Hyppää sisältöön
Edulliset lennot nopeasti

Halvat lennot Italiaan – näin löydät parhaat hinnat matkallesi

Vertaile satoja lentoyhtiöitä ja matkatoimistoja yhdellä haulla
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +
VALMIS

Reittilennot saa edullisimmin

Lennot Italiaan

Halvin aika lentää:
Marraskuu
Kallein aika lentää:
Heinä-elokuu, juhlapyhät
Halvimmat lennot:
noin 100 euroa
Suorat lennot Helsingistä:
Finnair, Norwegian
Rooman IATA-tunnus:
ROM
Lentoaseman etäisyys keskustasta:
Fiumicino 32 km, Ciampino 15 km

Välimerenilmastosta nauttiva Italia on suosittu matkailumaa, jonne myydään sekä reittilentoja että pakettimatkoja. Italia on suosituimmillaan kesäkuukausina, kun sen sää hellii kesälomalaisia. Italian suosituimmat kohteet ovat kaupunkilomien klassikko Rooma, muodikas Milano ja kanaalien halkoma Venetsia.

Suomesta lennetään suorin lennoin Italiaan Helsingistä ja Lappeenrannasta. Helsingistä suorin lennoin pääsee seitsemään italialaiseen kaupunkiin: Bolognaan, Cataniaan, Milanoon, Napoliin, Pisaan, Roomaan ja Venetsiaan. Lappeenrannasta pääsee lentämään suorin lennoin Milanoon. Suurin osa reiteistä lennetään kuitenkin vain kesäaikaan, ja ne loppuvat viimeistään lokakuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lennot ovat halvimmillaan talvikuukausina ja kallistuvat eurooppalaisten kesälomien aikana heinä–elokuussa. Italian-lennot ovat suosittuja, joten ne varataan loppuun nopeasti tai hinta saattaa kallistua, jos on matkassa viime tingassa.

Näin löydät halvat lennot Italiaan

Suoria lentoja on saatavilla ympäri vuoden suosituimpiin kohteisiin Roomaan ja Milanoon. Muut lennot ovat kausilentoja, jotka lennetään yleensä toukokuun ja lokakuun välillä. Kesäkaudella lennettävien reittien hinnat ovat halvimmillaan kauden alussa ja lopussa, eli halvimpia hintoja kannattaa etsiä joko keväälle tai syksylle.

Säiden puolesta Italia on usein lämmin suosituimman lomasesongin jälkeenkin. Kesälomakuukausina heinä–elokuussa lentojen hinnat ovat korkeimmat, ja myös Italian sää saattaa yllättää keskikesän tukalalla helteellä.

Helsingistä lennetään paljon myös charter- eli lomalentoja Italiaan. Lomalennot myydään usein pakettimatkoina yhdessä majoituksen kanssa, mutta toisinaan myös pelkät lennot saattaa saada 150–200 eurolla. Italiaan on kuitenkin harvinaista saada alle 150 euron lomalentoja, joten todennäköisesti halvin vaihtoehto on reittilento.

Rooma, Italia
Roomaan pääsee lentämään Suomesta ympäri vuoden suorilla lennoilla. Halvimmat lennot Suomesta Italiaan saa yleensä talviseen Roomaan.

Halvimmillaan suorat reittilennot Suomesta Roomaan maksavat noin 100 euroa. Halpalennot Lappeenrannasta Milanoon voi saada talvikaudella jopa noin 50 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helpoin tapa löytää halvat lennot Italiaan on Rantapallon lentohaku tai äkkilähdöt. Palvelut vertailevat yhdellä haulla kaikkien lentoyhtiöiden tarjoukset ja parhaat hinnat haluamanasi ajankohtana. Sekä lentohakuun että äkkilähtöhakuun voi asettaa matkavahdin, joka ilmoittaa parhaista tarjouksista suoraan sähköpostiisi.

>> Katso tämän hetken parhaat äkkilähtölennot Italiaan

Roomaan ympäri vuoden

Suomesta suoria lentoja Italiaan tarjoavat muun muassa Finnair, Norwegian ja Ryanair. Yleensä halvin hinta löytyy Italian pääkaupunkiin Roomaan, josta on helppo siirtyä muualle maahan jatkolennoin, junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla.

Huomioitavaa on, että Roomassa on kaksi lentokenttää: Leonardo da Vincin kansainvälinen lentokenttä Fiumicino, joka sijaitsee 32 kilometrin päässä Rooman keskustasta ja Ciampino, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä Rooman keskustasta. Sekä Norwegianin että Finnairin lennot laskeutuvat kuuluisalle keksijälle, Leonardo da Vincille, omistetulle Fiumicinon lentokentälle. Halpalentoyhtiöt Ryanair ja Wizz Air lentävät Ciampinon lentoasemalle, joten jos matkustat yhdellä koneenvaihdolla Roomaan, lento saattaa laskeutua Fiumicinon sijaan Ciampinoon.

Maan sisäisiä jatkoyhteyksiä tarjoavat muun muassa Alitalia ja Air Italy.

>> Siirry tästä lentohakuun ja vertaa hinnat Italiaan

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen matkustamo

Miksi lentokoneen istuimet ovat lähes aina sinisiä? Värin valinta ei ole sattumaa

Lentokoneen ovi

Voiko lentokoneen ovi avautua kesken lennon? Ammattilainen kertoo, pitääkö kauhukuvaa pelätä

Yksin jätetty matkalaukku

Lentokentällä hylättynä seisova matkalaukku on kylmäävä näky – näin tilanteessa toimitaan

Mitä ovat lentokoneen spoilerit?

Tätä outoa näkyä sinäkin olet ihmetellyt lentokoneen ikkunasta – miksi siivestä aukeaa ilmassa huojuvia luukkuja?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja