Kuva: Finavia
Unimuna, Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaa on Euroopan paras! Tässä maailman parhaat lentokentät, joilla nukkua

Helsinki-Vantaa ylsi jälleen kärkijoukkoon maailman parhaiden yöpymiskenttien listauksessa.

Näillä lentokentillä kelpaa nukkua

Maaiman parhaaksi lentokentäksi nukkua on valittu Singaporessa sijaitseva Changin lentoasema, kertoo kansainvälinen Sleeping in Airports -sivusto. Kyseinen lentokenttä on rankattu vertailun ykkössijalle lukuisia kertoja aikaisemmin, ja se on dominoinut listaa jo vuosia.

Helsinki-Vantaa on vuoden 2017 listauksessa sijalla neljä ensimmäisenä eurooppalaisena lentokenttänä, minkä lisäksi Helsinki-Vantaa komeili ensimmäisenä sivuston parhaiden eurooppalaiskenttien listalla. Edellisvuonna suomalaiskenttä oli koko maailman viidenneksi paras lentokenttä nukkua.

Suomalaislentoasema sai matkailijoilta kiitosta muun muassa hauskoista unimunista, pehmustetuista penkeistä ja makuuasentoon taittuvista tuoleista. Myös Helsinki-Vantaan uusi, kesällä 2017 avattu eteläsiipi on sivuston mukaan syy kentän parantuneeseen sijoitukseen.

Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasema sai kehuja tilavista ja tunnelmallisista alueista, suomalaisen arkkitehtuurin käytöstä tehokkaissa, matkustajaystävällisissä sekä rauhallisissa, puhtaissa ja tehokkaissa tiloissa. Hyvät matkustajapalvelut eli runsaat sähköpistokkeet, toimiva ilmainen langaton verkkoyhteys ja vessoissa kuuluva linnunlaulu herättivät niin ikään kiitosta.

Ilmaiset palvelut nostavat kärkeen

Nukkumista varten parhaat lentokentät selvitettiin sivuston kävijäkyselyn perusteella. Hyviä nukkumismahdollisuuksia arvostavat erityisesti pienellä budjetilla matkailevat reppureissaajat, mutta myös kuka tahansa matkailija, jonka kohdalle sattuu pitkä koneenvaihto.

Kyselyyn vastanneita pyydettiin arvioimaan esimerkiksi lentokenttien siisteys, tarjolla olevat palvelut, puitteiden miellyttävyys ja asiakaspalvelun taso.

Voittajaksi äänestetty Changin lentoasema vakuutti lentomatkustajat erityisesti ilmaisilla makuuasentoon taittuvilla tuoleilla, rentoutumisalueilla ja ilmaisilla hierontatuoleilla.

Kymmenestä parhaiten yöpymiseen soveltuvasta lentokentästä viisi oli aasialaisia. Eurooppalaisista kentistä listalle ylsivät Helsinki-Vantaan lisäksi Münchenin, Tallinnan ja Zürichin lentoasemat.

Parhaat lentokentät nukkumiseen vuonna 2017

  1. Singapore Changi, Singapore
  2. Soul Incheon, Etelä-Korea
  3. Tokio Haneda, Japani
  4. Helsinki-Vantaa, Suomi
  5. Hongkong, Kiina
  6. Vancouver, Kanada
  7. Tokio Narita, Japani
  8. München, Saksa
  9. Tallinna, Viro
  10. Zürichin, Sveitsi

>> Lue myös: Näin vietät yön lentokentällä – 7 selviytymisvinkkiä matkailijalle

Lähde: Sleeping at Airports
Kuva: Finavia

Päivitetty: 2.11.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 4,22 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia