hero taustakuva

STS Kielimatkat

artikkelin kuva
Matkatoimistot
STS Kielimatkat vie nuoria opiskelemaan kieliä eri puolille maailmaa.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 07.06.2013
facebook   whatsapp

Kielimatkoja ja vaihto-ohjelmia nuorille

STS aloitti toimintansa nuorten kielimatkojen järjestäjänä vuonna 1958, jolloin ensimmäinen ryhmä kielimatkalaisia suuntasi Salzburgiin. Vuonna 1976 STS laajensi toimintaansa kielimatkoista perinteisen matkanjärjestämisen pariin.

STS:n kielimatkat on suunnattu 10–19-vuotiaille nuorille. Peruskurssit kestävät 2–3 viikkoa, ja kielimatkojen kohdemaita ovat Englanti, Ranska, Malta, USA, Costa Rica ja Japani. STS Kielimatkat tarjoaa myös vaihto-oppilasohjelmia 14–18-vuotiaille.

STS Kielimatkoilta löytyy myös hieman erikoisempia kielimatkoja, kuten STS Experience ja STS Active. STS Experience on 15–18-vuotiaille suunnattu kielikurssi, jossa seikkailumatkailu on korvannut luokkaopetuksen. STS Active on puolestaan suunnattu 13–18-vuotiaille oppilaille ja yhdistää kahden viikon kielikurssin viikon mittaiseen aktiivilomaan.

Yhteystiedot

STS Kielimatkojen internetsivut löytyvät osoitteesta www.sts-education.com.

Tiedustelut myös puhelinnumerosta (09) 685 0830.

Kuva: Flickr / CollegeDegrees360

Lue kommentit (10) Jätä kommentti

 1. Rikosuutisissa (MTV/Jarkko Sipilä) on juttu, kuinka STS Kielimatkat on ilman perusteita passittanut kotiin vaihto-oppilaansa. TAAS?! Ja kahden päivän varoitusajalla…? Taitaa olla STS:n toimintatapa!! Eikö 55-vuoden kokemuksella ymmärretä, mitä tällainen menettely aiheuttaa nuorelle?
  Vaikuttaa vahvasti siltä, että rahanhimo on näillä vaihto-oppilasbisneksessä häärivillä ajanut jo ajat sitten järjen ohi. Näiden ihmisten pitäisi työskennellä ihan jossain muualla kuin lasten ja nuorten parissa…!!!!


 2. STS petti meidät totaalisesti. Hostperhe eli kuin navetassa likoineen ja hajuineen. Uhkailuja STS:n taholta syyttä. Jäljelle jäi traumat!


 3. Varoituksen sana STS Kielimatkoista on todella enemmän kuin paikallaan! Nuoremme oli kyseisen järjestön kautta vaihto-oppilaana. Painajaismaisen ja traumaattisen vaihtarikokemuksen jälkiseurauksista hän kärsii yhä, ja ties kuinka kauan vielä tulevaisuudessakin. Järjestön totaalinen piittaamattomuus yksin maailmalle lähteneistä nuorista on jotain täysin käsittämätöntä. Samoin STS:n mielivaltaisuus tulkita asioita ja saada kaikki käännettyä vaihto-oppilaan syyksi. Sopimuksilla ja ehdoilla ei myöskään näyttänyt olevan mitään merkitystä järjestölle. STS Kielimatkat on järjestö, joka tekee mystisille ruotsalaisomistajilleen miljoonatilejä, maksamatta veroja mihinkään. Nuoria houkutellaan valheellisilla esitteillä ja lupauksilla vaihto-oppilaiksi, eikä heidän turvallisuudestaan ja hyvinvoinnistaan huolehdita millään tavoin. Tilastojen mukaan maailmalle lähteneistä vaihto-oppilaista, jotka itse keskeyttävät vaihto-oppilasohjelman ja palaavat kotiinsa kesken vuoden, on suurin osa nimenomaan STS Kielimatkojen kautta vaihtoon lähteneitä. Lisäksi STS passittaa myös täysin yllättäen ja ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta nuoria yksin kotimatkalle. Ei todellakaan voi suositella tätä järjestöä!


 4. STS:n touhu on todella ala-arvoista kusetusta ja rahastusta alusta loppuun.
  Pakkomyytiin järjestölle itselle räätälöity laiton vakuutus, josta ei ollut mitään turvaa oppilaalle, koulussa ei ollut mitään tietoa oppilaan tulosta kouluun (käännytettiin pois), ”parhaimmasta parhaat”-periaatteella valittu perhe oli yksinäinen iäkäs siirtolainen, joka ei puhunut edes sopimuksen edellyttämää kieltä, asunto ”sikolätti” missä oppilaalle aiheutui terveydellisiä haittoja, järjestöä eivät ongelmat kiinnostaneet eikä tukea oppilaalle herunut -varoituksia kylläkin yhdelle sun toiselle! Oikeusjuttu edessä. Kannattaa todella kiertää kaukaa tämä järjestö!!!


 5. STS:n järjestämä vaihto-oppilasvuosi oli kohdallamme täysi fiasko, jonka perusteella kyseisen järjestön kielimatkoja emme voi todellakaan suositella kenellekään. Toiminta täysin vastuuntunnotonta, nuorten ja kokemattomien tyttöjen puuhastelua, jota johtaa röyhkeä, sanelupolitiikkaa harrastava maajohtaja. STS:n sisällä ei tunnu ketään kiinnostavan vaihto-oppilas sen jälkeen, kun rahat on saatu tilille. Järjestö ei noudata sopimuksia ja pakenee vastuuta mitä alhaisemmalla tavalla. Täysin ala-arvoista touhua!


  • Täysin samaa mieltä. Ei järjestöä kiinnosta kuin raha.


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.