Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Suunnitelmat

Kesä 2020 ja paljon kotimaan matkasuunnitelmia!

2.7.2020

Jos kaikki olisi mennyt kuin aina ennenkin, olisin tänä kesänä luultavasti suunnannut ainakin Dolomiiteille ja Sloveniaan. Kesäinen Tukholmakin olisi varmasti houkutellut kylään ja pieniä reissuja olisin voinut tehdä vaikka Vilnaan ja Uumajaan. Toki tähän päälle mulla oli optiona viime vuoden lopulla rustailemani kotimaan matkailuhaaste, josta varmasti olisin poiminut kohteen tai pari tätä kesää tahdittamaan.

Sattuneista syistä tämä kesä on kuitenkin yksi iso kotimaan matkailuhaaste. Eikä se edes haittaa! Mulla on vuosikausia roikkunut to go -listallani eri kotimaan kohteita, jotka ovat kuitenkin hukkuneet ulkomaisten kilpailijoidensa alle. Nyt on aika toteuttaa nämä seikkailut.

Aloitin kesäloman vieton kesäkuun alussa. Ehdin olla opintovapaani jälkeen töissä peräti kolme päivää, kunnes heilutin taas kaikille heipat ja suuntasin nokkani kohti mielettömän upeaa lammaspaimenviikkoa Isokarin majakkasaarella. Tämän mieltälämmittäneen Suomi-reissun jälkeen on luontevaa jatkaa kotimaan linjalla.

Hankin tovi sitten itselleni vihdoin Museokortin. Olen kyllä miettinyt sen hankkimista aiemminkin, sillä pidän valtavasti museoista. Hankinnan löi kuitenkin lukkoon se fakta, että Museokortilla pääsee perinteisten museoiden lisäksi myös linnoihin. Se jos mikä on ihan supersiistiä. Tämän hankinnan siivittämänä tiedossa onkin linnojen kesä, toki myös muilla mausteilla maustettuna.

Kesäni 2020 näyttää seuraavalta:

VAASA

Vanha tuttu Vaasa ja entiset kotikulmani kutsuvat jälleen pienelle piipahdukselle. Sään ja seuran salliessa olisi kiva käydä tänä kesänä vihdoin katsastamassa (mulle) uusi Kikanbergetin näkötorni. Myös Vaasan läheltä Isokyröstä löytyvä Leväluhdan uhrilähde kiinnostaisi. Harmikseni alueen majakoille ei tänä vuonna näytetä järjestettävän retkiä, muuten olisin ehdottomasti mahduttanut sellaisenkin ohjelmaan.

TALLINNA

Pitäähän kotimaan reissukesään mahtua yksi poikkeus – Tallinna. Teen sinne yhden vuorokauden pituisen retken lähinnä siksi, että kaipaan ajatusta ulkomaille lähdöstä. Tallinna on onneksi lähellä ja varsin koronaturvallinen reissukohde, joten miksikäs ei. Lisäksi Tallinnan vanhakaupunki onnistuu aina luomaan illuusion siitä, että on jossain kauempana. Mitään sen erikoisempaa en ole vielä suunnitellut Tallinnaa varten. Huonommalla säällä varmaan poikkean museoissa, paremmallakin löydän varmasti mieleistä tekemistä.

PORVOO

Porvoo on ollut mulla jo niin monta vuotta niillä pakko päästä -listoilla, etten kohta enää kehtaa sanoa, että sinne pitäisi päästä, mutta kun en saa aikaiseksi. No, tänä vuonna saan. Mitään sen erityisempää en ole Porvoota varten suunnitellut, eiköhän ainakin vanhassakaupungissa riitä nähtävää parin yön reissulle.

HELSINKI

Helsinki on listassani hieman villi kortti. Se osuu suunnitelmiini lähinnä logistisista syistä, koska sieltä käsin on helpompaa lähteä vierailulle Raaseporin linnaan kuin Tampereelta asti. Toki Helsingissäkin tekemistä riittää. Voisin käydä näyttämässä Museokorttiani vaikka Kansallismuseossa. Tai sään suosiessa tutustua taas johonkin Helsingin viehättävään saareen. Viime kesänä ihastuin Vallisaareen varsin paljon.

RAASEPORIN LINNA

Kesän oletettavasti ensimmäinen linnakohde! Raaseporin linna on kiinnostanut jo pitkään, mutta ilman omaa autoa sinne ei ole spontaanisti lähtenyt ihan koska tahansa. Onneksi sinne järjestetään kesällä kuljetuksia Karjaan juna-asemalta, joten ei tarvitse suunnata perille taksilla, liftaten tai patikoiden.

NAANTALI

Olen käynyt kerran Naantalissa. Olin silloin lapsi ja vierailimme Muumimaassa. Sen verran Naantalista muistan. Nyt ehkä menen muut asiat mielessä, vaikka pidän muumeista edelleen yhtä paljon kuin ala-asteikäisenäkin. Ainakin Naantalin vanhakaupunki kiinnostaa, mutta muuten en ole vielä tämänkään kohteen suhteen tehnyt sen suurempia suunnitelmia.

TURKU

Vaikka kävin viime vuonna Turussa pariinkiin otteeseen, suuntaan sinne taas! Naantaliin on järkevää suunnata Turusta käsin, joten miksei samalla pysähtyisi sielläkin. Käyn Turussa ainakin Turun linnassa. Vierailin siellä kyllä viimeksi viime vuonna, peräti kahdesti, mutta kävin silloin kahdella eri opastetulla kierroksella. Nyt ehkä kiertelen linnaa omaan tahtiin ja nautin siitä verkalleen.

SAVONLINNA

Kesän linna numero kolme löytyy Savonlinnasta. Olavinlinna pitää vihdoin päästä näkemään! Turun linna pitää kotimaisista linnoista suosikkini paikkaa ja kun kokemukset sieltä ovat tuoreessa muistissa, on hyvä verrata, onko Olavinlinnasta sen voittanutta. Savonlinnaankin suuntaan puhtaasti linna edellä, muita suunnitelmia tähänkään kohteeseen ei vielä ole.

HÄMEENLINNA

Hämeenlinna on niin lähellä Tamperetta, että sinne on helppo tehdä kiva päiväretki vaikka spontaanisti, kun sää on hyvä. Hämeen linnassa vierailustani on jo lähes viisi vuotta, joten uusintakäynti on jo paikallaan. Lisäksi luin, että linnan alueella on kesällä lampaita, joita voisin käydä rapsuttelemassa akuuttiin lammasikävääni.

Lisäksi kesään on hyvä jättää tilaa myös muille spontaaneille retkille niin lähelle kuin hieman kauemmaskin. Pitää katsoa, mihin omat aikataulut ja innostus venyvät. Vaikka tältä kesältä jää puuttumaan uljaat vuorimaisemat, kompensoin puutetta aimo annoksella linnoja ja kauniita vanhojakaupunkeja.

Mitä kesäsuunnitelmia sulla on?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

Kaupunkilomat Suomi

Tampereen kattojen yllä Finlaysonin alueen kattokävelyllä

Mun mielestä on aina hauska kokea kaupunkeja ja muitakin reissukohteitaan erilaisista perspektiiveistä. Sitä mainiompaa hommasta tulee, mitä enemmän eri paikkoja moiseen on tarjolla. Keväällä olinkin varsin mielessäni, kun bongasin netistä tiedon siitä, että Finlaysonin alueelle avattaisiin paikka, jossa voisi sekä kävelyreitin verran, että myös…

28.6.2020
Luontokohteet Suomi

Yksi kesäsuunnitelma toteutui: viikko lammaspaimenena Isokarissa!

Moi taas! Väitin kaksi kuukautta sitten julkaisemassani postauksessa, että pienen tauon jälkeen palaisin taas säännölliseen blogin päivittämiseen. Toisin kuitenkin kävi. Kuten moni tietää, olin kevään opintovapaalla ja loppukeväästä hommia alkoi olla aika paljon. Halusin panostaa kunnolla myös näihin viimeisiin kurssihommiin hyvin oleellisesta syystä: olin…

21.6.2020
Pohdinnat

Korona saapui – matkailu jäi tauolle ja blogi hiljeni

Moi pitkästä aikaa! Mun ei varmasti tarvitse selitellä, miksi blogini on pitänyt hiljaisoloa yli kuukauden verran. Korona tuli, blogin lukijamäärä romahti ja into bloggaamiseen haihtui savuna ilmaan. En ole tätä lopettamssa, jos sitä pelkäätte, mutta ei tehnyt mieli kirjoittaa mitään varsinkaan maaliskuussa, sillä kaikilla…

13.4.2020