Vaihda parempaan! Katso, miltä näyttää Turkish Airlinesin business-luokassa
Kolmen ruokalajin lentokoneateria ja paljon muuta
Business-luokka on tuttu vain harvoille matkailijoille, sillä usein monta kertaa tavallista economy-luokan lippua kalliimpi hinta saa tavalliset matkailijat valitsemaan edullisimman matkustusluokan. Business-luokassa matkustaminen onkin erinomainen tapa juhlistaa esimerkiksi merkkipäivän kunniaksi tehtyä matkaa, kun lomaan haluaa ripauksen luksusta jo lähdöstä alkaen.
Hyvästä palvelustaan tunnettu Turkish Airlines on valittu Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi viisi kertaa peräkkäin, mistä syystä lento yhtiön business-luokassa on erityisen mieleenpainuva kokemus.
Turkish Airlines liikennöi Helsingistä Istanbuliin pääsääntöisesti Airbus A321-200-koneilla, missä business-luokka sijaitsee tavalliseen tapaan koneen etuosassa viidellä ensimmäisellä penkkirivillä. Leveät istuimet, Philipsin Turkish Airlinesia varten valmistamat kuulokkeet ja erinomainen palvelu takaavat mukavan matkan. Myös tässä business-luokassa lento alkaa mukavasti kylmällä juomalla ja kuumalla pyyhkeellä.
Turkish Airlinesin lentokoneruoka valmistetaan Istanbulissa sijaitsevan Do&Co:n keittiössä. Erona business-luokan ja economy-luokan välillä on Helsinki–Istanbul-lennolla valikoiman monipuolisuus ja ruoan määrä sekä hienostuneisuus. Bisneksessä istuva matkailija saa nautittavakseen erillisen alkuruoan siinä missä economy-luokassa alkuruoka on tavallisesti samaan aikaan muun ruoan kanssa tarjoiltava salaatti. Myös juomavalikoima on hyvin monipuolinen, sillä juomalistalla on lukuisia alkoholillisia ja alkoholittomia vaihtoehtoja.
Pitkä lento sujuu makuuasennossa
Turkish Airlines liikennöi mannertenvälisillä lennoilla muun muassa Airbus A330–300 -koneilla. Tyypin 330–300 -koneessa istuimet saa täysin makuuasentoon, mikä lisää lentomukavuutta huomattavasti.
Matkustamohenkilökunta petaa yölennoilla matkustajien istuimille petauspatjan, peiton ja tyynyn, joten kunnon yöunet onnistuvat helposti. Business-luokan lennolle tyypillisesti matkustajille jaetaan myös välttämättömyystarvikkeet sisältävät toilettilaukut sekä tohvelit, joilla liikkuminen koneessa onnistuu, eikä omia kenkiä tarvitse kaivaa lennon aikana niille tarkoitetusta laatikosta.
Pitkillä lennoilla ruoka tarjoillaan kaksi kertaa, ja lentoaikataulusta riippuen matkustajat saavat tyypillisesti illallisen ja aamiaisen. Kolmen ruokalajin illallinen huipentuu jälkiruokaan, joka tarjoillaan hauskalla tavalla: matkustamohenkilökunta työntää lentokoneen käytävillä jälkiruokakärryä, joka sisältää noin kuusi eri vaihtoehtoa.
Ero economy-luokan ja business-luokan välillä on siis hyvin huomattava erityisesti pitkillä lennoilla, jolloin matkustusmukavuus sekä täysin vaakatasoon kaatuvat penkit ovat avainasemassa. Moninkertaisen mukava lento näkyy myös lipun hinnassa, sillä business-lennon hinta on noin kuusinkertainen economy-lentoon verrattuna.
Katso kuvat Turkish Airlinesin business-luokasta – mitä mieltä sinä olet tästä?
Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Karim Khanji
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää