Hyppää sisältöön

Uusi lentoyhtiö aloittaa suorat lennot Lapista Berliiniin ja Düsseldorfiin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.02.2016
Germania-lentoyhtiö aloittaa lennot Rovaniemen ja Berliinin sekä Kittilän ja Düsseldorfin välillä.

Uusi tulokas lisää Lapin lentotarjontaa

Suorat reittiliikenteen lentoyhteydet Lappiin nousevat talvella 2017 uudelle tasolle. Lentoyhtiö Germania aloittaa ensi talvena lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään.

Uusien reittiyhteyksien saaminen Lappiin on ollut Finavian, Visit Finlandin sekä Kittilän ja Rovaniemen alueen matkailutoimijoiden tuloksellisen yhteistyön ansiota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Lapissa on tehty pitkään loistavaa työtä matkailutuotteiden kehittämisessä. Lapin lumo on vedonnut koko ajan kasvaviin kansainvälisiin matkailijajoukkoihin. Lentoyhtiö Germanian tulo Lappiin nostaa alueen matkailukohteiden saavutettavuuden paremmaksi kuin koskaan. Ilman eri toimijoiden tiivistä yhteistyötä tämä ei olisi mahdollista, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lentoyhtiöiden kiinnostus Suomen Lappia kohtaan on tuntuvasti kasvanut viime aikoina. Lapin valttina on muun muassa se, että lomakohteet sijaitsevat monista muista maailman talvikohteista poiketen lentoasemien lähellä. Missä muualla lentoasemalta voi halutessaan hurauttaa moottorikelkalla majoitukseen?

– Lappi on aitoa talvilomatunnelmaa hakeville matkailijoille täydellinen kohde. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota matkustajillemme suoria lentoja aidosti lumisiin kohteisiin perinteisten aurinkokohteidemme rinnalla, sanoo Germanian toimitusjohtaja Karsten Balke.

Lentoja kahdesti viikossa talvikaudella

Germania operoi Kittilään ja Rovaniemelle kahdesti viikossa tammi-maaliskuussa 2017.

Suomen Lapissa on tilastojen mukaan enemmän ulkomaisia yöpyjiä kuin Ruotsin ja Norjan pohjoisilla alueilla. Saksalaiset ovat Lapin lentoliikenteessä kolmanneksi suurin kansallisuusryhmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on tehnyt Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014-2016. Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Finavian lentoasemien kilpailukykyinen hinnoittelu tekee yhdessä vetovoimaisten matkailutuotteiden kanssa Lapista houkuttelevan kohteen lentoyhtiöille. Esimerkiksi Alpeilla sijaitsevaan keskimääräiseen lentoasemaan verrattuna lentoasemapalveluiden kustannukset lentoyhtiölle ovat Lapissa alle puolet.

Lähde ja kuva: Finavia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Frankfurt, Saksa

Discover Airlines avaa lentoreitin Kittilästä Frankfurtiin

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

Tromssa, Norja

Finnair aloittaa lennot Rovaniemeltä Tromssaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja