Hyppää sisältöön
Edulliset lennot nopeasti

Halvat lennot Madeiralle – näin pääset suosikkisaarelle edullisesti

Vertaile satoja lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja yhdellä haulla
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +
VALMIS

Matkusta sesongin ulkopuolella

Lennot Madeiralle

Halvin aika lentää:
Touko- ja syyskuu
Kallein aika lentää:
Heinä-elokuu
Halvimmat lennot:
noin 300 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair
Ateenan IATA-tunnus:
FNC
Lentoaseman etäisyys keskustasta:
20 km

Matkailijoiden rakastama, Portugalille kuuluva Madeiran lomasaari on erinomainen lomakohde kaikkina vuodenaikoina, sillä saarelle matkustetaan perinteisesti rantalöhöilyn sijaan luontoelämysten perässä. Lämpimintä saarella on huhti–joulukuussa, jolloin keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa. Pahimmat sadekuukaudet kestävät lokakuusta maaliskuulle.

Madeira on perinteisesti tuttu pakettimatkakohteena, eikä maine ole tuulesta temmattu: suomalaiset ovat matkustaneet Madeiralle juuri valmismatkoille jo vuosikymmeniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka saari on hyvin suosittu matkakohde, lento- ja matkatarjonta on yllättävän suppeaa. Tämä yhdistettynä vankkumattomaan suosioon voi tehdä halpojen lentojen löytämisestä hankalaa, sillä ne matkat, joita on saatavilla, myydään usein nopeasti. Aika ajoin Madeirallekin on kuitenkin tarjolla edullisia matkoja, joten tarjouksia kannattaa silmäillä erityisesti lomakausien ulkopuolella.

Näin löydät halvat lennot Madeiralle

Madeiralle pääsee Suomesta suorilla reitti- ja lomalennoilla. Finnair liikennöi saarelle kesäkaudella kerran viikossa. Suora lento Madeiran pääkaupunkiin Funchaliin kestää hieman alle kuusi tuntia.

Reittilentojen tarjonta monipuolistuu, jos olet valmis matkustamaan Madeiralle yhden koneenvaihdon kautta. Vaihdollisia lentoja tarjoavat muun muassa TAP Portugal ja Lufthansa. Vaihdollinen lento on tavallisesti suoraa lentoa edullisempi, sillä halvimmillaan vaihdolliset lennot Helsingistä Madeiralle maksavat hieman alle 300 euroa. Suorien lentojen tavallinen hintalappu on noin 450 euroa.

ShutterstockHalvat lennot Madeiralle
Kuvankaunis Porto Moniz on Madeiran suosituimpia paikkoja.

Reittilentojen lisäksi Madeiralle pääsee myös lomalennoilla, sillä esimerkiksi matkatoimisto Tjäreborg tarjoaa suoria lomalentoja Helsingistä Funchaliin. Halvimmillaan lomalennot Madeiralle maksavat reilut 300 euroa.

Halvin aika matkustaa Madeiralle on varhain keväällä tai myöhään syksyllä, jolloin lentoja on mukavasti saatavilla, mutta suosituin matkailusesonki joko ei ole vielä käynnissä tai on jo loppunut. Myös talvikuukausina vastaan saattaa tulla hyvin halpoja äkkilähtölentoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halvat lennot löydät helpoiten Rantapallon lento- ja äkkilähtöhakujen avulla. Voit vertailla molemmissa palveluissa kaikkien matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden tarjonnan helposti yhdellä haulla. Pääset myös näkemään halvimmat hinnat juuri toivomanasi ajankohtana. Molempiin palveluihin voit asettaa matkavahdin, jonka avulla saat viestit parhaista lentotarjouksista sähköpostiisi.

>> Katso tämän hetken parhaat matkatarjoukset Madeiralle

Helposti lentoasemalta hotellille

Madeiran ainoa lentoasema on Santa Cruzissa sijaitseva Madeiran lentoasema, joka tunnetaan myös Funchalin lentoasemana. Lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Funchalin kaupungista.

Kulkuyhteydet lentoasemalta hotelleille ovat hyvät, sillä taksien lisäksi perille pääsee myös busseilla. Bussit pysähtyvät useilla hotelleilla, joten et välttämättä tarvitse taksia tai vuokra-autoa päästäksesi perille hotellille.

Aerobusin shuttle-bussi liikennöi lentoasemalta Formosan rannan suuntaan, ja edestakainen matka maksaa viisi euroa. Julkisen liikenteen bussit liikennöivät aikataulujen mukaan lentoasemalta ympäri saarta. Yhdensuuntainen bussilippu maksaa hieman yli kolme euroa.

>> Siirry lentohakuun ja vertaa hinnat Madeiralle

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Parhaat rantakohteet Lissabonin lähellä

Parhaat rannat lähellä Lissabonia – kolme helppoa vinkkiä

Ponta de Sao Lourenco, Madeira

Madeiran parhaat maisemapaikat – 5 kohdetta, jotka yllättävät lomasaarella

Madeira, Portugali

Madeiran tärkeimmät nähtävyydet – 17 vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Lissabonin tunnetuimmat nähtävyydet

Lissabonin tärkeimmät nähtävyydet – 12 paikkaa, jotka kannattaa kokea lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja