hero taustakuva

Helposti Leville – tällainen on Kittilän lentoasema

Finavia artikkelin kuva
Lennot
Kittilän lentoasema on vilkkaimmillaan talvisin, sillä sen kautta lentävät niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin Lapin-lennot.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 03.02.2020
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Vilkas talvikenttä

Kittilän lentoasemalta on hyvät yhteydet Lapin lomakohteisiin, mikä takaa sille vilkkaan kansainvälisten matkailijoiden virran etenkin talvisin. Lentoaseman huippuvuonna 2008 kentän halki kulki 265 000 matkailijaa, joista 38 prosenttia tuli ulkomailta.

Kittilään lennetään talvikaudella muun muassa Venäjältä, Ukrainasta, Ranskasta, Sveitsistä, Alankomaista, Saksasta, Espanjasta ja Kanadasta.

Lentoasema sijaitsee vain noin viiden kilometrin päässä Kittilän keskustasta, ja sieltä on 15 kilometriä Leville. Myös Ylläsjärvi sijaitsee 35 kilometrin päässä lentokentästä.

FinaviaKittilän lentoasema
Kittilän lentoaseman kautta lentävät niin kotimaan kuin ulkomaidenkin Lapin-matkailijat.

Helpoimmin lentoasemalle pääsee autolla tai taksilla, mutta muun muassa Muoniosta ja Leviltä pääsee lentokentälle myös suorin bussiyhteyksin. Ylläkseltä, Muoniosta ja muilta alueen paikkakunnilta voi tilata kutsuliikenteen linja-auton.

Lentoasema on perustettu 1979 ja sillä on yksi 2 500 metrin kiitotie. Lentoasema työllistää 50 henkilöä. Talvikaudella lentoaseman työntekijämäärä kaksinkertaistuu.

Lentoaseman palvelut

Kittilän lentoasemalla on kahvila sekä porttien ulkopuolisella aula-alueella että kaksi kahvilaa turvatarkastuksen jälkeen. Kaikki kahvilat ovat avoinna lähtevien lentojen mukaan. Sekä aulassa että porttialueella on tuliaispuoti kahvilan yhteydessä.

Yleisöalueen kahvila on varustettu A-oikeuksin, ja lähtöporttien luota löytyy sekä ruokaa, kahvia että virvokkeita. Porttialueen Cafe & Shopissa voi valita kolmesta erilaisesta alueesta: pystypubista, pitkien pöytien alueesta ja pienempien pöytien alueesta.

FinaviaKittilän lentoasema
Kittilän lentoasemalla on myös tekemistä lapsille.

Lentoasemalta löytyvät myös apteekki, postilaatikko, käteisautomaatti ja ilmainen langaton verkkoyhteys.

Kittilän lentokentän reittilennot

Kittilän lentoasemalta lentävät Finnair, Norwegian, Easyjet, Swiss, Lufthansa, ranskalainen ASL Airlines ja sveitsiläinen Helvetic Airways. Lisäksi lentokentälle lennetään paljon lomalentoja muun muassa Saksasta ja Isosta-Britanniasta.

FinaviaKittilän lentoasema
Kittilän lentoasemalla on useita kahviloita, joissa voi odottaa lähtevää tai saapuvaa lentoa.

Tarkista ajankohtaiset tiedot lentoyhteyksistä Finavian verkkosivulta.

Lähde: Finavia
Kuvat: Finavia

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

 1. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.