Suomen suurin matkablogiyhteisö

Silja Serenadella Ahvenanmaalle – Kun veri vetää merille

Pressimatka Silja Line Suomi

Silja Serenade seisoo Turun telakalla. Risteilyjä ei järjestetä koronan vuoksi, mutta henkilökuntaa tarvitaan pitämään huolta aluksesta. Hyttien vessat vedetään säännöllisesti ja kapteenikin osallistuu siivoukseen. Kokki valmistaa ruokaa pienelle henkilökunnalle, joka odottaa laivalla maailmantilanteen normalisoitumista.

Merimiehen veri vetää vesille, mutta sinne ei nyt pääse. Kauppojen ovet on suljettu ja tax free -myymälän hyllyt ammottavat tyhjyyttään. Näky on surullinen. Laiva on tehty iloisia risteilymatkustajia varten. Täällä kuuluisi viettää mukavaa aikaa, nauttia musiikista, hyvästä ruoasta ja yhteisestä ajasta. Hymyillä, nauraa ja nauttia merimatkasta.

Silja Serenadella vallitsee kuitenkin aavemainen hiljaisuus, jonka rikkoo vain henkilökunnan epätavalliset touhut tyhjässä laivassa. Aluksen keskikäytävälle teipataan sulkapallokenttä. Henkilökunta viihdyttää itseään pallopelin merkeissä. Korkea promenade sopiikin pelaamiseen täydellisesti.
Continue Reading

Sitruunaiset reseptit

Sitruuna ja muut sitrushedelmät ovat lemppareitani. Sitruuna on myös Tasty Travelissimon tunnus ja kun selailin reseptiarkistojamme, huomasin että ihania sitruunaisia reseptejä on kertynyt jo paljon. Viime kesänä osa niistä nousi suosioon ja blogin luetuimpien juttujen listalla keikkui useampi sitruunainen resepti.

Maistuuko sitrushedelmät sulle? Jos vastasit kyllä, selaa eteenpäin ja nappaa reseptit talteen. Kunkin ruoan otsikkoa klikkaamalla pääsee reseptiin.
Continue Reading

Melonisalaatti

Melonisalaatti on kesän ihanin klassikko. Mehukas vesimeloni saa kaverikseen oranssin serkkunsa cantaloupemelonin, suolaista fetaa sekä raikasta minttua. Kastikkeeseen lorautetaan ylimääräinen tujaus hunajaa, jonka makeus on tämän salaatin juju.
Continue Reading

Lisukkeet grilliruoalle

Grillikausi käy kuumana ja paistuvan ruoan tuoksu leviää kutsuvasti naapuriin asti. Grilliin on helppo tyrkätä lihoja, makkaraa ja kasviksiakin, mutta mitä muuta niiden kanssa tarjoilisi? Pelkkä grillattu ruoka käy helposti hieman tunkkaiseksi.

Listasimme ison kasan salaatteja, kastikkeita ja muita grilliruokien kavereita, joiden testailemisessa kuluukin mukavasti koko kesä. Mistä aloittaisi? Houkutteleeko vihreä omenasalaatti, kesäkurpitsalisuke tai chili-basilikapavut eniten? Entä saisiko olla ananassalsaa, itse tehtyä guacamolea tai valkosipulista jogurttikastiketta? Eksoottisia makuja kaipaava valitsee marokkolaisen kasviscouscousin samalla kun tuhtien ja tulisten herkkujen ystävä klikkaa itsensä sriracha-perunasalaatin ohjeeseen.
Continue Reading

Lemon Posset – Helppo sitruunainen herkku

Jos etsit helppoa mahdollisimman vähistä raaka-aineista syntyvää maukasta herkkua niin tässä se on. Posset on niin yksinkertainen että jopa vähän epäilyttää. Miten niin kahdesta raaka-aineesta sekä tässä tapauksessa myös sitruunasta voi tulla niin hyvää.

Posset syntyy siis yksinkertaisimmillaan kermasta ja sokerista sekä jostakin happamasta makuaineesta. Lemon posset eli sitruunainen posset lienee tunnetuin. Siihen tulee nimensä mukaisesti sitruunaa sekä kuorena että mehuna. Myös lime on mainio vaihtoehto.
Continue Reading