Hyppää sisältöön

Parhaat lentokoneiden turvaohjevideot – nämä haluat katsoa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.11.2017
Monet matkustajat suhtautuvat ennen lentoa saataviin turvaohjeisiin nuivasti ja saattavat jättää ohjeistuksen kokonaan seuraamatta. Tässä viisi lentoyhtiötä, joiden ohjevideot koukuttavat kokeneenkin matkustajan!

Air New Zealand

Uusiseelantilainen Air New Zealand -lentoyhtiö on tunnettu tarinallisista turvaohjevideoista, jotka vangitsevat katsojan ensi hetkestä alkaen. Uudessa-Seelannissa kuvattua Taru sormusten herrasta -elokuvasarjaa on hyödynnetty yhtiön turvaohjeistuksessa rutkasti, ja Air New Zealand onkin tehnyt lukuisia Taru sormusten herrasta ja Hobitti-aiheisia videoita.

Lisäksi yhtiön turvaohjevideoissa on ollut aiheina muun muassa surffaus, Men in Black sekä Hollywood. Videoilla esitellään paitsi lentokoneiden turvaominaisuuksia myös maan vaikuttavia maisemia ja tunnettuja nähtävyyksiä tunnettujen näyttelijöiden, urheilijoiden ja muiden julkimoiden esitteleminä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

https://www.youtube.com/watch?v=oA33IAf23-8

Virgin America

Yhdysvalloissa liikennöivän Virgin American julkaisema musiikkivideotyylinen turvaohjevideo vangitsee katsojan. Virgin-emoyhtiön omistaman levy-yhtiön tuottajat ovat antaneet panoksensa tyylikkääseen videoon, ja se näkyy. Koreografien, sanoittajien ja säveltäjien yhteistyönä syntynyt näyttävä video on julkaistu jo vuonna 2013, mutta se kiinnostaa edelleen.

https://www.youtube.com/watch?v=DtyfiPIHsIg

Icelandair

Useimmat matkustavat Islantiin maan näyttävien maisemien vuoksi, ja maan lentoyhtiö Icelandair ottaa maisemista kaiken hyödyn irti näyttävässä turvaohjevideossaan.

Lentomatkustajan on hankala irrottaa katsettaan tarinallisesta videosta, jossa näkyvät Islannin upeimmat luontokohteet: laaksot, jäätiköt, vesiputoukset, rotkot ja lumiset huiput.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pegasus Airlines

Turkkilainen Pegasus Airlines tarjoaa matkustajille todellista viihdettä turvaohjevideossaan, jossa seikkailevat tuotantoyhtiö Marvelin rakastetut supersankarihahmot. Videolla seikkailevat Thor, Captain America, Black Widow, Iron Man, Loki ja Hawkeye.

British Airways

Isobritannialaisen British Airwaysin turvaohjevideo vilisee kansainvälisesti tunnettuja brittijulkimoita. Videolla esiintyvät muun muassa Gordon Ramsay, Rowan Atkinson sekä Jim Broadbend.

Video on yksinkertainen, eikä siinä kikkailla sen kummemmin: nimekkäät julkimot vangitsevat katsojan miellyttävillä äänillään seuraamaan videon loppuun saakka.

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto
Videot: Youtube / Air New Zealand, Virgin America, Icelandair, jonasx2001 ja British Airways

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä ovat lentoyhtiöallianssit?

Mitkä ihmeen lentoyhtiöallianssit? Katso esittelyt ja nappaa rahanarvoiset edut

Nainen ja mies ottamassa selfietä lentoasemalla.

Nämä ovat Euroopan täsmällisimmät lentoyhtiöt – espanjalaiset kärjessä

Nainen nojaamassa kaiteeseen matkalaukun kanssa lentokoneen liukukäytävällä.

Nämä lennot eivät myöhästele: katso lista maailman täsmällisimmistä lentoyhtiöistä

Qatar Airways

Tässä ovat maailman 10 parasta lentoyhtiötä – kuinka montaa olet kokeillut?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja