Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joululahjavinkkejä kulinaristeille

Kaupallinen yhteistyö Elämyslahjat, Sannan Ruokakassi, Crunch Brunch.
Artikkeli sisältää mainoslinkkejä.
Ja alekoodeja!

Joululahjahuolesi kaikki heitä. Shoppaile tästä ihanimmat aineettomat ja aineelliset lahjat kulinaristeille. Kuka läheisistäsi arvostaa eniten yhteistä aikaa hyvän ruoan äärellä? Entä kuka kaipaisi helpotusta arjen keskelle? Kenet yllättäisit elämyksellisellä Shitty Dinnerillä? Mukana on myös jotain niin kahvin, teen, juustojen, viinin kuin lakritsinkin ystäville vain muutaman esimerkin mainitakseni.
Continue Reading

Elämyksiä maailmalla

Iltalehti haastatteli minua taannoin kotimaan elämysmatkailusta. Innostuin muistelemaan samalla myös muualla kuin kotimaassa kokemiani elämyksiä ja totesin elämysmatkailun olevan ruokamatkailun lisäksi tärkein teema reissuja suunnitellessani.

Kuten lehtijutussakin kerron, haluan kokea reissuillani aina jotain mitä en pääse tavallisessa arjessani kokemaan. Sen ei kuitenkaan tarvitse aina olla isoa, kallista ja ekstremeä vaan erityiset hetket, hemmottelu ja pienet paikalliset ruokaelämykset riittävät tekemään matkasta erityisen.

Kirjasin ylös pieniä ja isompiakin hetkiä sekä muistoja vuosien varrelta, jolloin olen tuntenut todella nauttivani ja eläväni. Jospa tästä olisi inspiraatioksi tulevia elämysmatkoja suunnitellessa.
Continue Reading

Skonssibrunssi Loviisan Kappelissa

Jestas mikä paikka! En tiedä minne katsoisin, joten pyöritän päätäni ihan pöllönä Loviisan Kappelin ovella. “Tällä puolella on makeat ja tuolla suolaiset skonssit.” Urpo tuijottava ilme pysyy kasvoillani kun katselen tarjoilupöytää, jonka keskellä kohoaa mahtipontinen sulka-asetelma. Herkut on aseteltu kauniisti vanhoihin astioihin ja vesi herahtaa kielelle.

“Saisiko olla mimosaa tai muuta juotavaa?” Mimosa kieltämättä sopisi tilanteeseen täydellisesti, mutta autoilijat jättävät sen väliin. Meille riittää kahvin ja teen hörppiminen pienistä vanhan ajan posliiniastioista.
Continue Reading

Vodkapasta

Ei kun pullo pöytään, sitten miettimään, että miten sitä vodkapastaa tehtiinkään. Alta löytyy ohje jos ei muistu mieleen.

Vodkaa ei kovin usein näe käytettävän ruoanlaitossa, mutta vodkapasta on itse asiassa jo vanha klassikko, jonka joku huippumalli joskus jossain hiljattain nosti uuteen suosioon. Meidän suomalaiset ruokavaikuttajathan ovat kokanneet vodkapastaa jo ammoisista ajoista alkaen.

Itse tavoilleni uskollisena lorautin vodkaa pastakastikkeeseen vasta myöhäisherännäisenä, vaikka vodkapasta löytyikin jo kymmenen vuoden takaiselta To Cook -listaltani. Vielä ei ole myöhäistä sunkaan kokeilla jos et ole sitä vielä tehnyt.
Continue Reading

Elämyksiä Kotkassa – Santalahti Resort

Joskus, aika useinkin, on paikallaan ottaa ystävät kainaloon ja suunnata viikonlopuksi nauttimaan kotimaan rentouttavista elämyksistä. Kun aloimme suunnitella syksyistä tyttöjen reissua, halusimme siltä seuraavaa:

    – jotain hemmottelua tai elämyksellistä kivaa
    – kiva majapaikka, johon mahtuu kolme yöpyjää (yllättävän vaikea toteuttaa etenkin kaikissa erikoismajoituksissa)
    – enintään 2-3 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä
    – luontoa mieluiten meren äärellä, mutta ei Raaseporissa (sillä yksi meistä oli viettänyt siellä koko kesän)
    – hyvää ruokaa tai ainakin mahdollisuus päästä myös valmiiseen pöytään
    – treenimahdollisuus ja/tai jokin ulkoaktiviteetti
    – ei liian kallis

Continue Reading