hero taustakuva

Matkustajaennätys Helsinki-Vantaalla – 18 miljoonaa rikki!

Inka Khanji artikkelin kuva
Lennot
Helsinki-Vantaan matkustajamäärä kohosi ennätyslukemiin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.12.2017
facebook   whatsapp

Kehitystyöt vauhdittavat kasvua

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä nousi uuteen ennätykseen 13. joulukuuta 2017, kun matkustajamäärä kipusi 18 miljoonaan. Tämä on enemmän kuin koskaan aiemmin lentoaseman historiassa.

– Helsinki-Vantaa kasvaa nyt ripeästi. Lentoaseman läpi kulkee vuosittain yli kolminkertainen määrä matkustajia Suomen väkilukuun verrattuna. Tällä vauhdilla 20 miljoonan maaginen raja menee rikki jo vuonna 2019, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Matkustajamäärät ovat kasvaneet ennakoitua voimakkaammin, mikä näkyy selvästi lentokentällä. Erityisesti ruuhkatunteina matkustajia on rutkasti niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

– Noin puolet Helsinki-Vantaan matkustajista on suomalaisia ja puolet ulkomaalaisia. Suurin kasvu tulee Euroopan ja Aasian välisestä matkustuksesta, erityisesti Kiinan-lennoista. Yhä useampi ulkomainen turisti valitsee matkakohteekseen Suomen ja vierailee joko pääkaupunkiseudulla tai lentää Lappiin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä suuret muutostyöt, joiden on määrä valmistua vuoteen 2020 mennessä. Lentoaseman kehitystyöt ovat edenneet aikataulussa.

– Olemme saaneet Helsinki-Vantaalle lisää matkustajatilaa ja lentoliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria suunnitelmien mukaan. Seuraava iso käyttöönottovuosi on 2019, jolloin avaamme terminaali 2:een kaukolentojen alueelle upean keskusaukion uusine turvatarkastustiloineen, osan länsisiiven uusista lähtöporteista, rajatarkastuksen laajennuksen sekä terminaali 1:n laajennusosaan seitsemän lähtöporttia lisää, sanoo Haapasaari.

>> Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistus etenee vauhdilla – näin lentokenttä muuttuu

Lähde: Finavia
Kuva: Inka Khanji

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.