Hyppää sisältöön

Stuertti paljastaa: tällaisella käytöksellä voi saada lähtöpassit lennolta

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 30.04.2016
Matkustamohenkilökunta kohtaa työssään myös hankalia tai jopa uhkaavia matkustajia. Mutta mihin vedetään asiattoman käytöksen raja?

Älä tee näitä virheitä lennolla

Matkustamohenkilökunta kohtaa työssään yhä enemmän häiriköiviä, humalaisia ja jopa väkivaltaisia lentomatkustajia, kertoo uutissivusto Daily Mail.

On sanomattakin selvää, että minkäänlaista väkivaltaa tai uhkaavaa käytöstä ei lennoilla sallita. Tällaisissa tilanteissa matkustajat poistetaan lennolta tai heidät eristetään laskeutumiseen saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustamohenkilökunnalla on käytössään erilaisia koodisanoja ja käytäntöjä, joita sovelletaan hankalissa tilanteissa. Tilanteen vakavuus arvioidaan matkustamohenkilökunnan mukaan yhdestä neljään.

– Meidän ei ikinä pitäisi tuntea oloamme uhatuksi työpaikallamme. Valitettavasti yhä useammasta lentoemännästä tai stuertista tuntuu tältä – myös itsestäni, kertoo Confessions of a Trolley Dolly -blogia kirjoittava Dan Air.

Liiallinen alkoholin nauttiminen on tyypillisimpiä syitä, joka johtaa ongelmiin lennon aikana. Mikäli juhlajuomaa on tullut nautittua turhan paljon, voi tie lennolle katketa jo koneeseen noustessa.

Päänvaivaa aiheuttavat erityisesti matkustajat, jotka juovat lennolla sääntöjen vastaisesti omia alkoholijuomia. Tällöin matkustamohenkilökunta ei voi kontrolloida päihtymistä.

Tapauksesta riippuen matkustamohenkilökunta voi joko evätä humalaisen henkilön pääsyn lennolle tai asettaa alkoholitarjoilulle kieltoja tai rajoitteita lennon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietyssä määrin iloinen tunnelma sallitaan lennoilla, kertoo Air. Esimerkiksi laulamisesta ei välttämättä joudu vaikeuksiin niin kauan kuin se ei häiritse muita matkustajia. Tanssimista ei kuitenkaan hyväksytä.

– Tanssiminen on ehdottomasti kiellettyä. Jos matkustajat tanssivat pitkin käytäviä, he sulkevat reitin matkustamohenkilökunnalta sekä muilta matkustajilta, jotka haluavat käyttää wc-tiloja, sanoo Air.

Myös kiroilu voi johtaa lennolta poistamiseen – mikäli sen tekee kovin huomiota herättävällä tavalla. Matkustamohenkilökunnalle haistatteleva matkustaja voi pian löytää itsensä koneen ulkopuolelta.

Jos matkustaja ei pyynnöistä huolimatta siisti kielenkäyttöään, hän ei noudata matkustamohenkilökunnan selkeitä ohjeita. Tällöin henkilö voidaan poistaa lennolta, kertoo Air.

Myös intohimoinen suutelu kuuluu käytökseen, johon saatetaan lennolla puuttua. Muut matkustajat voivat nimittäin tuntea tilanteessa olonsa kiusaantuneeksi.

Lähde: Daily Mail

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja