hero taustakuva

Ovatko nämä lentoemäntien upeimmat univormut? Top 10

Etihad Airways artikkelin kuva
Lennot
Matkailusivusto listasi lentoemäntien tyylikkäimmät univormut.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 26.06.2015
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

10 kärjessä – mitä pidät näistä univormuista?

Kiinnitätkö sinäkin lennoilla huomiota lentoemäntien univormuihin? Lentoemäntien työssä esilläololta ei voi välttyä, ja myös erityisen onnistuneet – tai epäonnistuneet – univormut huomataan.

Matkailusivusto Design Air kokosi listan kymmenestä vuoden 2015 tyylikkäimmästä univormusta. Parhaiten vertailussa pärjäsivät aasialaiset yhtiöt, kun taas eurooppalaisia lentoyhtiöitä mahtui listalle vain kaksi.

Selvää on se, että tänä päivänä lentoyhtiöt kiinnittävät entistä enemmän huomioita univormuihin. Yhteistyö huippusuunnittelijoiden kanssa lanseerataan usein näyttävästi.

1. Qantas

Design Airin listauksen ykkössijan vei Australian kansallinen lentoyhtiö Qantas, jonka tehosteväreillä piristetyt klassiset mekot ovat modernit ja tyylikkäät. Martin Grantin suunnittelemia univormuja kehutaan asuksi, jonka voisi ostaa vaikka vaateliikkeestä.

Qantasin lentoemäntien univormut rankattiin tyylikkäimmiksi

2. Etihad Airways

Arabiemiraattien Etihad Airways tunnetaan laatuyhtiönä, joka on muun muassa tuonut omat sviitit reittilennoille. Yhtiö pärjää myös univormuvertailussa: italialaisen Ettore Bilottan suunnittelemat työasut yhdistelevät listauksen laatijoiden mukaan onnistuneesti haute couturea ja nykymuotia.

Tyylikkäimmät lentoemäntien univormut

3. China Eastern

China Eastern -lentoyhtiön matkustamohenkilökunta näyttää Christian Lacroix’n suunnittelemissa univormuissa yksinkertaisen elegantilta. Tummansininen mekko ja punainen vyö muodostavat klassisen kokonaisuuden, jonka viimeistelee tyylikäs pillerihattu. Katso kuva China Easternin univormusta täältä.

4. Singapore Airlines

Singapore Airlinesin Singapore Girl -niminen univormu on yksi pisimpään ilmailualalla palvelleista työasuista. Pierre Balmainin suunnittelema univormu otettiin käyttöön jo vuonna 1972. Design Air kehuu univormun kestäneen hyvin aikaa: asu näyttää edelleen nykyaikaiselta ja laadukkaalta.

Singapore Airlinesin lentoemäntien univormu

5. Malaysia Airlines

Viime vuosina lähinnä onnettomuuksiensa takia otsikoissa komeilleen Malaysia Airlinesin lentoemännät ovat käyttäneet samaa kauniin klassista univormua jo vuodesta 1986. Viisi erilaista mallia ja väriä erottavat eri rooleissa työskentelevät henkilökunnan jäsenet toisistaan.

6. Virgin Atlantic

Virgin Atlantic otti käyttöön huippusuunnittelija Vivienne Westwoodin suunnittelemat univormut vuonna 2014. Yhtiön perinteinen punainen väri on tallella, mutta bleiserin jyrkät leikkaukset erottuvat takuulla univormujen massasta.

7. Korean Air

Gianfranco Ferrén vuonna 2005 suunnittelema univormu on Korean Air -lentoyhtiön valinta. Design Air kiittelee univormun eleganttia leikkausta sekä lentoemäntien viimeisen päälle huoliteltua ulkonäköä.

8. ANA

Japanilaisyhtiö ANA eli All Nippon Airways pukee lentoemäntänsä asiallisiin harmaasävyisiin univormuihin, joihin kuuluu hame ja bleiseri. Työasuun tuovat piristystä japanilaisin kukkakuvioin koristellut värikkäät huivit. Asut on suunnitellut Prabal Gurung.

9. Virgin Australia

Virgin Australian yksinkertaisen tyylikkäät univormut suunnitteli tosi-tv-ohjelma Project Runway Australian voittaja Juli Grbac.

Virgin Australian lentoemäntien univormut

10. La Compagnie

Monelle matkailijalle vieras La Compagnie liikennöi business-luokan lentoja Lontoosta ja Pariisista New Yorkiin. Lentoemäntien asuun kuuluu erikoinen alaosa: hameen tai mekon sijaan yhtiön naistyöntekijät pukeutuvat leveälahkeisiin culottes-sortseihin.

La Compagnie -yhtiön lentoemäntien univormut

Oletko samaa mieltä Design Airin valinnoista? Millä lentoyhtiöllä on mielestäsi onnistunein univormu?

Lähde: The Design Air
Kuvat: Etihad Airways, Qantas, Etihad Airways, Singapore Airlines, Getty Images, Virgin Australia, La Compagnie

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Lennän vuodessa keskimäärin 40000 km.ja pääasissa Aasiassa .Air Asia on tuttu ja ei minusta lentoemäntien asu ole liian rohkea . Ei niitä ole pakko katsella jos ei mielytä ! Sama koskee kaikkea joka ei mielytä , voi katsella muualle ,esimerkiksi lentoemäntää silmiin , kun tilaa jotakin . Minusts on epäkohteliasta katsella puseron kaula aukkoa kun puhuttelee lentoemäntää !


 2. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.