Kortteerin metsästystä

Eipä oikein päde tähän matkakohteeseen se ajatus, että matka kannattaa varata 53 vuorokautta ennen aiottua lähtöä, koska se on silloin edullisinta. New Yorkissa käy niin paljon matkailijoita koko ajan, että mitkään säännöt eivät päde.

Enpä ollut yhtään osannut varautua siihen, kuinka vaikeaa oli löytää asumus tälle reissulle. Koska matkabudjetti ei ole valtaisa, yöpymispaikkaa jouduttiin pohtimaan tosi pitkään.

Meillä ei ole koskaan kovin korkeita vaatimuksia, kunhan on siisti ja sijanti kohtuullinen. Nukkumista vartenhan se kuitenkin vain on. Yllättäviä asioita  nousi esiin. Huoneet ainakin Manhattanilla ovat TODELLA pieniä. Tripadvisorin kommenttien perusteella on jopa yleistä, että kaksi matkalaukkua ei mahdu yhtäaikaa olemaan auki lattialla. No senkin kestää, jos sänky on niin iso, että siinä mahtuu viettämään aikaa.

Vielä tätäkin suurempi ihmetyksen aihe oli, että erittäin usein WC ja suihku on yleisessä käytössä hotellin käytävällä. Piti olla tarkkana, että meidän valitsemassamme huoneessa oli oma kylpyhuone pelkän käsienpesualtaan sijasta.

Toinen tärkeä juttu on Wi-Fi. Suunnittelemme usein iltaisin seuraavan päivän ohjelmaa surffailemalla ja varailemalla mahdollisia lippuja ym. Eipä ole kovin yleistä kuitenkaan tuo hotellihuoneen hintaan sisältyvä Wi-Fi. Monessa hotellissa ilmainen Wi-Fi on käytössä vain hotellin yleisissä tiloissa, jos sielläkään. Joissan nettiyhteyden saa käyttöönsä maksamalla jopa 12 dollaria/tunti. Paljonpa siinä ajassa ehtii surffailla.

Hissistä saa useimmiten vain haaveilla. Onneksi hotelleissa on usein henkilökuntaa, joka auttaa matkatavaroiden kantamisessa huoneeseen. Tosin siitäkin joutuu sitten taas taalan, pari sujauttamaan piccolon kouraan.

Onneksi on olemassa paljon erilaisia sivustoja, joiden avulla hotelleja ylipäätään löytää ja voi vertailla keskenään. Airbnb oli aluksi myös yksi vaihtoehdoista, kunnes meille selvisi, että oman kodin vuokraaminen turistille on New Yorkissa laitonta, ellei itse asu asunnossa samanaikaisesti. No, niissäkin hinnat olisivat olleet aika korkeita.

Manhattanilla hotellihuoneen löytäminen alle 200 dollarilla yö, on aika haastava tehtävä. Varsinkin, jos et halua yöpyä paikassa, josta on pitkä matka joka paikkaan. Me kuitenkin onnistuimme löytämään ihan käypäsen yöpymispaikan kävelymatkan päässä Times Squarelta, hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Yhdeksän yötä tuossa teatterialueella sijaitsevassa hotellissa verotti matkakassaamme siis n. 2000 eurolla. Valtaisa pettymys tulee, jos sänky ei ole valtava :).

Hotellia varatessa kannattaa olla tarkkana myös sen suhteen, että tuleeko hinnan päälle vielä verot ja muut mahdolliset viranomaiskulut. Ne saattavat nostaa hintaa vielä kymmenillä prosenteilla.

New York – Dream trip vol. 2

Ikinä en ole missään kovin suurkaupungissa käynyt. Jos ei sellaisiksi lasketa Pietaria, Varsovaa tai Nairobia. Nyt vihdoinkin on suuntana New York, jossa asukkaita on noin 8,5 miljoonaa. En oikein pysty edes käsittämään sitä. Voi olla, että rupeaa Times Squarella ahdistamaan, kun Aleksanterinkadullakin tuntuu kesäisin olevan liikaa väkeä mun mielestäni.

Kesäkuun tokalla viikolla on lähtö ja matkaa on suunniteltu jo viime syksystä lähtien. Rahaa sitä varten on säästetty jo ainakin kaksi vuotta. Meikäläisen palkalla se ei ole ihan helppo nakki.

Ensimmäiseksi varattiin lennot, silloin jo syksyllä siis. Olen huomannut, että noilla kaukomatkoilla ei kannata kyllä mitään äkkilähtöjä jäädä odottelemaan. Hinnat nousee niissä aina lähtöpäivän lähestyessä ja sitten sitten vielä voi joutua tyytymään epäinhimillisiin välilaskuihin. Me (= tyttäreni ja minä) saimme meille sopivat lennot; mennessä aamulla lähtö ja perillä NYC:ssa aamupäivällä, paluu yölennolla. Kumpikin matka yhden pysähdyksen taktiikalla. Mennessä Amsterdam, palatessa Pariisi.

Welcome_John_F._Kennedy_International_Airport_Sign

 

 

Niin muuten se mun Dream trip vol. 1 oli mun 50-vuotislahjareissu Tansaniaan ja Keniaan. Siitä voit lukea lisää täältä.

Matkailu avartaa

En ole elämäni aikana tehnyt montaa mantereelta toiselle suuntautuvaa reissua, mutta Euroopassa on kyllä jonkun verran tullut kuljettua. Haaveissa on ollut jos jonkinlaista; Karibiaa, Thaimaata, Afrikkaa, Australiaa… Mitä vanhemmaksi tulee ja mitä nuukemmin joutuu elämään, sen tarkemmin sitä miettii, mitä vastinetta rahoilleen haluaa. Enkä nyt tarkoita viiden tähden hotelleja all inclusive – päinvastoin! Tahdon matkoillani nähdä ja kokea, haistaa ja maistaa ja tutustua niin uusiin ihmisiin kuin kulttuureihinkin.

Lähde mun mukaan!