Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ndujapasta

Maistoin ndujaa ensimmäisen kerran Rooman Trasteveressä eräässä viinibaarissa. Oranssinpunaista ndujaa oli levitetty pienen leipäpalan päälle ja se näytti sekä ennen kaikkea kuulosti niin jännältä, että haukkasin oitis palasen. Huhhuh! Tämähän on aika tujua tavaraa, sanoin Henkalle, joka oli juuri todennut saman oman ndujaleipänsä kanssa.

Ihmetys vaihtui pian ihastukseksi ja kun törmäsimme samalla reissulla eräässä toisessa viinibaarissa uudestaan ndujaan, oli sitä tilattava taas. Opimme että nduja on calabrialaista sianlihalevitettä, joka on maustettu tulisella peperoncinolla.

Vaikka me tutustuimme ndujaan roomalaisissa viinibaareissa, ei tulinen herkku ole mielestäni paras vaihtoehto viinimaistiaisten kaveriksi. Kuten todettua, nduja on tulisen tujua tavaraa. Se peittää helposti viinin maun alleen. Ensimmäisellä kerralla ndujaleivän kanssa tilaamamme amarone saattoi mennä hieman hukkaan kun suussa maistui vain ndujan tulisuus.

Ndujaa tuli Rooman matkan jälkeen ikävä. Kesti kauan että löysin sitä uudestaan. Onneksi iloinen jälleennäkeminen koettiin meidän lähikaupassamme Jäken Cittarissa, jonka Italia-viikoilta nappasimme ensin yhden ja seuraavana päivänä useammankin ndujapaketin mukaamme. Kehittelin herkusta ihanan pastan, jonka ohje on nyt valmis jaettavaksi.
Continue Reading

Lapsiperheen Tampere

Tampere on mainio matkakohde. Oikea kotimaamme helmi, jos minulta kysytään. Olen vieraillut Tampereella teinivuosien lätkämatkoista pariskuntalomiin ja ystävien kanssa tehtyihin irtiottoihin. Olen jostain syystä myös ihastunut tamperelaiseen useammin kuin kerran nuoruudessani, mikä on tuonut oman lisänsä Tampereen muistoihin.

Blogin arkistoista löytyy jo jonkun verran juttuja Tampereesta. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa täydennystä Tampereen matkavinkkeihimme lapsiperheen näkökulmasta.

Vietimme viime kesänä muutaman päivän Tampereen kylpylässä koko perheen kesken. Olin tapani mukaan valmistautunut hyvin ja listannut tekemistä myös sadepäivän varalle ja muutenkin vähän enemmän kuin olisi ollut tarvetta. Tässä siis sekä ne paikat joissa vierailimme, että muut listaamani lapsiperhekohteet, joita emme vielä testanneet.
Continue Reading

Suppilovahverokeitto konjakkikermalla

Kun haluat nostaa sienikeiton uudelle levelille, mausta se konjakkikermalla, tryffelillä ja yrttiöljyllä. Suppilovahverokeitto konjakkikermalla on astetta parempi sienikeitto erityisempiinkin hetkiin. Se sopii täydellisesti alkuruoaksi hienommalle koti-illalliselle ja tarjottavaksi vieraille.
Continue Reading

Kuulumisia – Crossfit Games Open ja matkakuumetta

Olipa kerran Martina, joka hurahti crossfitiin. En liene ainoa, jolle on käynyt niin. Olen maininnut aiemminkin miten uskaltauduin viime vuoden lopulla salimme cross-tunneille. Niitä ei kutsuta crossfit-tunneiksi, sillä kyseessä ei ole virallinen crossfit-sali, mutta samoja juttuja siellä tehdään.

Taululle kirjoitetaan kryptistä salakieltä, joka kertoo päivän treenin. Liikkeillä on hassuja nimiä ja lyhenteitä, joita kokeneet crossfittaajat viljelevät puheessaan niin ettei tavallinen salityyppi meinaa ymmärtää. Onneksi aina voi kysyä ja treenikaverit näyttävät mielellään mistä on kyse.

Crossfit-maailmassa on ollut paljon uutta opittavaa, mutta myös vanhoja tuttuja juttuja, kuten kyykkyjä, maastavetoa, pystypunnerrusta, kuntopyörää, burpeeta ja sen sellaista aiemmista treeneistä tuttua hommaa. Sopiva yhdistelmä siis uutta ja vanhaa, etenkin kun kaipasin jo hieman vaihtelua tavalliseen salitreeniin.

Homma eskaloitui nopeasti ja löysin itseni alkuvuodesta Crossfit Games Openin osallistujalistalta. Kokemusta lajista oli kisojen alkaessa vain reilut 3 kuukautta, joista muutama viikko oli mennyt murtunutta varvasta lepuuttaen (miten niin ihmiset menevät heti rikki alkaessaan harrastaa crossfitiä). Vahvalla pohjalla ja vankalla kokemuksella siis lähdettiin kohti Openia.
Continue Reading

Suolakinuski-blondiet

Ei brownie vaan blondie. Blondie on suklaisen brownien vähemmän tunnettu vaaleampi serkku, jonka mehevän syvä maku tulee fariinisokerista ja riittävästä määrästä voita.

Suolakinuski-blondien täyte on helpoin tehdä karamellisoidusta kondensoidusta maidosta, jonka pinnalle ripotellaan sormisuola. Jos et löydä karamellisoitua kondensoitua maitoa, voit keittää tavallista kondensoitua maitoa purkissaan, jolloin se muuttuu ihanan tahmeaksi kinuskiksi.

Me herkuttelimme suolakinuski-blondieilla nuoremman lapsemme 3-vuotissynttäreillä. Rakastan kaikkea missä on suolakinuskia ja blondiet pistivätkin hyvin kampoihin pöydästä niin ikään löytyneelle ikisuosikilleni mutakakulle. En osannut päättää kumpi on parempaa eikä kuulemma osannut päättää muukaan juhlaväki. Ota siis molemmat. Aina kun voit.
Continue Reading