Suomen suurin matkablogiyhteisö

Spanakopita eli kreikkalainen feta-pinaattipiiras

Kaupallinen yhteistyö Happy Oliven kanssa.

Sain viime vuoden lopulla muutaman näytepullon laadukasta tuoretta oliiviöljyä suoraan kreetalaisen pientuottajan tilalta. Ihastuin vihertävään öljyyn niin, että tällä hetkellä sitä on menossa jo kolmas pullollinen. Olen dippaillut öljyyn leipää ja kasviksia sekä käyttänyt sitä ruoanlaittoon.

On ollut mukava kuulla miten moni teistäkin innostui joko tilaamaan oliiviöljyä tai varaamaan oman nimikkopuun, jonka vuosittaisesta sadosta me nimikkopuiden omistajat saamme kolme litraa öljytuliaisia kotiin toimitettuna.

On ollut kiva myös keskustella kanssanne oliiviöljystä ja ylistää yhdessä sen makua sekä laatua. En ole yksin oliiviöljyinnostukseni kanssa. Tuore kreetalainen oliiviöljy on vienyt myös monen Tasty Travelissimon lukijan sydämen.

Minulta on kyselty reseptejäkin, joihin oliiviöljyä voisi käyttää. Tässä on yksi erittäin maukas sellainen. Spanakopita eli kreikkalainen feta-pinaattipiiras on klassikko, jossa hyvä oliiviöljy on tärkeässä roolissa. Filotaikinakerrokset voidellaan öljyllä ja sitä kannattaakin varata piiraaseen reippaasti. Minun versiossani piiraan pinnalle ripotellaan hunajan vastapainoksi maukas sormisuola sekä paahdettuja pinjansiemeniä ja lisätään fetatäytteeseen hieman sitruunaa.
Continue Reading

Kuulumispostaus – kadonneen kokkausilon löytäminen

Tasty Travelissimo syntyi loppukesästä 2008 ruokablogiksi. Matkailu taisi olla mukana menossa jo kolmannessa postauksessa ja pian profiloiduin ruokamatkabloggaajaksi. Ruokamatkailin, matkailin ja tein ruokaa. Puhuin Italiasta, kotimaasta ja elämyksistä. Sillä mentiin vuosikausia ja mennään edelleen, mutta kulissien takana on ollut vaikeuksia, joita ajattelin avata hieman.

Oli vuosi 2017 kun kotonamme mönki pieni vauva ja seuraava ilmoitti tulostaan. Hoitovapaa vaihtui uudeksi äitiyslomaksi ja ajattelin pitäväni Tasty Travelissimon ruokasisältöjä mukavasti hengissä kokkailemalla kotiäitiyteni lomassa. Vaan sepä ei ollutkaan niin helppoa. Olin kadottanut kokkausiloni.
Continue Reading

Forlimpopoli – Ruokamatkakohde Italiassa

Italia on ruokamatkakohde vailla vertaa. Sen alueista Emilia Romagnan ruokakulttuuria kehutaan myös muilla Italian alueilla, vaikka muuten kaikki italialaiset ovatkin sitä mieltä, että omilta kotiseuduilta tulee maan paras ruoka. Jos Emilia Romagnasta pitäisi vielä etsiä kulinaristin must-matkakohde olisi Forlimpopoli aika vahvoilla.
Continue Reading

Katkarapulaksa

Pehmeän mausteiset kookosmaitoon tehdyt keitot ovat ihania. Tykkään herkutella niillä etenkin kylminä vuodenaikoina, mutta kyllä vivahteikas, lempeä ja mausteinen laksa maistuu ihanalta kesälläkin.

Laksa on peräisin Kaakkois-Aasiasta. Etenkin Malesiassa, Indonesiassa, Singaporessa ja Thaimaassa syödään paljon laksaa. Yhteistä kaikille laksoille on se, että niissä on nuudeleita ja mausteita, mutta muilta osin keittoja on monia erilaisia.

Minun versiossani on jättikatkarapuja, bambunversoja, kevätsipulia ja paprikaa. Lempeys tulee kookosmaidosta ja pirteys inkivääristä, sitruksesta sekä valkosipulista. Thaibasilika ja punainen currytahna kruunaavat täyteläisen ja vivahteikkaan maun.
Continue Reading

Vuoden luetuimmat – Mikä koronavuoden aikana on kiinnostanut?

Tämän vuoden kävijälukuja on ollut poikkeuksellisen mielenkiintoista tutkia. Koronavuosi vaikutti paljon Tasty Travelissimon kävijämääriin ja luetuimpien juttujen lista on tänä vuonna hyvin erinäköinen kuin yleensä. Siinä missä reseptipostausten suosio lähti nousukiitoon koronakevään aikana, on matkapostauksia luettu paljon vähemmän kuin aiemmin. Poikkeuksen tekevät kotimaan matkapostaukset, joita luettiin paljon etenkin kesällä ja alkusyksystä ennen toisen aallon vyörymistä päälle.

Tasty Travelissimon kävijäluvut eivät ole vielä toipuneet koronavuodesta. Niiden romahtaminen keväällä tottakai harmitti, mutta sen sijaan että olisin pistänyt pillit pussiin ja polttanut passin, löysin itsestäni sisua pohtia tarvittavia muutoksia, malttaa odottaa maailman korjaantumista ja jatkaa tekemistä. Pikkuhiljaa luvut lähtivät nousuun ja odotan sitä päivää innolla kun matkasisältöjen kuluttaminen räjähtää koronan jälkeen taivaisiin. Veikkaan että aika moni matkakuumeinen innostuu suunnittelemaan elämyksellisiä matkoja sitten kun maailmalle on taas turvallista lähteä. Tiedätte mistä löytää vinkkejä ja inspiraatiota siihen.

Sitä ennen makumatkaillaan ja haaveillaan tulevista reissuista. Listasin tuttuun tapaani vuoden luetuimmat postaukset, jotka olivat tällä kertaa todella reseptipainotteisia, mutta on mukana ilahduttavasti muutakin. Tapojeni mukaan jätin listalta pois vuodesta toiseen luetuimpien kärkikastissa viihtyvät vanhat klassikot, kuten Jamie Oliverin sienirisoton, tonnikalan paistamisen, New York Cheesecaken sekä Auschwitzista kertovan postauksen.
Continue Reading