Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alicante – Vinkkejä ja huomioita

Alicantesta välittyi heti kiva fiilis. Sellainen jota on vaikea kuvailla, mutta jonka tuntee kaupungilla kävellessään ja oleillessaan. Alicante on myös kivan kokoinen kaupunki. Siellä riittää tekemistä pitkälle viikonlopulle niin ettei tule tylsää, mutta aikaa jää myös rentoon oleiluun. Lähistöllä on pidempääkin lomaa ajatellen päiväretkikohteita, kuten suosittu Tabarca-saari.

Alicante edustaa monelle kohdetta, johon lennetään ja jossa viivytään yö tai korkeintaan kaksi matkalla muualle Espanjaan. En väitä etteikö Alicante sopisi myös siihen, mutta kehottaisin viipymään kaupungissa hieman pidempäänkin. Nautiskele kaikessa rauhassa Välimeren auringosta, hyvästä ruoasta ja sopivan kokoisesta kaupungista, josta löytyy jokaiselle jotain. Alicante on hyvä viikonloppukohde, josta ei tarvitse kiirehtiä muualle.

Santa Barbaran linna

Sitä ei voi olla huomaamatta. Vanhankaupungin takana kohoava kukkula on jyrkkine seinämineen kunnioitusta herättävä näky. Maisema menettää puolet hohdostaan kuvissa, joissa kukkulan korkeutta ei näe samalla tavalla. Huipulla olevalle linnalle pääsee ilmaiseksi ja vaikka itse linna ei kiinnostaisikaan, kannattaa kukkulalle kiivetä jo pelkästään sieltä avautuvien maisemien vuoksi.

Jos kävely ei kiinnosta, pääsee ylös myös hissillä. Ota kolikoita mukaan, jotta saat ostettua lipun automaatista. Meidän vierailun aikaan keväällä 2019 lippu maksoi 2,70 euroa. Alaspäin hissi on ilmainen. Me kiipesimme linnakkeelle kävellen heti aamulla kun sää oli vielä sopivan viileä ja tulimme alas hissillä, jolloin vierailu ei maksanut mitään.

Vanhakaupunki

Suloisin Alicante löytyy ehdottomasti vanhankaupungin sokkeloisilta kujilta. Aukiolla kasvavat palmut sekä satunnaiset pensaat eivät olleet vielä maaliskuussa vehreimmillään, mutta talojen seinät toivat väriä maisemaan.

Kaduilla vaellellessa oli hauska ihailla erilaisten rakennusten suloista sekamelskaa. Oli valkoisena hohtavia vanhoja kauniita taloja idyllisine parvekkeineen, ulkona roikkuvine pyykkeineen ja kukkaistutuksineen. Oli myös raunioita ja graffiteja, joita katsellessa oli helppo uskoa, että vanhakaupunki on ollut vielä 1990-luvulla rauhaton paikka, jonne ei tehnyt mieli mennä etenkään iltamyöhään.

Nyt vanhakaupunki suorastaan kutsuu luokseen yöelämällään kun lukuisat baarit avaavat illalla ovensa. Päivällä kaduilla on uinuva meininki. Me kävimme viimeisenä iltana yömyssyllä erään irkkupubin terassilla, jossa saimme paikan ainoana naisseurueena niin paljon huomiota, ettemme pystyneet juomaan kaikkia pöytään kannettuja juomia. No, ei niitä tullut kuin kolmet, mutta sekin oli liikaa väsähtäneille äideille, jotka valuivat juomatarjoilusta huolimatta pian hotellille nukkumaan.

Hotel Eurostars Mediterranea Plaza

Hotellimme sijainti vanhassakaupungissa oli muuten täydellinen, mutta viereiseltä aukiolta kantautui viikonloppuyönä meteliä huoneeseen. Äänieristyksessä ei ollut muutenkaan kehuttavaa, sillä kylpyhuoneeseen kuului oliko naapuri vessassa vai ei ja ohuiden seinien läpi saattoi kuulla naapurin laulavan laatubiisejä huoneessaan.

Pieniä meluhaittoja lukuun ottamatta hotelli oli hyvä valinta. Sijainnin lisäksi aamiainen ansaitsee täydet pisteet. Keliaakikkoystävälleni tuotiin uunituoretta patonkia ja croissanttia, jotka olivat niin tavallisen näköisiä, että oli vaikea uskoa niitä gluteenittomiksi. Sitä ne kuitenkin olivat. Aamiaisbuffetin valikoima oli muutenkin mainio.

Palvelu respassa sujui reippaasti ja ongelmitta ja yleisvaikutelma hotellista oli siisti. Mitä nyt hissin ovet yrittivät tappaa meidät pari kertaa sulkeutumalla liian vauhdikkaasti, mikä hirvitti etenkin hissikammoista minua. Olisit käyttänyt portaita.

Aulassa oli vesi- ja karkkitarjoilu, katolta löytyi pieni terassi lepotuoleineen ja kuntosalikin näytti ihan toimivalta. Oikein kiva hotelli siis, mutta herkkäunisten kannattaa tosiaan miettiä olisiko vähän sivummassa rauhallisempaa.

Paellaa, tapaksia ja mereneläviä

Siinä ne tulivatkin. Mitä kaikkea Alicantessa kannattaa syödä nimittäin. Lue lisää ruokavinkkejä Alicanteen tästä postauksesta.

Sieniä ja tapasbaareja kävelykadulla

Alicanten kenties hauskin katu on Calle San Francisco, jota kutsutaan myös Calle de Las Setas -nimellä. Keskellä kävelykatua on hauskoja sienipatsaita ja muuta tutkittavaa, joista etenkin lapset innostuvat. Sienien lisäksi katuja koristavat lukuisien tapasbaarien terassit, joten viihdykettä riittää koko perheelle.

Rantaelämää aivan keskustan tuntumassa

Jos haluat upottaa varpaasi silkinhienoon rantahiekkaan, onnistuu se aivan keskustan tuntumassa linnakukkulan vieressä Postiguet-rannalla. Vietä rannalla vaikka koko päivä tai käy pienellä kävelyllä ja palaa takaisin rantakatua pitkin, jota reunustavat aurinkoiset terassit.

Rannan välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Marina, jossa voi ihastella huvijahteja, istahtaa terassille ja kävellä pitkää laituria pitkin ihailemaan merta sekä Alicantea mereltä päin. Marinan alueella on myös muun muassa casino, museo, spa, hotelleja ja ravintoloita.

Erinomaiset shoppailumahdollisuudet

Keskustan uudella puolella sijaitsee lukuisia kauppoja ja peräti kaksi El Corte Ingles -kauppakeskusta. Shoppailtavaa siis löytyy. Lähempänä vanhaakaupunkia on pienempiä putiikkeja ja kauppahallista voi käydä ostamassa piknik-eväät tai tuliaisia.

Minä en ollut harmikseni (ja lompakkoni onneksi) shoppailutuulella, mutta toin silti lapsille tuliaiset ja itselleni yhdet korvakorut muistoksi. Alicantesta olisi löytynyt paljonkin ostettavaa, mutta tarvitsen shoppailuun oikean fiiliksen, joka joko on tai ei ole, eikä siihen voi oikein vaikuttaa. Alicantessa sitä ei ollut, joten ostossaldo jäi laihaksi. Ihan hyvä niin.

Helppo matkakohde

Alicantessa kaikki sujui jopa kummallisen hyvin. Emme joutuneet kertaakaan selvittelemään pienintäkään ongelmaa missään. Maksumme ja varauksemme löytyi hotellista ilman etsimistä, ravintoloissa laskutettiin oikein ja ripeästi, taksit olivat sen hintaisia kuin pitääkin ja ihmiset kaikkialla avuliaita ja ystävällisiä. Kukaan ei yrittänyt huijata, tai jos yritti, tehtiin se niin hyvin ettemme huomanneet mitään.

Alicantesta jäi vaivaton, helppo ja ystävällinen fiilis. Tänne uskaltaisin tulla yksinkin kokeilemaan soolomatkailua jos sellainen alkaisi kiinnostaa.

Välimeren aurinko

Alicanten sää on yleisesti ottaen aurinkoinen ja vähäsateinen. Toki sateitakin esiintyy ja aikaisin keväällä tuuli voi tuntua viileältä, vaikka lämpöasteita olisikin runsaammin. Maaliskuisten kokemustemme mukaan sää voi vaihdella hyvinkin nopeasti.

Meille osui reissun alkuun pari mukavan lämmintä ja aurinkoista kesäpäivää, jolloin päivällä tarkeni kesävaatteissa, mutta illalla ja aamulla oli pitkähihainen tarpeen. Saimme nauttia myös lähes 30 asteen hellepäivästä, jota seurasi alle 20 asteen pilvinen, tuulinen ja sadekuuroinen päivä.

Keväisessä Alicantessa on siis hyvä varautua kaikenlaiseen säähän, vaikka enimmäkseen kaupungissa on silloin reilut 20 astetta ja aurinkoista tai puolipilvistä. Suomen kesään verrattavissa olevaa säätä siis.

Bonus lapsiperheille!

Vaikka meillä ei ollut omia lapsia mukana, kiinnitimme äiti-ihmisinä huomiota siihen, miten kiva kohde Alicante olisi lapsillekin. Leikkipuistoja ja muuta mukavaa ihmeteltävää ja tekemistä on paljon. Siisti, ystävällinen ja sopivan pieni kaupunki tuntui muutenkin sopivalta perhematkailuun ja suorat lennot houkuttelevat miettimään Alicanten reissua myös lasten kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katja / Historia de Viajes torstai, 18 heinäkuun, 2019 at 07:38

    Omasta Alicanten vierailusta alkaa olla jo aikaa, mutta ompa hienoa nähdä ettei kaupunki ole ainakaan kehittynyt huonompaan suuntaan vaan päin vastoin! Tykästyin Alicanteen jo silloin joskus ja nyt näyttää, että on vielä siistimpää ja no Espanjalle niin tyypillisen viihtyisän näköistä! <3

    • Reply Martina torstai, 18 heinäkuun, 2019 at 08:55

      Ymmärsin että Alicante on tosiaan siistiytynyt viime aikoina, vaikka oli siellä vähän ränsistyneempääkin maisemaa, joka ei päässyt tämän postauksen kuviin. Alicantesta välittyi heti kiva fiilis ja vanhaakaupunkia olisi voinut koluta enemmänkin.

    Leave a Reply