Kuva: Inka Khanji
Helsinki-Vantaa

Matkustajaennätys Helsinki-Vantaalla – 18 miljoonaa rikki!

Helsinki-Vantaan matkustajamäärä kohosi ennätyslukemiin.

Kehitystyöt vauhdittavat kasvua

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä nousi uuteen ennätykseen 13. joulukuuta 2017, kun matkustajamäärä kipusi 18 miljoonaan. Tämä on enemmän kuin koskaan aiemmin lentoaseman historiassa.

– Helsinki-Vantaa kasvaa nyt ripeästi. Lentoaseman läpi kulkee vuosittain yli kolminkertainen määrä matkustajia Suomen väkilukuun verrattuna. Tällä vauhdilla 20 miljoonan maaginen raja menee rikki jo vuonna 2019, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Matkustajamäärät ovat kasvaneet ennakoitua voimakkaammin, mikä näkyy selvästi lentokentällä. Erityisesti ruuhkatunteina matkustajia on rutkasti niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

– Noin puolet Helsinki-Vantaan matkustajista on suomalaisia ja puolet ulkomaalaisia. Suurin kasvu tulee Euroopan ja Aasian välisestä matkustuksesta, erityisesti Kiinan-lennoista. Yhä useampi ulkomainen turisti valitsee matkakohteekseen Suomen ja vierailee joko pääkaupunkiseudulla tai lentää Lappiin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käynnissä suuret muutostyöt, joiden on määrä valmistua vuoteen 2020 mennessä. Lentoaseman kehitystyöt ovat edenneet aikataulussa.

– Olemme saaneet Helsinki-Vantaalle lisää matkustajatilaa ja lentoliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria suunnitelmien mukaan. Seuraava iso käyttöönottovuosi on 2019, jolloin avaamme terminaali 2:een kaukolentojen alueelle upean keskusaukion uusine turvatarkastustiloineen, osan länsisiiven uusista lähtöporteista, rajatarkastuksen laajennuksen sekä terminaali 1:n laajennusosaan seitsemän lähtöporttia lisää, sanoo Haapasaari.

>> Helsinki-Vantaan lentoaseman uudistus etenee vauhdilla – näin lentokenttä muuttuu

Lähde: Finavia
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 18.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia