Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellinen päivä Radda in Chiantissa Toscanan viinialueella

Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta kun avaan silmäni. Raotan verhoa ja näen pulun istumassa tiilisen savupiipun päällä. Sama pulu istui siinä eilenkin. Toivotan sille hyvät huomenet. Radda in Chiantin pääkatu on vielä hiljainen eikä hotelli Relais Vignalen aamiaiselle ole vielä kiire. Niinpä teen aamutoimet kaikessa rauhassa ja heräilen uuteen päivään.

Aamiaisella rauhallinen aamutunnelma jatkuu. Kesäisiin lomavaatteisiin sonnustautuneet hotellin asukkaat juovat kaikessa rauhassa aamukahviaan. Valitsen yltäkylläisestä aamiaispöydästä lautaselleni leipää, juustoja, ilmakuivattua kinkkua, hedelmiä, jogurttia, kananmunia, Nutellaa ja oikeastaan vähän kaikkea mitä on tarjolla. Tarjoilija tuo pöytään cappuccinon.

raddainchianti-11

relaisvignale-3

chianti-1

raddainchianti

Istumme pöytään, heräilemme kaikessa rauhassa ja annamme katseen vaeltaa maisemassa. Kukat tuoksuvat ja terassimaisen ravintolan reunalta näkee pitkälle alas laaksoon. Satunnainen ampiainen lentää ohitse, mutta sekään ei saa aamurauhaani rikkoutumaan. Mietimme päivän ohjelmaa. Näyttäisi tulevan aurinkoinen päivä. Päätämme jäädä kylään koko päiväksi ja viettää aikaa hotellin uima-altaalla.

Radda in Chiantista olisi helppo suunnata päiväretkelle muualle Toscanan kohteisiin ja moni tekeekin niin. Vuokra-auto alle ja suunta kohti Firenzeä, Sienaa, San Gimignanoa, Pisaa tai Luccaa. Illaksi takaisin hotellille. Ennen illallista ehtii käydä virkistäytymässä uima-altaalla ja nauttimassa ehkä lasin viiniä joko hotellin terassilla tai jollakin pienen kylän ravintolan terasseista.

relaisvignale-5

relaisvignale

relaisvignale-2

raddainchianti-5

Me nautimme leppoisasta lomapäivästä altaalla makoillen. Kirkonkello soi tasatunnein ja lounasajan lähestyessä heitän kesämekon bikinien päälle ja suuntaamme hotellin ravintolaan. Nautiskelemme varjossa herkulliset pasta-ateriat ja lasillisen chiantia. Jälkiruoaksi otamme vielä toiset lasilliset viiniä altaalle, koska kesä, loma ja häämatka.

Iltapäivän koittaessa teemme pienen kävelyretken kylällä. Radda in Chianti sijaitsee keskellä Chiantin kuuluisaa viinialuetta noin 35 kilometriä Firenzestä ja 15 kilometriä Sienasta. Sijainti on siis varsin ihanteellinen sekä Toscanan kiertelyyn että viinimaistiaisillekin, joita näyttää olevan tarjolla pitkin kylää pientä maksua vastaan. Myös kylän sijainti korkealla kukkulan laella on mainio, sillä joka puolelta avautuu upeat kumpuilevat maisemat, joista Toscana on kuuluisa.

raddainchianti-8

raddainchianti-9

raddainchianti-4

raddainchianti-7

Kävelykierros pienessä kylässä kannattaa, vaikka nähtävää ei ole paljon. Pieniä putiikkeja on kiva kiertää ja löydämme niistä muutaman tuliaisen, joista ihanin on käsinkirjottu keltaruudullinen keittiöliina ruokakuvaukseen, mihinkäs muuhunkaan.

Nautimme myös gelatoa puisella penkillä istuen ja käymme ostamassa vettä huoneeseemme. Tiirailemme myös ravintoloita sillä silmällä illallista ajatellen ja päätämme tulla ihailemaan auringonlaskua kylää reunustavalle näköalapaikalle, jossa on kivan näköisiä penkkejä maiseman ihailua varten.

relaisvignale-16

relaisvignale-15

relaisvignale-11

raddainchianti-2

Kävelykierroksen jälkeen saavumme takaisin hotellille ja siistiydymme hieman. Hyödynnämme hotellin aperitivon ja istahdamme löytämällemme pienelle muutaman pöydän terassille juoman ja pienen purtavan kera. Juttelemme niitä näitä ja kuvaamme kukissa pörrääviä hyönteisiä. Baarimikko kipaisee takapihalla hakemassa minttua drinkkeihin ja jää hetkeksi jutustelemaan. Ymmärrän ehkä puolet siitä mitä hän sanoo nopealla italian kielellään, mutta se ei tunnu häntä haittaavan.

Kun aperitivo on nautittu nappaamme mukaan kameran, viinipullon ja mukit ja suuntaamme kylän laidalle odottamaan auringonlaskua. Emme arvaakaan miten upea siitä on tulossa. Vähitellen aurinko laskee alemmaksi, maistelemme valkoviiniä muovimukista ja kuuntelemme kaskaiden siritystä.

raddainchianti-12

raddainchianti-13

chianti-2

raddainchianti-15

Edessämme aukeaa maisema laaksoon ja taivas muuttaa jatkuvasti väriään hehkumalla välillä oranssin, keltaisen ja punaisen lämpimissä sävyissä ja muuttamalla maiseman sitten pikkuhiljaa kylmemmäksi ja pimeämmäksi. Hetken taivaalla näkyy kaikki sateenkaaren värit ja toisessa suunnassa voi jo nähdä tähtien loistavan. Kun aurinko on heittänyt viimeisetkin säteensä laaksoon nousemme ylös ja astelemme illalliselle Bar Enoteca Dante Alighierin terassille.

Tilaamme alkuruoaksi crostineita ja sitten villisikapastaa. Illan pimeys syvenee entisestään, mutta terassin valot luovat tunnelmaa ja tähdetkin loistavat kirkkaina. Katselemme seinällä vilistäviä gekkoja ja kippistämme viinilasillisilla. Täydellinen päivä täydellisessä paikassa täydellisessä seurassa. Tätä lisää, heti huomenna.

raddainchianti-17

raddainchianti-18

raddainchianti-16

relaisvignale-27

Previous Post Next Post

You Might Also Like

65 Comments

 • Reply ananas2go tiistai, 7 helmikuun, 2017 at 09:09

  Kiitos ihanana tunnelmallisesta jutusta! Olipa ihana kotkalaisesta pakkaspäivästä piipahtaa lämmittelemässä tuolla!

  • Reply Martina tiistai, 7 helmikuun, 2017 at 13:29

   Kiitos ihanasta kommentista! Piipahdin itsekin mielelläni tällaisena kylmänä talvipäivänä Toscanan kesässä. 🙂

 • Reply Aron lauantai, 11 helmikuun, 2017 at 16:17

  Upeita kuvia, kiitokset! Toscana on kyllä kaunista seutua. Näitä hienoja Italia-tarinoita on kiva lukea tulevan matkan suunnittelun ohessa. Joskin kohde löytyy tällä kertaa vähän etelämpää Italiasta.

  • Reply Martina sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 16:46

   Kiitos! Toscana on ihana, mutta niin on muu Italiakin. Minne päin olette suunnittelemassa matkaa? Uteliaisuus heräsi. 🙂

   • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 20:34

    Lennot on varattu niin, että meno on Napoliin ja paluu Roomasta. Amalfin rannikkoa olisi tarkoitus koluta sekä käydä Procidan saarella, josta on ollut paljon juttua eri mediossa. Lopuksi siis vielä pikkuisen katsotaan Roomaa. Tarkoitus olisi vähän vertailla pizzoja, joiden perustyylithän lienevät napolilainen ja roomalainen.

    • Reply Martina torstai, 16 helmikuun, 2017 at 14:19

     Kuulostaa ihan täydelliseltä! Vitsit kun pääsisi mukaan. 🙂 Pizzavertailu kuulostaa tosi kiinnostavalta. Hyvä idea!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 16:22

  Oi mikä ihanan päivä teillä on ollut! Toscana on IHANA! 🙂

  Me yövyttiin parin vuoden takaisella Toscanan reissullamme ihan Radda in Chiantin lähellä Castello d’Albolan viinitilalla. Se oli tosiaan kätevä sijainti tutustua muuhun Toscanaan.

  • Reply Martina sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 16:47

   Tällaisia päiviä saisi olla enemmänkin. 🙂 Chiantin alue on kauniiden maisemien lisäksi tosiaan kätevä tukikohta kun haluaa tutustua muuhunkin Toscanaan. Tuo teidän viinitilanne kuulostaa myös ihanalta.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, 12 helmikuun, 2017 at 22:00

  Mä en ehkä kestä lukea tätä, koska on niin kova kaipuu Italiaan, eikä vähiten tuonne Raddaan! Tykättiin siitä ihan hulluna! Olen tainnut seisoa saman kaiteen ääressä ottamassa kuvaa itsestäni tytön kanssa, sen jälkeen kun vatsa on ensin herkuteltu täyteen noita ihania juustoja ja kinkkuja, kenties risottoakin. <3

  • Reply Martina maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 10:53

   No mäkään en ehkä kestä muistella Raddaa! Tätä postausta tehdessä tuli ihan hirveä ikävä sinne ja mielellään juuri tuohon kaiteelle katselemaan maisemia. Maha täynnä Italian herkkuja, luonnollisesti. 🙂

 • Reply Maria maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 13:26

  Voi mitkä värit tuossa auringonlaskussa ja kuvissa! Ei yhtään helpota matkakuumetta myöskään nälissään lukea aamukahvin parissa tätä ja katsoa noita ruoka-annoksia, ah!

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 13:24

   Henkka sai kyllä hyvin ikuistettua auringonlaskun värit kuviin. Mullekin maistuisi nuo ruoat uudestaan. Kauhea nälkä! 🙂

 • Reply Veera maanantai, 13 helmikuun, 2017 at 13:33

  Hienon auringonlaskun oot onnistunut vangitsemaan kuviin, itsellä usein niillä hienoimmilla hetkillä ei satu olemaan kamera käsillä.

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 13:25

   Kiitos! Kunnia näistä kuvista menee Henkalle, jolla on onneksi usein kamera käsillä silloin kun sitä tarvitaan. 🙂

 • Reply Susanna tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 00:33

  Hienot maisemat

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 13:25

   Kiitos! Niin minustakin. 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 13:00

  Täydellisen näköistä <3 Vihreys ja nuo kylän ihanat kujat tekevät kyllä tuosta aivan täydellisen.

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 13:26

   Radda in Chianti oli kieltämättä hyvin lähellä täydellisyyttä, etenkin kaltaiselleni Italia-fanille. Pakko päästä sinne vielä uudestaankin.

 • Reply Ansku BCN tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 18:09

  Kaikki viiniseudut, oli ne sitten Italiassa, Espanjassa, Ranskassa tai missä vaan, ovat kyllä ihan käsittämättömän kauniita. Hmm, tykkään myös viinin juomisesta eli pitäisiköhän hankkiutua asumaan jonnekin viinipeltojen keskelle… Olisin varmasti onnellinen siellä!

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 18:46

   Hmm, mä voisin hankkiutua myös viinipeltojen keskelle asumaan. Voitais olla siellä sitten molemmat onnellisina viinilasi kädessä ja ihailla maisemia. 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 18:39

  Voi kyllä näyttää niin Italialta! Ihan tulee ikävä viime kesän seikkailuja Italiassa.

  • Reply Martina tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 18:47

   No älä, mullakin on ihan kauhea ikävä Italiaan. Onneksi varattiin tällä viikolla lennot Roomaan. Muuten tulisin hulluksi ikävästä!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 18:56

  Voi ihanuus – niin tuttuja maisemia, joihin mahtuu paljon hyviä muistoja ja vähäsen kommelluksiakin! Erään kerran Chiantiginalla ajaessamme meille sattui nimittäin pieni haveri auton renkaan kanssa, joka johti sattumuksesta toiseen, ja lopulta kohtaamiseen aivan ihastuttavan agriturismoa pitävän perheen kanssa. https://www.rantapallo.fi/elamaajamatkoja/2015/05/05/toukokuisen-toscanan-auringon-alla-osa-2/

  Tämä kirjoituksesi on niin ihanan tunnelmallinen upeine kuvineen, että Italian kaipuu kasvoi entisestään – on se vaan niin upea maa!

  • Reply Martina keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 13:36

   Samaa mieltä, Italia on upea maa! Hauska tuo teidän sattumuksenne. Onni onnettomuudessa ihan selkeästi. 🙂

 • Reply Reissaaja1 tiistai, 14 helmikuun, 2017 at 21:19

  Toscana, voi ihanuus! Kyllä niin mieli tekisi lähteä Italiaan.
  Sinun iltakuvat ovat aivan liian houkuttelevia, kiitos!

  • Reply Martina keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 13:37

   Kiitos itsellesi kommentista! Mullakin on päällä ihan jatkuva matkakuume Italiaan. Onneksi seuraava reissu on jo tiedossa. Ei Toscanaan tällä kertaa vaan Roomaan, joka on myös aivan ihana. 🙂

 • Reply Merituuli keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 19:58

  Ihanan viipyileviä tunnelmia! Miten minä en yllättynyt että hyödynsitte aperitivon ;)?
  Olipa runsas aamupala italialaiseksi. Napolissa oli kylläkin viimeksi runsas aamupala, mutta muuten ne ovat olleet niukkoja ja monesti makeita.

  • Reply Martina torstai, 16 helmikuun, 2017 at 14:13

   Tottahan toki aperitivo pitää aina hyödyntää! 😉 Perinteinen italialainen aamupala onkin hyvin niukka ja yleensä pelkkää makeaa tyyliin kahvi ja joku leivonnainen. Lapsetkin kuulemma nauttivat aamiaiseksi maitoa ja keksejä. Nämä runsaammat aamupalat ovat kai turisteja varten ja hyvä niin, sillä minä pidän runsaista aamiaisista!

 • Reply Anna K. keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 20:06

  Voi miten kau-nis-ta! Ja mikä tunnelma jutussa, kuin olisi päässyt hetkeksi itse käymään tuolla. Ja tämän jälkeen todellakin haluaisin.
  Hitsi kun ei tullut eilen napattua Norwegianin lentotarjousta Roomaan, pikkaisen jo mielessä kävi suunnitelma Italian minikierroksesta, mutta jotenkin se jäi vain ajatuksen tasolle. Luin tämän jutun liian myöhään! Osaatko sanoa, pääseekö Toscanassa liikkumaan busseilla kylästä toiseen? Mulla kun ei korttia ole, niin olen aina julkkareiden varassa. Olis niiiiin ihanaa päästä johonkin tuollaiseen kauniiseen kylään. Just nyt kun saisi kävellä tuota toiseksi viimeisen kuvan hämärtyvää kujaa pitkin ja istahtaa tuolle, jotenkin niin kutsuvalle penkille. Kuva on törkeen ihana!

  • Reply Martina torstai, 16 helmikuun, 2017 at 14:16

   Ihanaa kuulla että jutusta välittyi tunnelma niin, että tuntui kuin olisi itsekin päässyt käymään tuolla. Se oli tavoitteeni. 🙂 Norskilla tuntuu olevan aika usein hyviä tarjouksia. Minä nappasin viime viikolla lennot Roomaan! Me liikuttiin Toscanassa tosiaan autolla (onneksi Henkka osaa ajaa, minun ajotaitoni kun on vähän mitä sattuu kortista huolimatta), mutta uskoisin että bussillakin pääsee. Varmaa tietoa ei kuitenkaan ole. Minäkin kävelisin mielelläni tuota hämärtyvää kujaa pitkin ja istuisin tuohon penkille sinun viereen. Siinä me voitaisiin sitten ihailla pimenevää maisemaa 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 15 helmikuun, 2017 at 23:30

  Ah, mikä ihana lomapäivä! Kiitos tästä kauniisti kerrotusta tarinasta. Nyt minäkin haluan tuonne nautiskelemaan! 🙂

  • Reply Martina torstai, 16 helmikuun, 2017 at 14:22

   Kiitos kivasta kommentista. 🙂 Eiköhän mennä yhdessä tuonne nautiskelemaan! Minullekin kelpaisi taas. 🙂

 • Reply Katja/jumalainenseikkailu torstai, 16 helmikuun, 2017 at 17:16

  Ihana rauhallinen pikkukylän tunnelma tässä jutussa. Ja upea tuo kuva sinusta selkä kameraan päin. Toscanan lisäsin hetki sitten matkalistalleni.

  • Reply Martina torstai, 16 helmikuun, 2017 at 18:43

   Kiitos, kiva jos tunnelma välittyi! Toscana kannattaa pitää aina matkalistalla. 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa torstai, 16 helmikuun, 2017 at 20:25

  Melkein jo pystyin kuvittelemaan itseni tuonne viinilasi kädessä maisemia ihailemaan 🙂 Ihanan rentouttava tarina!

  • Reply Martina perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:26

   Ihana kuulla että postaus onnistui rentouttamaan! Sellaista tuolla nimenomaan oli: rentoa ja leppoisaa. 🙂

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 16 helmikuun, 2017 at 21:41

  Vaikken muuten erityisesti matkaile ruuan perässä, niin italialaista ruokaa Italiassa oikein odotan! Italia on myös ihanan tunnelmallinen maa ja täynnä ihastuttavia paikkoja. Hyvä kun linkkasit nuo Firenze-postaukset. Olen muun muassa sinne suuntaamassa toukokuussa, joten on ihana saada fiilistellä kaupunkia jo etukäteen. Olen varma, että ihastun siihen 🙂

  • Reply Martina perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:29

   Minäkin olen varma että ihastut Firenzeen. Kukapa ei ihastuisi. 🙂 Ja todellakin, italialainen ruoka on ihan parasta! Ihanaa reissua sinulle toukokuussa! Meiltä on tulossa vielä lisää Firenze- ja Toscana-postauksia, joten pysythän kuulolla. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 16 helmikuun, 2017 at 22:06

  Olipa siinä viiniä … meikäläistä olisi kyllä alkanut jo väsyttää jossain vaiheessa, vain jo viininkin takia:-)
  No ei nyt ehkä ihan tosissaan – unelmapäivähän tuo on varamsti ollut.

  • Reply Martina perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:30

   Se oli kyllä ihan unelmapäivä ja tokihan Chiantin viinialueella pitää maistella viiniä. 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana torstai, 16 helmikuun, 2017 at 23:00

  Joku vois teleportata NYT minut tuonne syömään, juomaan ja fiilistelemään paikkoja! Italialaiset nautinnot kelpaisivat kyllä. Onneksi Karibian risteilymme hoituu italialaisella varustamolla, joten saamme siellä toivottavasti myös tuulahduksia italialaisesta ruoasta.

  • Reply Martina perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:31

   Minäkin voisin osallistua siihen teleporttaukseen. Ja voisin osallistua myös Karibian risteilyyn. 😀 Siinä onkin kaksi lempiasiaani: Italia ja Karibia. Kummastakaan ei voi saada tarpeekseen.

 • Reply Stacy Siivonen perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:35

  Mukava tunnelma. Kaskaiden siritys on eksoottista, ne sirisevät melkein kaikkialla muualla kuin Suomessa ja Antarktiksella.

  • Reply Martina perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 12:44

   Kiitos Stacy! Kaskaiden siritys on tosiaan eksoottista. Siitä tietää olevansa ulkomailla. 🙂

 • Reply Johanna Hulda perjantai, 17 helmikuun, 2017 at 21:27

  Ai että, täydelliseltä tosiaankin kuulostaa! Kivan näköinen kylä ja upea auringonlasku, eikä varmaan ruuassakaan ollut valittamista.

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:08

   Ei ollut ruoassakaan valittamista todellakaan. Mietin juuri ovatkohan auringonlaskut täällä aina yhtä kauniita vai osuiko meille vaan erityisen upea ilta. Veikkaan ensimmäistä. 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 01:26

  Täydellistä! Ihanan kuuloinen paikka. Tuli kyllä ikävä Toscanaan. Meidän muutaman vuoden takaisen Toscanan kiertueen kohokohta oli vanhassa linnassa yöpyminen, jossa osallistuttiin myös hääjuhliin. Oli kyllä aikamoiset unelmahäät. Chiantia tuli lipitettyä sillä reissulla jonkin verran ja ruoka oli myös taivaallista <3

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:09

   Ai jestas että kuulostaa upealta tuo linnassa yöpyminen ja hääjuhlat! Sellaiset kun pääsisi itsekin kokemaan. 🙂

 • Reply Emma lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 08:58

  Ihanan leppoisa ja romanttinenkin lomapäivä! Näitä kaipaan itsekin, kun niin helposti tulee suunniteltua reissussa ohjelmaa aamusta iltaan!

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:10

   Sama vika meillä. Yleensä päivät on tungettu täyteen ohjelmaa, mutta häämatkalla pidimme onneksi huolen siitä, että väliin mahtui näitä leppoisampiakin päiviä. Sitten jaksoi taas touhuta täydellä teholla. 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 10:18

  Ollaan tuolla kierrelty paljon ja etenkin Siena, Lucca ja San Gimignano kuuluvat lempikohteisiin.

  En voi mitään, mutta aina tämä tulee mieleen: ”I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.” – Dr Hannibal Lecter

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:12

   Haha, kiva mielleyhtymä. 😀 Meillä tuntuu olevan samat lempparit. Itse ihmettelin sitä että pidin niin paljon San Gimignanosta. Yleensä vierastan pieniä paikkoja, jotka ovat täynnä turisteja, mutta San Gimignanossa se ei haitannut lainkaan.

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 15:44

  Ai että, Italia! Mä olen nyt viimeisimmän reissun perusteella ihan rakastunut. Italiasta löytää niin paljon upeita ja vähemmän tunnettuja, rauhallisia kolkkia. Herkullista ruokaa ja viiniä. Ystävällisiä ihmisiä. Voi kyllä, Italiaan haluan pian uudelleen!

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:13

   No niinpä! Kukapa ei Italiaan rakastuisi, etenkin kun ymmärtää lähteä vähän sivummaksi niistä pahimmista turistirysistä. Sanoo hän, joka kirjoitti juuri postauksen Italian turistirysistä pahimmasta eli Toscanasta. 😀 Radda in Chiantissa oli onneksi mukavan rauhallinen meininki, vaikka toki sielläkin oli jonkun verran turisteja.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 15:57

  Täydellinen päivä! Todella kivasti kirjoitettu, ihan kuin olisi itsekin ollut tuolla mukana. Nyt juuri tuollainen päivä kelpaisi. Olen niiiiin loman tarpeessa.

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:14

   Kiva kuulla että tunnelma välittyi. 🙂 Minullekin kelpaisi tällainen päivä uudelleen, mieluiten nyt heti. 😀

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, 18 helmikuun, 2017 at 22:08

  Majoituin itse tuossa lähellä ja seutua ei voi muuta kuin kehua! Mainitsemasi kaupungit ovat kaikki käymisen arvoisia ja todella upeaa tuolla viettää lomaa! Tuli oikein mukavat muistot tästä postauksesta ja ei ihme, että Toscana on ollut puheissa lomakohdetta miettiessä 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:16

   Seutu on tosiaan aivan ihanaa. Ihan harmittaa ettemme viettäneet siellä enempää aikaa, mutta kun Toscana ja koko Italia on niin täynnä ihania paikkoja, niin eihän siellä malta pysähtyä kovin pitkäksi aikaa. Toscanaa täytyy kyllä tutkia ehdottomasti vielä lisää. Listallemme jäi monta paikkaa, joissa haluaisimme vielä käydä.

 • Reply Liza in London sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 13:43

  Oi ihana Toscana! Ja tosi kivasti kirjoitettu postaus 🙂 Itse en vaihtoni aikana päässyt Raddaan asti, vaikka Chiantia tulikin muuten kierreltyä, mutta ensi kerralla se on ehdottomasti meidän listalla!

  • Reply Martina sunnuntai, 19 helmikuun, 2017 at 14:17

   Kiitos! Meillä taas jäi muun Chiantin kiertely hyvin vähiin kun viihdyimme niin hyvin Raddassa. Ensi kerralla täytyy tutkia tarkemmin muutakin Chiantia! 🙂

 • Reply Elina torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 15:19

  Kiitos ihanasta blogista, se on toiminut mukavana inspiraation lähteenä suunnitellessani omaa lomaamme Toscanaan ensi toukokuussa. 🙂 Majailemme reissustamme viikon ajan lähellä Radda in Chiantia ja kysyisinkin jäikö teille mieleen Radda in Chiantista tai lähi alueelta joitakin suosittelemisen arvoisia ravintoloita tai kahviloita? 🙂 Muutkin vinkit alueeseen ovat toki tervetulleita!

  • Reply Martina torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 19:51

   Voi kiitos! Ihana kuulla että jutuistamme on saanut matkainspiraatiota. Me suosittiin lähinnä oman hotellimme Relais Vignalen ravintolaa, sillä se oli erinomainen niin ruokansa kuin maisemiensakin puolesta. Valitettavasti en osaa antaa muita ravintola- tai kahvilavinkkejä alueelle. Relais Vignaleen voi mennä syömään vaikkei yöpyisi hotellissa, joten harkitkaa ihmeessä sitä. Pienessä Radda in Chiantissa on myös upea näköalapaikka Toscanan kumpuileville maisemille. Näky on upein auringonlaskun aikaan, mutta hieno myös päivällä.

 • Reply Elina torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 15:31

  Ja mikäli ette ole vielä vierailleet, suosittelen lämpimästi Napolin ja Amalfin rannikkoa yhdeksi tulevaisuuden kohteista Italiaan! 🙂 En ole eläissäni nähnyt yhtä kauniita maisemia kuin sielä! Muutenkin se on ihanaa aluetta, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, paljon kauniita merenrantakyliä ja saaria jne ja luonnollisesti – kun kerta Italiassa ollaan – hyvää ruokaa. 😉

  • Reply Martina torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 19:55

   Sattuipa sopivasti: Amalfi ja sen ympäristö nimittäin oli meidän toinen vaihtoehto häämatkallemme, mutta valitsimme lopulta Toscanan ja Cinque Terren. Amalfin rannikolle suuntaamme varmasti vielä joskus. Haluamme varata sinne riittävästi aikaa, joten odotamme hetken että lapset hieman kasvavat. Ehkä voisimme juhlia siellä 10. hääpäiväämme sitten kun sen aika koittaa. 🙂

 • Reply Parhaat matkakertomukset - seitsemän nojatuolimatkaa kotiin tiistai, 31 maaliskuun, 2020 at 11:00

  […] >> Lue Tasty Travelissimo -blogin Täydellinen päivä Radda in Chiantissa Toscanan viinialuee… […]

 • Leave a Reply