Hyppää sisältöön

Tiesitkö tämän kymppikerhosta? 6 faktaa seksistä lentokoneessa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 21.02.2016
Vain harvoilla matkailijoilla on kymppikerhon jäsenyys, mutta kukapa ei olisi joskus miettinyt lentokoneseksiä?

1. Näin kymppikerho sai alkunsa

Kun asiaa oikein miettii, on kymppikerhon synnyllä varsin looginen selitys. Mahdollisuus lentokoneseksiin keksittiin tietysti samoihin aikoihin kuin lentokoneen ohjauksen automatisointikin. Keksinnön takana oli amerikkalainen lentäjä Lawrence Burst Sperry vuonna 1914.

Automatisoinnin myötä lentäjillä oli yhtäkkiä aikaa muihinkin aktiviteetteihin – ei siis olekaan ihme, että legendan mukaan Sperry oli kymppikerhon ensimmäinen virallinen jäsen “opettaessaan erästä seurapiirikaunotarta lentämään”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Britit innokkain kansa liittymään kymppikerhoon

Matkailusivusto Skyscannerin tekemän kyselyn mukaan britit ovat innokkaimpia liittymään kymppikerhoon. Brittien jälkeen eniten jäsenyyksiä löytyy vertailun mukaan australialaisilta, saksalaisilta, ranskalaisilta ja brasilialaisilta.

Rantapallon vuonna 2012 toteuttamassa verkkokyselyssä vain yksi prosentti vastanneista suomalaismatkailijoista kertoi harrastaneensa seksiä lentokoneessa.

3. Kymppikerhon laillisuudesta ei ole tarkkaa tietoa

Kymppikerhosta puhutaan niin yleisesti, että sitä voisi helposti erehtyä luulemaan täysin hyväksytyksi huviksi Näin ei kuitenkaan välttämättä ole.

Lentokoneseksin laillisuudelle ei ole yksiselitteistä vastausta: suhtautuminen kymppikerhoon vaihtelee lentoyhtiön, maan ja tilanteen mukaan. Useimmissa tapauksissa kiinnijäämisestä selviää nuhtelulla ja kiusallisella tilanteella, mutta lemmiskelijöitä voitaisiin syyttää myös seksistä julkisella paikalla.

Halpalentoyhtiö Norwegianin lennolla koettiin vuonna 2015 erikoinen tilanne: pariskunta livahti wc-tiloihin harrastamaan seksiä, ja stuertti muisti mainita asiasta kaikille matkustajille kuulutuksessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Vaipanvaihtoalusta innosti lentokoneseksiin

Lentokoneen huonoja vaipanvaihtopuitteita harmittelevat vanhemmat voivat ainakin joissain tapauksissa osoittaa syyttävän sormensa kohti kymppikerholaisia. Kun brittiläinen lentoyhtiö Virgin Atlantic lisäsi koneidensa wc-tiloihin seinästä auki taitettavat hoitopöydät vuonna 2002, alkoivat matkustajat välittömästi hyödyntää tasoja lemmiskelypuuhiin. Vessoissa jouduttiin jatkuvasti vaihtamaan rikkoutuneita hoitotasoja.

5. Lentoyhtiö joutui kieltämään seksin sviiteissä

Otettuaan käyttöön yksityisillä makuuhuoneilla varustetut A380-koneet vuonna 2007, palkittu lentoyhtiö Singapore Airlines joutui pyytämään asiakkaitaan pidättäytymään seksistä lennon aikana. Lentokonesviiteistä löytyy parisängyt, mutta niitä toivotaan käytettävän vain nukkumiseen – huoneet eivät nimittäin ole äänieristettyjä.

6. Kymppikerhoon voi päästä myös luvan kanssa

Jos fantasia lentokoneseksistä kummittelee mielessä, voi sen toteuttaa myös luvan kanssa. Yhdysvalloissa toimiva Flamingo Air tarjoaa pariskunnille yksityislentoja, joille lähdetään nimenomaan lemmiskelemään. Näissä pienkoneissa ei tarvitse pelätä jäävänsä kiinni itse teosta!

Lähde: Mile High Club, News.com.au
Kuva: Singapore Airlines

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja