Hyppää sisältöön

EU takaa lentomatkustajan oikeudet

Kirjoittajan oletuskuva
harjoittelija Päivitetty: 01.04.2014
Tunne oikeutesi - Euroopan unionin säännökset takaavat matkustajan oikeudet, jos lento viivästyy tai perutaan.

Tulivuorenpurkaus pysäytti Euroopan lentoliikenteen ja jätti tuhannet lentomatkustajat matkan varrelle viime keväänä. Matkustaminen ei muutenkaan aina suju suunnitelmien mukaan, ja lentoja peruuntuu ja viivästyy usein. Onneksi matkustajat eivät Euroopassa ole kokonaan lentoyhtiöiden armoilla. Euroopan unionin säännökset takaavat lentomatkustajan oikeuksien toteutumisen unionin alueella.

Kun lento peruuntuu

Jos lentosi perutaan, lentoyhtiö on velvollinen tarjoamaan sinulle joko lipun hinnan palauttamista seitsemän päivän kuluessa tai uutta lentoa määränpäähäsi vanhoilla ehdoilla. Tarvittaessa lentoyhtiön on myös tarjottava sinulle riittävät ateriat ja majoitus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun lento viivästyy

Jos lentosi viivästyy, lentoyhtiösi on velvollinen huolehtimaan sinusta tietyin edellytyksin. Jos lentosi pituus on enintään 1500 kilometriä, viivästyksen tarvitsee olla vain kaksi tuntia. Pidemmillä lennoilla myös sallittu viivästyminen on pidempi.

Tällaisissa tapauksissa lentoyhtiön on jälleen tarjottava sinulle riittävästi virvokkeita, ruokaa ja majoitus. Jos lento viivästyy yli viisi tuntia ja päätät olla jatkamatta matkaasi, sinulla on myös oikeus saada lippusi hinta palautettua. Voit myös vaatia lentoyhtiöltä korvauksia viivästymisen aiheuttamista kustannuksista.

Kun matkatavarasi katoavat tai vahingoittuvat

Jos matkatavarasi katoavat tai vahingoittuvat tai niiden toimittaminen sinulle viivästyy, sinulla on oikeus enintään 1220 euron suuruiseen korvaukseen. Lentoyhtiötä ei kuitenkaan voida asettaa vastuuseen, jos se on ryhtynyt kaikkiin kohtuullisiin toimiin vahinkojen välttämiseksi.

Vahingoittuneista matkatavaroista on tehtävä korvaushakemus lentoyhtiölle seitsemän päivän kuluessa tapahtuneesta. Viivästyneiden matkatavaroiden osalta aika on 21 päivää.

Kuka auttaa ongelmatilanteessa?

Jos tunnet, että oikeuksiasi matkustajana on rikottu, ota rohkeasti yhteyttä lentoyhtiöösi. Jos sen vastaus ei tyydytä sinua, voit Suomessa seuraavaksi olla yhteydessä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jari Marjelund/EYP Finland

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bryssel, Belgia

Belgian pääkaupunki Bryssel tulee tutuksi jo päivässä – paikat, jotka kaupungissa tulee kokea

Lentäminen raskaana

Huomioi nämä asiat, jos lennät raskaana – lentoyhtiö voi kieltäytyä päästämästä lennolle

Hätätilanne ulkomailla

Mitä tehdä, kun hätätilanne iskee ulkomailla? Selvitä hätänumero ennen matkaa ja lue toimintaohjeet

Business-luokka

Kannattaako business-luokasta maksaa? Näin yleisimmät matkustusluokat eroavat toisistaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja