hero taustakuva

Halvat lennot Kroatiaan – lue vinkit ja löydä paras tarjous

Shutterstock artikkelin kuva
Turkoosinsinisen Adrianmeren rannalla sijaitseva Kroatia on tunnettu halvasta hintatasosta, minkä lisäksi maahan on helppo päästä edullisilla lennoilla. Näiden vinkkien avulla löydät halvat lennot Kroatiaan!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.07.2019
facebook   whatsapp
Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Halvat lennot Adrianmeren rannalle

Lennot Kroatiaan

Halvin aika lentää:
lokakuu
Kallein aika lentää:
Heinä–elokuu
Halvimmat lennot:
reilut 100 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair, Norwegian ja Croatia Airlines
Splitin IATA-tunnus:
SPU
Lentoaseman etäisyys keskustasta:
25 km

Kroatian suosituin matkailukausi alkaa varhain keväällä, sillä lämpötilat kohoavat 20 asteen tuntumaan toukokuussa. Lämpö jatkuu parhaimmillaan lokakuulle, joten Kroatiaan kannattaa matkustaa myös kesäkuukausien ulkopuolella, mikä onkin paras matkustusaika, jos haluat toteuttaa halvan loman Kroatiassa.

Maan suosituimmat matkailukohteet ovat juuri Adrianmeren rannalla sijaitsevat Splitin ja Dubrovnikin kaupungit sekä niiden edustalla olevat saaret. Sisämaassa oleva pääkaupunki Zagreb nostaa suosiotaan kovasti, mutta rantamaisemien puuttumisen vuoksi kaupunki ei houkuta matkailijoita samaan tapaan rantakohteiden kanssa.

Näin löydät halvat lennot Krotiaan

Halvin aika matkustaa Kroatiaan on keväällä tai syksyllä, eli touko- tai syys–lokakuussa. Silloin paitsi hotellit myös lennot ovat halvimmillaan. Edullisimmillaan lennot Kroatiaan maksavat hieman reilut sata euroa, mutta lennot kannattaa varata hyvissä ajoin, viimeistään muutamaa kuukautta ennen matkaa edullisimman hinnan saamiseksi.

Vastaavasti keskikesä eli heinä–elokuu on kaikkein kalleinta matkustusaikaa, mikä näkyy myös lentojen hinnoissa.

ShutterstockHalvat lennot Kroatiaan
Kroatialaisten kaupunkien tunnelma vie mennessään, mutta jos haaveilet edullisista lennoista, suunnittele matka hyvissä ajoin.

Reittilentojen lisäksi Kroatiaan on hyvät yhteydet myös matkatoimistojen omilla lomalennoilla. Lomalennot liikennöivät pääasiassa Helsingistä samoihin kohteisiin kuin reittilennotkin, eivätkä yleensä ole reittilentoja edullisempi valinta.

Löydät halvat lennot helpoiten Rantapallon lento- tai äkkilähtöhaun avulla. Palveluissa voit vertailla kaikkien lentoyhtiöiden tarjontaa yhdellä näkymällä ja nähdä parhaat hinnat toivomanasi matka-ajankohtana. Voit asettaa palveluihin myös matkavahdin, jolloin saat viestit parhaista lentotarjouksista helposti suoraan sähköpostiisi.

>> Katso tämän hetken parhaat äkkilähtölennot Kroatiaan

Hyvä lentotarjonta Suomesta Kroatiaan

Suosittuun matkakohteeseen on saatavilla mukavasti suoria reittilentoja Suomesta: Helsingistä voi lentää Splitiin, Dubrovnikiin, Zagrebiin ja Pulaan. Lentoja tarjoavat Finnair, Norwegian ja Croatia Airlines.

Splitin lentoasema sijaitsee noin 25 kilometrin päässä keskustasta. Helpoin tapa matkustaa lentoasemalta keskustaan on Pleso prijevozin bussilla, joka liikennöi saapuvien ja lähtevien lentojen mukaan: bussi lähtee lentokentältä noin 30 minuuttia lennon saapumisen jälkeen ja Splitin bussiasemalta noin kaksi tuntia ennen lennon aikataulun mukaista lähtöaikaa. Yhdensuuntainen matka maksaa noin kaksi euroa.

Myös Dubrovnikissa lentoasema sijaitsee lyhyen matkan päästä keskustasta: välimatka on noin 23 kilometriä. Bussit liikennöivät niin ikään lentoaikataulujen mukaan, ja bussit odottavat saapuneita matkustajia lentokentällä lennon laskeutumisen jälkeen. Dubrovnikin pääbussiasemalta bussit lähtevät noin kaksi tuntia ennen kansainvälisen lennon lähtöaikaa. Yhdensuuntainen bussimatka maksaa noin kuusi euroa.

>> Siirry lentohakuun ja vertaa hinnat Kroatiaan

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.