Hyppää sisältöön

10 asiaa, joita lentoemännät ja stuertit eivät halua sinun tekevän koneessa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.04.2016
Voitko samaistua näihin asioihin, jotka ärsyttävät matkustamohenkilökuntaa lennolla?

1. Lentokoneen tukiseinän käyttäminen jalkatukena

Oletko joskus istunut paikalla, jonka edessä ei ole toista penkkiriviä vaan tukiseinä? Matkustamohenkilökunnan jäseniä ärsyttävät matkustajat, jotka nojaavat jalkojaan seinää vasten – joskus jopa ilman kenkiä tai sukkia.

2. Vessakäynti paljain jaloin tai ilman kenkiä

Pidä kengät jalassasi wc-tiloissa, sillä neste lattialla ei ole vettä, huomauttavat matkustamohenkilökunnan jäsenet. Wc-tiloja ei aina kiireisimmillä koneenvaihdoilla ehditä myöskään kuulemma siivota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Henkilökunnan tiloissa pyöriminen

Matkustamohenkilökunnan käyttämissä keittiötiloissa koneen päissä pyöriminen ei sekään miellytä kaikkia. Riskinä on, että jäseniään venyttävät matkustajat tai vauvojaan ruokkivat äidit ovat matkustamohenkilökunnan tiellä.

4. Vessaan syöksyminen ensimmäisenä

Matkustamohenkilökunta ihmettelee matkustajia, jotka syöksyvät vauhdilla lentokoneeseen ja siellä ensimmäisenä wc-tiloihin. Eikö vessassa olisi voinut käydä kentällä odotellessa?

5. Kutsunapin painaminen

Matkustamohenkilökunnan kutsunapin painaminen hätätilanteessa on luonnollisesti hyväksyttyä ja jopa toivottavaa, mutta lentoemännän tai stuertin hymy saattaa hyytyä jos heitä kutsutaan paikalle uuden drinkin tilausta varten.

6. Aplodit lennon laskeuduttua

Monet lentomatkustajat antavat edelleen raikuvat aplodit koneen karahtaessa turvallisesti kiitorataan. Matkustamohenkilökunnan jäsenet kuitenkin ehdottavat, että ele korvattaisiin vaikkapa tavallisella kiitoksella.

7. Haisevat eväät lennolla

Jos pakkaat mukaasi omat eväät lennolle, mieti kaksi kertaa mitä ahtaassa koneessa kannattaa syödä. Voimakkaan tuoksuiset ruoat eivät ilahduta vierustoveria tai henkilökuntaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Kynsien lakkaus tai leikkaaminen

Lentokone ei ole sopiva paikka lakata kynsiä tai poistaa vanhoja lakkoja. Aineiden myrkyt jäävät leijailemaan ilmaan, joka ei koneessa pääse kunnolla vaihtumaan. Myös kynsien leikkaaminen kuuluu matkustamohenkilökunnan inhokkiasioiden listalle.

9. Oman alkoholin juominen

Jos ajattelit nappaavasi lennolle mukaan omat alkoholijuomat, mieti uudelleen. Omat alkoholijuomat eivät ole sallittuja, sillä matkustamohenkilökunnan tulee kontrolloida nautittujen juomien määrää.

10. Lokeron täyttäminen omilla tavaroilla

Istuimien yläpuolella olevat matkatavaralokerot on suunniteltu tarjoamaan tilat useamman matkustajan tavaroille. Joskus koneessa näkee kuitenkin matkustajia, joiden laukut, ostokset ja ulkovaatteet täyttävät lähes koko lokeron. Ja tämähän ei matkustamohenkilökuntaa ilahduta.

Lähde: Huffington Post

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lennot Wieniin

Lisää lentoja Lappiin – Lufthansa ja Austrian Airlines avaavat kolme uutta reittiä

Lentokoneen matkustamo

Pidätkö turvavyötä auki lennon aikana? Pysäyttävä muistutus siitä, miksi niin ei kannattaisi tehdä

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja