Hyppää sisältöön

10 asiaa, joita lentoemännät ja stuertit eivät halua sinun tekevän koneessa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.04.2016
Voitko samaistua näihin asioihin, jotka ärsyttävät matkustamohenkilökuntaa lennolla?

1. Lentokoneen tukiseinän käyttäminen jalkatukena

Oletko joskus istunut paikalla, jonka edessä ei ole toista penkkiriviä vaan tukiseinä? Matkustamohenkilökunnan jäseniä ärsyttävät matkustajat, jotka nojaavat jalkojaan seinää vasten – joskus jopa ilman kenkiä tai sukkia.

2. Vessakäynti paljain jaloin tai ilman kenkiä

Pidä kengät jalassasi wc-tiloissa, sillä neste lattialla ei ole vettä, huomauttavat matkustamohenkilökunnan jäsenet. Wc-tiloja ei aina kiireisimmillä koneenvaihdoilla ehditä myöskään kuulemma siivota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Henkilökunnan tiloissa pyöriminen

Matkustamohenkilökunnan käyttämissä keittiötiloissa koneen päissä pyöriminen ei sekään miellytä kaikkia. Riskinä on, että jäseniään venyttävät matkustajat tai vauvojaan ruokkivat äidit ovat matkustamohenkilökunnan tiellä.

4. Vessaan syöksyminen ensimmäisenä

Matkustamohenkilökunta ihmettelee matkustajia, jotka syöksyvät vauhdilla lentokoneeseen ja siellä ensimmäisenä wc-tiloihin. Eikö vessassa olisi voinut käydä kentällä odotellessa?

5. Kutsunapin painaminen

Matkustamohenkilökunnan kutsunapin painaminen hätätilanteessa on luonnollisesti hyväksyttyä ja jopa toivottavaa, mutta lentoemännän tai stuertin hymy saattaa hyytyä jos heitä kutsutaan paikalle uuden drinkin tilausta varten.

6. Aplodit lennon laskeuduttua

Monet lentomatkustajat antavat edelleen raikuvat aplodit koneen karahtaessa turvallisesti kiitorataan. Matkustamohenkilökunnan jäsenet kuitenkin ehdottavat, että ele korvattaisiin vaikkapa tavallisella kiitoksella.

7. Haisevat eväät lennolla

Jos pakkaat mukaasi omat eväät lennolle, mieti kaksi kertaa mitä ahtaassa koneessa kannattaa syödä. Voimakkaan tuoksuiset ruoat eivät ilahduta vierustoveria tai henkilökuntaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Kynsien lakkaus tai leikkaaminen

Lentokone ei ole sopiva paikka lakata kynsiä tai poistaa vanhoja lakkoja. Aineiden myrkyt jäävät leijailemaan ilmaan, joka ei koneessa pääse kunnolla vaihtumaan. Myös kynsien leikkaaminen kuuluu matkustamohenkilökunnan inhokkiasioiden listalle.

9. Oman alkoholin juominen

Jos ajattelit nappaavasi lennolle mukaan omat alkoholijuomat, mieti uudelleen. Omat alkoholijuomat eivät ole sallittuja, sillä matkustamohenkilökunnan tulee kontrolloida nautittujen juomien määrää.

10. Lokeron täyttäminen omilla tavaroilla

Istuimien yläpuolella olevat matkatavaralokerot on suunniteltu tarjoamaan tilat useamman matkustajan tavaroille. Joskus koneessa näkee kuitenkin matkustajia, joiden laukut, ostokset ja ulkovaatteet täyttävät lähes koko lokeron. Ja tämähän ei matkustamohenkilökuntaa ilahduta.

Lähde: Huffington Post

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen ovi

Voiko lentokoneen ovi avautua kesken lennon? Ammattilainen kertoo, pitääkö kauhukuvaa pelätä

Yksin jätetty matkalaukku

Lentokentällä hylättynä seisova matkalaukku on kylmäävä näky – näin tilanteessa toimitaan

Mitä ovat lentokoneen spoilerit?

Tätä outoa näkyä sinäkin olet ihmetellyt lentokoneen ikkunasta – miksi siivestä aukeaa ilmassa huojuvia luukkuja?

Miksi lentokoneissa on pyöreäkulmaiset ikkunat?

Tiesitkö syyn? Tämän takia lentokoneissa on pyöreät ikkunat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja