee Hotels.comin hakutilastoista.

Yhden yön irtiotto rutiineista

Suomalaiset etsivät vuonna 2011 yhden yön majoitusta jopa 72 prosenttia enemmän vuoteen 2010 verrattuna. Nanolomien trendi oli myös maailmanlaajuisesti nouseva.

Varsinkin Aasian maissa päästiin huimiin kasvulukuihin: Kiinassa, Hong Kongissa, Malesiassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa nanolomien suosio yli kaksinkertaistui. Suurinta kasvu oli Kiinassa, jopa 218 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Vaikka kyse olisi yhdestä ainoasta päivästä, arjen rutiineista ja kotitöistä vapautuminen jonkun muun palveltavaksi on kuin pieni loma. Olemme huomanneet tämän trendin voimistuneen muutaman viime vuoden aikana – aina ei välttämättä etsitä kovin pitkäaikaista majoitusta. Mobiilisovelluksille, joiden avulla on helppo löytää viime hetken hotellitarjouksia, on tänä päivänä yhä enemmän kysyntää, kertoo Alison Couper Hotels.comilta.

Liikematkailu nousussa

Myös liikematkailun elpyminen kasvattaa eniten juuri yhden yön majoitusten suosiota. Yhden yön majoitusten hakusuosio nousi viime vuonna kaikissa tutkituissa maissa lukuun ottamatta Irlantia, jossa päädyttiin niukkaan, yhden prosenttiyksikön laskuun.

Irlannin taloustilanne ei tunnetusti ole Euroopan eliittiä, joten tällä on saattanut olla vaikutusta sekä liike- että vapaa-ajanmatkailun kasvun hiipumiseen.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr/Tara Angkor Hotel