Kuva: British Airways
British Airwaysin bisnesluokka

Matkusta kaukolomalle mukavasti – tällainen on British Airwaysin bisnesluokka

Pitkillä lennoilla matka taittuu mukavammin bisnesluokan lisätilasta ja palveluista nauttien. Tutustu British Airwaysin bisnesluokkaan ja lisää ripaus luksusta kaukolomaasi!

Bisnesluokassa loma alkaa rennosti

Harva valitsee lentoa ostaessa bisnesluokan lipun sen huomattavasti kalliimman hinnan takia, mutta lento bisnesluokassa on esimerkiksi erinomainen tapa lisätä hieman luksusta vaikkapa juhlan kunniaksi toteutettavaan matkaan. British Airwaysin bisnesluokassa lomailija nauttii lentomatkasta mukavissa ja tyylikkäissä puitteissa, ja onnistuneen kokemuksen täydentävät laadukkaat ateriat, monipuolinen viihdetarjonta sekä ystävällinen ja huomaavainen palvelu.

British Airways lentää Lontoosta moniin suomalaisten suosimiin kaukokohteisiin esimerkiksi Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä eksoottisiin lomaparatiiseihin, kuten Seychelleille ja Karibian rantakohteisiin. Lontoo on suomalaisille kätevä vaihtokaupunki, sillä Helsingistä suoria lentoja Lontooseen tarjoavat British Airwaysin lisäksi Finnair ja Norwegian.

Kaukolentoja British Airways lentää pääasiassa Airbus A380 -koneilla sekä Boeing 747, 777 ja 787 -malleilla. Uusin lisäys British Airwaysin laivastoon ovat Boeing 787-9 -koneet, joissa matkustusmukavuutta lisäävät esimerkiksi suuret ikkunat, jotka saa tummennettua nappia painamalla, sekä uudenlainen ilmastointi, jonka ansiosta koneen ilmankosteus on tavallista korkeampi.

British Airwaysin bisnesluokka
Kuva: British Airways
Bisnesluokan mukavat istuimet saa laskettua makuuasentoon, joten lennolla saa levättyä kunnolla.

British Airwaysin bisnesluokan mukavien istuimien ansiosta pitkän lennon aikana saa levättyä kunnolla, sillä istuimet saa laskettua makuuasentoon. Lisämukavuutta tuovat jokaiselle matkustajalle jaettavat vastamelukuulokkeet sekä isobritannilaisen laatumerkin The White Companyn peitot ja tyynyt.

Bisnesluokan lipulla matka alkaa rennosti jo lentokentällä, jossa asiointi onnistuu helposti ja nopeasti. Bisnesluokan matkustajilla on käytössään oma lähtöselvitystiski sekä priority-turvatarkastus. Lipun hintaan sisältyy lisäksi kaksi ruumaan laitettavaa matkatavaraa eli pidemmälle lomamatkalle voi pakata huoletta mukaan kaiken tarpeellisen.

Laadukkaita herkkuja ja monipuolisesti viihdettä

British Airwaysin bisnesluokassa matkustajat pääsevät nauttimaan laadukkaista, tuoreista ja sesongin mukaan valituista raaka-aineista valmistetuista aterioista. Herkulliset maut ja kauniisti esille laitetut annokset luovat tasokkaan ruokailuelämyksen.

Lennon alussa jokaiselle matkustajalle jaetaan lennon menu, jossa on esiteltynä lennolla tarjoiltavat ateriat. Matkustajilla on mahdollisuus tarjoiluista riippuen valita esimerkiksi toivomansa vaihtoehdot alku- ja pääruoista sekä aamiaisesta.

British Airwaysin bisnesluokka
Kuva: British Airways
Lennon aikana matkustajat pääsevät nauttimaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Heti koneeseen nousun jälkeen matkustajat toivotetaan tervetulleeksi bisnesluokkaan samppanjalla ja ruokalistan lisäksi matkustajat saavat myös juomalistan. Bisnesluokassa matkailijoiden valittavana on monipuolinen valikoima laadukkaita alkoholijuomia ja juomatarjoilu on avoinna läpi lennon.

Bisnesluokassa ei lennon aikana ehdi tulla tylsää, sillä jokaisella matkustajalla on oma halkaisijaltaan noin 25 senttimetrin kokoinen näyttö, jolta voi lennon aikana katsoa niin uusimpia hittielokuvia kuin vanhoja klassikoita. Elokuvien lisäksi bisnesluokan viihdejärjestelmästä löytyy myös tv-sarjoja, musiikkia, äänikirjoja ja pelejä.

Lue myös: British Airways kyllästyi matkustajien sanaharkkaan – uusien koneiden istuimia ei voi kallistaa ollenkaan

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: British Airways

Päivitetty: 7.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Selkä menosuuntaan oleva penkki ei ole kaikkein mukavin. Business-luokassa saa ottaa kaksi laukkua, mutta ne voivat olla myös raskaampia. Tuo näyttö tuskin on 25cm eli 10 tuumaa, vaan on kirjoittajalta mennyt mainostekstiä kääntäessään mittayksiköt väärinpäin.

Kuten ylimmästä kuvasta huomaa, tietyissä BA:n koneissa businessluokkien istuimet on aseteltu todella huonosti, matkustajien nassut vastakkain. Ihan kiva varmaan pariskunnille ja päiväsaikaan, mutta ongelmia tulee viimeistään silloin, kun käytävän puolella oleva ryhtyy nukkumaan ja pistää penkkinsä makuuasentoon. Ikkunan puolella istuva joutuu tuolloin pomppimaan nukkuvan yli, mikä on sangen harmillista.

Tämä vain pienenä huomiona, jos joku ei sitä varatessaan hoksaa.