hero taustakuva

Halvat lennot Pariisiin

Shutterstock artikkelin kuva
Ranskan pääkaupunki Pariisi on matkailijoiden kestosuosikki. Näin löydät halvat lennot Suomesta Pariisiin.
Teksti: harjoittelija
Päivitetty: 24.01.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Pariisin lennot

Halvin aika lentää:
Syys–marraskuu
Halvin aika varata lennot:
Kuukautta ennen lähtöä
Kallein aika lentää:
Heinä–elokuu
Halvimmat lennot:
120 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair ja Norwegian
Charles De Gaullen etäisyys keskustasta:
25 km
Charles De Gaullen IATA-tunnus:
CDG
Orlyn etäisyys keskustasta:
17 km
IATA-tunnus:
ORY

Näin löydät halvat lennot Pariisiin

Tahdotko vierailla Ranskan upeassa Pariisissa? Halvimmat lennot löytyvät, jos valitset matkustusajankohdaksi syksyn. Muilta osin hinnat pysyvät samoissa lukemissa ympäri vuoden kesän kiireimpiä kuukausia lukuun ottamatta. Monen muun maan tapaan myös Ranskaan on kallein aika lentää joulupyhinä.

Viikonpäivillä ei ole suurta merkitystä Pariisin-lentojan hintaan muuten kuin viikonlopun vaikutuksesta: arkisin lennot ovat hieman lauantaita ja sunnuntaita halvempia. Lennot kannattaa varata viimeistään kuukautta ennen, mutta jos haluat saada lennot todella edullisesti, tarkastele lentoyhtiöiden tarjouskampanjoita jo useita kuukausia etukäteen.

Lentotarjonta Suomesta

Pariisin Charles De Gaulle on Euroopan toiseksi vilkkain lentokenttä matkustajamäärältään. Lentokenttä toimii Air Francen ja Delta Air Linesin solmukohtana.

Halvin ja samalla nopein yhteys Helsingistä Pariisiin on Norwegianin lennoilla. Joskus vaihdolliset yhteydet saattavat kuitenkin olla suoria lentoja edullisempia, sillä esimerkiksi Vueling tarjoaa aika ajoin erittäin edullisia lentoja joissa tosin on melko pitkä vaihtoaika.

Esimerkiksi Finnair ja Norwegian liikennöivät Pariisin Charles de Gaullen lentoasemalle.

Suoria lentoja Pariisiin saa halvimmillaan noin 120 eurolla Norwegianilta. Ero ei välttämättä ole suuri muiden yhtiöiden välilaskullisiin lentoihin, joten suorat lennot ovat yleensä paras tapa matkustaa Pariisiin.

Paras tapa löytää halvimmat lennot Pariisiin on käyttää Rantapallon lentohakua.

Saapuminen Pariisiin

Charles De Gaullen lentoasemalla on ilmainen yhdysjunaliikenne kentän kolmen eri terminaalin välillä. Yhdysjuna kulkee myös terminaali kahdessa sijaitsevalle RER- ja TGV-asemalle. Mikäli joudut vaihtamaan lentoa Pariisissa, varaa reilusti aikaa siirtymiin.

Réseau Express Régional on maan alla ja päällä kulkeva Pariisin lähijunaverkosto, josta on myös yhteys Pariisin metroon. RER käsittää 5 eri linjaa, ja De Gaullen lentokentällä oleva päätepysäkki kuuluu RER:n B-linjaan.

Train á Grande Vitesse eli TGV on suurnopeusjuna joka yhdistää Pariisin muihin Ranskan kaupunkeihin, kuten Marseilleen, Bourdeauxhin, Lyoniin ja Strasbourgiin.

Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.