Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkapelivinkkejä

Matkapelit kulkevat mukanamme oikeastaan reissulla kuin reissulla. Pelien parissa saatetaan tappaa aikaa lennolla, junassa tai ravintolassa ruokaa odotellessa. Sadepäivän pelastaa koukuttava peli, jota voi mennä pelaamaan vaikka tunnelmalliseen kuppilaan tai katetulle terassille.
Continue Reading

Italian matkakohteet – 12 klassikkoa

Italia – tuo saappaanmuotoinen pitkä maa, joka pitää sisällään helteistä etelää, tulivuoria, lumisia alppimaisemia, kauniita saaria, käsittämättömän määrän rantaviivaa, vehreää luontoa, maaseutua, viiniviljelmiä, suurkaupunkeja ja pieniä suloisia kyliä.

Italia on monimuotoinen maa niin asua kuin matkaillakin. Italiassa on jotain niin taiteesta, kulttuurista, arkkitehtuurista, historiasta, ruoasta, viinistä, luonnosta, moottorilla kulkevista vempeleistä, leppoisasta elämästä kuin aktiivilomistakin pitäville. En keksi ihan heti toista maata, joka on yhtä täynnä monenlaisia toinen toistaan mielenkiintoisempia kohteita. Juuri siinä piilee Italian viehätys.

Olen matkustanut Italiassa hieman alle kymmenen kertaa, kiertänyt sen alueita ja kohteita useitakin yhden reissun aikana ja silti tuntuu etten ole nähnyt vielä juuri mitään siitä, mitä Italialla on antaa. Listani erilaisista Italian matkoista, jotka haluan vielä tehdä, on loputon.

Kokosin tähän 12 klassista Italian reissua, joista osan olen jo tehnyt ja osa odottaa vielä tulevia matkailuvuosia. Oletko kokenut jo jonkun tai jotkut seuraavista Italian klassikkomatkoista? Kuuluuko jokin listan matkoista haaveisiisi tai lähitulevaisuuden suunnitelmiisi? Mitä listaltani puuttuu?
Continue Reading

Barceloneta – rantaa, mereneläviä ja rentoa lomatunnelmaa

Ensimmäisen reissuaamun tunnelmassa on sitä jotakin. Barcelonassakin heräsin ensimmäiseen aamuun täynnä intoa. Kurkkasin verhonraosta ulos ja astuin parvekkeelle ihmettelemään uuteen päivään heräilevää Barcelonaa. Taivaalla oli hieman utupilveä, mutta säätiedotus kertoi sen kaikkoavan aamupäivän mittaan.

Punoimme hotellin aamiaisella suunnitelmia päivän varalle. Oli siinäkin mielessä harvinainen aamu, että minulla oli nälkä ja maistelin innoissani aamiaispöydästä löytyviä herkkuja. Päivän suolaisena erikoisuutena oli jokin juustoinen leipäasia ja tuorepuristettuun mehuun oli ujutettu tänä aamuna useaa eri hedelmää. Niiden voimalla jaksoi lähteä tutkimaan Barcelonan rannasta löytyvää Barcelonetaa.
Continue Reading

Sitruunamarinoidut kesäkurpitsat

Sitruunamarinoiduissa kesäkurpitsoissa eliminoidaan kaksi kesäkurpitsan pahinta vihollista: vetisyys ja mauttomuus. Kun kesäkurpitsat saavat imaista itseensä sitruunaista marinadia, tulee niistä mehevän maukkaita.

Raikas lisuke sopii erinomaisesti grilliruoan kaveriksi. Reseptin määrät ovat suuntaa antavia. Itse tykkään lorotella kesäkurpitsoiden päälle reilusti laadukasta oliiviöljyä ja uittaa ne kunnolla sitruunassa, mutta pienemmälläkin määrällä pärjää.
Continue Reading

Bosgård – luomulihaa ja maalaistunnelmaa Porvoossa

Kävin Bosgårdin tilalla ensimmäisen kerran kuluvan vuoden huhtikuussa ystävieni kanssa. Tykkäsin paikasta niin, että halusin viedä myös perheeni sinne.

Huhtikuussa charolaiskarja näkyi vain lautasillamme, mutta heinäkuun lämmössä komeita eläimiä voi ihailla myös laiduntamassa idyllisissä maalaismaisemissa. Kauniina kesäpäivänä oli mukavaa maleksia tilan pihapiirissä.
Continue Reading