Hyppää sisältöön

Tunnetko Turun lentokentän? Katso lentoaseman kaikki palvelut ja reitit

Elina Venttola Päivitetty: 07.10.2019
Turun lentoasema on Suomen vanhin siviliilentoasema. Katso kaikki lentoreitit Turkuun ja Turusta!

Turun lentokenttä

Turun lentoasema on noussut erityisesti halpalentoyhtiöiden suosimana kenttänä, josta pääsee edullisesti muun muassa Puolan Gdanskiin. Se on hyvä vaihtoehto Helsinki-Vantaan kentälle, jos etsii halpoja lentoja.

Artukaisten lentoasema on Suomen ensimmäinen käyttöön vihitty siviililentoasema. Se otettiin käyttöön jo vuonna 1935, mutta siirrettiin vuonna 1955 uudelle lentoasemalle Ruskoon, jossa nykyinen Turun lentoasema sijaitsee. Turun lentoasemalla on mahdollisuudet toimia täysitehoisesti Helsinki-Vantaan varakenttänä, sillä siellä on muun muassa yksi 2,5 kilometrin pituinen kiitotie.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turun lentoasema sijaitsee kaupungin pohjoispuolella noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta, ja sinne pääsee kaupungin julkisen liikenteen bussilla numero 1. Lentoasemalta on seitsemän kilometriä Raisioon ja 20 kilometriä Naantaliin.

Lentoaseman palvelut

Turun lentoasemalla on ilmainen langaton verkko ja kaikille avoin työskentelylounge, joka sijaitsee lentokentän yleisöaulassa. Tilassa voi ladata mukana olevat laitteet, soittaa pianoa tai etsiä matkalukemista kirjanvaihtohyllyltä. Lisäksi lentoasemalla on erikseen varattava VIP-lounge.

Turku, Suomi
Turun lentokentällä voi odottaessaan valita yhden kolmesta kahvilasta ja juoda kahvin ennen lähtöä.

Kuten monilla suomalaisilla lentokentillä, myös Turun lentokentällä voi odottaa matkaa porttialueen keinutuolissa kiikkuen.

Turun lentoasemalla vierailevia matkailijoita palvelee kolme kahvilaa, joista kaksi sijaitsee turvatarkastuksen sisäpuolella ja yksi ulkopuolella. Yleisölle avoimella alueella saattajat ja noutajat voivat nauttia kahvikupillisen Turku Cafessa, jossa saa lounasaikaan myös maittavaa lounasta. Turku Cafella on kahvila myös porttien sisäpuolella, ja sen yhteydessä toimii matkamuistomyymälä, josta ennättää ostaa viimeiset tuliaiset ennen matkaa.

Turku Cafen kahviloiden lisäksi Turun lentoasemalla on erillinen pieni kahvila, joka palvelee porttialueella Wizz Airin matkustajia lentojen lähtöaikoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Turku, Suomi
Nykyaikainen lentokenttä palvelee maakunnan matkailijoita.

Turun lentoasemalla voi myös huollattaa autonsa, postittaa kirjeitä ja nostaa käteistä rahaa.

Turun lentokentän reittilennot

Turun lentoasemalta lentävät Wizz Air, Finnair, FlexFlight, AirBaltic, Corendon Airlines ja SAS.

SAS lentää Turusta Tukholmaan useita kertoja päivässä, Air Baltic Riikaan neljänä päivänä viikossa ja Wizz Air Kaunasiin, Skopjeen ja Krakovaan kahdesti viikossa sekä Lontooseen kolmesti viikossa. Lisäksi Wizz Air lentää Gdanskiin joka päivä. Halvimmat lennot Turusta saa Gdanskiin tai Kaunasiin jopa alle 30 eurolla.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta. Turun lentokentän äkkilähdöt löydät Rantapallon äkkilähtöhausta.

Lähde: Finavia
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi Strawberry-hotelli Turkuun

Uusi hotelli Turkuun – tuttu toimija laajentaa: “Matka Suomessa on vasta alkanut”

Turun hotellit

Turun kiinnostavimmat hotellit – 8 vaihtoehtoa entisestä vankilasta jokilaivaan

Naantalin Muumimaailma

Saduista tutut paikat ja halaus suosikkihahmolta – tällainen on Naantalin Muumimaailma

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 20 paikkaa, joissa kannattaa herkutella

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja