Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alicante – Mitä ja missä syödä?

“Alicantesta ei saa hyvää ruokaa”. Näin jokin nettisivusto minulle väitti kun tutkin mitä ja missä Alicantessa kannattaa syödä. Ohitin väitteen hymähtäen, sillä minun oli vaikea uskoa, ettei Espanjasta saisi hyvää ruokaa. Jos ei muuta niin aina on herkullisia juustoja, ilmakuivattua kinkkua ja muita pieniä tapaksia tarjolla. Ei niillä voi mennä kovin pahasti pieleen.

Väite huonosta ruokamatkakohteesta jäi kuitenkin mieleen ja tutkin Alicanten ruokavinkkejä astetta kriittisemmin. Löysin suosituksia hyvistä paellaravintoloista, tapaspaikoista, merenelävistä ja pienistä suloisista viinibaareista. Otin vinkkejä talteen ison kasan ja luotin eniten niihin, joita paikalliset suosivat.

Hän, joka väitti, ettei Alicantesta saa hyvää ruokaa oli sekä oikeassa että väärässä. Rantakatu ja muut turistien suosimat paikat olivat täynnä turreja varten olevia huonon hinta-laatusuhteen paikkoja, kuten lähes kaikissa vähänkin suositummissa matkakohteissa on tapana olla. Mekin istuimme pari kertaa sangrialla turistien kansoittamalla terassilla ja naapuripöytiin kannetut ruoat näyttivät vain keskinkertaisilta jos siltäkään. Jos syö vain tällaisissa paikoissa, ei Alicantesta saa hyvää ruokaa.

Kuten niin monta kertaa olemme matkoillamme todenneet, hyvää ruokaa löytääkseen täytyy lähteä pois valtaväyliltä, koukata hieman pienemmille sivukaduille ja astua ravintoloihin, jotka eivät välttämättä näytä ulkoisesti kovin houkuttelevilta. Paikallisten pöytäseurueiden kovaääninen ja iloinen puheensorina kertoo, että on oikeassa paikassa jo ennen kuin ruoat tulevat pöytään.

Muutamasta hudista huolimatta löysimme kuin löysimmekin Alicantesta hyviä ja jopa erinomaisia ruokapaikkoja. Söin ehkä elämäni parasta paellaa, maukkaita mereneläviä, herkullisia pieniä suupaloja ja maistelin ihania viinejä. Kokosin tähän kaikki vinkkimme mitä ja missä Alicantessa kannattaa syödä.

Mereneläviä

Meren rannalla kannattaa nautiskella tuoreita mereneläviä. Me maistelimme herkullisia ostereita sekä rapua Manerossa, joka on astetta fiinimmästä ulkoasustaan ja ruokalistastaan huolimatta riittävän rento ja mukava paikka. Manero nousi yhdeksi koko reissun lemppareistani. Maista ainakin ostereita cavan kanssa.

Manero
Calle Médico Manero Mollá 7

Paella

Valencian maakunnassa täytyy syödä paellaa, joka on oikeaoppisesti paksua, hieman tahmaista sekä reunoilta pannuun sopivasti kärähtänyttä. Ilmava keitetyltä riisiltä näyttävä paella ei ole oikeaa paellaa nähnytkään. Jälkimmäisen löydät niistä rannan turistipaikoista. Älä tilaa sitä.

Aito, oikea ja ehkä elämäni paras paella löytyi vanhasta kaupungista Rincon de Antonio -nimisestä ryppyisine paperipöytäliinoineen kadulle levittäytyvästä ravintolasta, jossa on ihanan eläväinen ja vähän suttuinenkin meininki. En yleensä syö reissuillani samassa paikassa uudestaan, mutta tänne olisin voinut tulla joka päivä maistelemaan ahmimaan taivaallista paellaa.

Jos pyytäisit minulta yhden ruokavinkin Alicanteen, vastaisin Rincon de Antonion paellan.

Rincon de Antonio
Calle San Rafael 13

Tapaksia

Kun olet Espanjassa syö tapaksia. Piste. Juustoja, ilmakuivattua kinkkua, Pimientos de Padroneita ja muita herkullisia naposteltavia saa monesta paikasta. Me vaikutuimme pelkän manchegon ja viinilasillisten perusteella Luceros-aukiolta löytyvästä La Taberna de Luceroksesta. Myös Boca de Vin oli löytö, jossa voi ruokailla pidemmänkin kaavan mukaan.

La Taberna de Luceros
Placa de los Luceros 4

Boca de Vin GastroBar
Calle San Nicolás 18

Montaditos

Hauska uusi tuttavuus, johon törmäsimme oikeastaan vähän vahingossa olivat montaditos-nimiset täytetyt pienet leivät, joilla herkuttelimme Vino y Mas -ravintolan terassilla. Tilasimme kolme erilaista leipää pikkunälkään ja olimme niiden jälkeen aivan täynnä. Kuvassa olevat leivät ovat gluteenittomia, joita en olisi ikinä arvannut sellaisiksi, jos en olisi tiennyt.

Vino y Mas
Calle San Francisco 34

Sangria

Toimii kaikkialla. Jopa niillä turistiterasseilla, joiden aurinkoiset sijainnit ovat kieltämättä aika kivoja, vaikka ruokapuoli ja joskus myös palvelu ontuvatkin. Maista perinteisen punaviinisen sangrian lisäksi cavasangriaa. Kuvan sangria on tilattu Santa Barbaran linnan terassilla, jonka lempeässä auringossa oli mukava viettää hieman pidemmäksikin vierähtänyt tovi reippaan kukkulalle kiipeämisen jälkeen.

Viini

Viini oli hyvää kaikkialla. Maistoimme vain paikallisia viinejä ja pidin kovasti pehmeistä mutta kuitenkin riittävän tuhdeista punaviineistä, joita oli helppo vaan nautiskellakin. Rypäleistä pidin ainakin Garnacha Tintasta sekä Monastrellista.

Valkoviineistä suosikikseni nousi Marina Alta -niminen ihanan kepeä, raikas ja vähan hapokaskin kesäinen viini, jota bongasin myös pienen lähikauppamme hyllystä sekä lentokentältä. Kiva terassi paikallisten(kin) viinien maisteluun löytyy ainakin Syrah Wine Barin edustalta.

Syrah Wine Bar
Carrer Castaños 7

Cocktaileja

Vai kolottaako sittenkin cocktail-hammasta? El Portal -niminen paikka kannattaa käydä tsekkaamassa jo sen överin ja yltäkylläisen sisustuksen takia, mutta myös siksi, että ravintolasta saa erinomaisia cocktaileja, joita voi nautiskella iltaisin DJ:n soittaman musiikin tahdissa. Älä kuitenkaan erehdy syömään täällä. Kaikki kolme tilaamaamme ruoka-annosta tuottivat pettymyksen.

El Portal
Calle Bilbao 2

Hyvä kohde gluteenittomille!

Alicante on helppo kohde gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Keliaakikkoystäväni joutui jopa hieman epäilemään leipomotuotteiden gluteenittomuutta, niin aidoilta esimerkiksi aamiaisella tarjoillut gluteenittomat croissantit ja patongit näyttivät sekä myös maistuivat. Gluteenittomia ne kuitenkin todella olivat. Ravintoloissa tunnuttiin ymmärtävän hyvin gluteenittoman ruokavalion haasteet ja söin itsekin yhteiseksi tilaamiamme gluteenittomia vaihtoehtoja hyvällä ruokahalulla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Suunnaton sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 14:03

  Espanja on aika haastava ruokamatkailukohde. Toisaalta sieltä saa aivan taivaallista paellaa, superherkullisia tapaksia ja sangrian tai tinto de veranon kaltaisia upeita juomia. Huonolla tuurilla saa eteensä mauttoman annoksen lihaa ja ranskalaisia.
  Espanjassa täytyy tosiaan tietää, mitä kannattaa syödä ja missä. Tämä oli siis mainio vinkkipostaus 🙂

  Mulla on Alicante vielä näkemättä, vaikka vajaan vuoden asuinkin sen pohjoispuolella Valenciassa. Seuraavalle Valencian reissulle lennän kuitenkin todennäköisesti Alicanten kautta (ainakin jos nykyiset lentoyhteydet pysyvät vielä voimissaan), ja silloin täytyy tutustua tarkemmin tähänkin kaupunkiin. Täytyy silloin etsiä tämä postaus uudestaan esille 🙂

  • Reply Martina tiistai, 18 kesäkuun, 2019 at 13:08

   Totta ja sekös vasta harmittaakin jos kohdalle osuu huono annos kun tietää miten upeita herkkuja Espanjassa voi saada. Olisin itsekin kaivannut vinkkipostausta Alicanten ruokapaikoista ennen reissua, sillä suosituksia oli melko vaikea löytää. Toivottavasti tästä jutusta on iloa sinulle ja muillekin, jotka suuntaavat Alicanteen!

 • Reply Noora / Seikkailumielellä lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 00:40

  Kiitos näistä vinkeistä, tämä täytyy pistää kirjanmerkkeihin! Olen suuntaamassa Alicanteen joulun viettoon ja pelkoni on ollut, ettei hyviä ravintoloita kasva ihan joka nurkalla. Näillä vinkeillä vältymme pahimmilta pettymyksiltä 🙂

  • Reply Martina lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 11:55

   Kiva jos vinkit tulevat käyttöön! Hyviä ravintoloita ei tosiaan kasva Alicantessa ihan joka nurkalla, mutta erinomaistakin ruokaa löytyy jos tietää mistä etsiä. Mua kiinnostaisi sitten kuulla missä ja mitä söit! 🙂

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 21:55

  Jos haluaa syödä niin erinomaista paellaa, että se kelpaa paikallisillekin, tai etsii muuten vain laadukasta ravintolaa, niin L’arruzz Alicante voisi olla paikkasi. Se sijaitsee ostoskatu Avenida Maisonnaven poikkikadulla, joten sinne on helppo raahautua shoppailuiden jälkeen lounaalle. Olemme käyneet tässä ravintolassa kolmesti kokeilemassa sekä lounasta, että À la carte -annoksia. Etenkin lämpimät alkuruuat kuten uppopaistettu turska ja hanhenmaksa paikallisen juuston ja hillokkeen kera kera, olivat ihania. Pääruuista paellan lisäksi on jäänyt mieleen rosmariiniporsas, jonka lisukkeena oli iberico-kinkun kanssa paistettuja perunoita. Jälkiruuat voi jättää väliin, sillä niissä ei ravintola loista. Pöytävaraus tarvitaan.

  Toinen kiva ravintola on paikallisten suosima Restaurante Dhammas, joka sijaitsee myös samalla alueella. Tämä on kuitenkin hieman enemmän kansankuppila tyyppinen, eli ei ihan niin fiini kuin tuo edellinen. Tarjolla on mm. siansorkkapataa.

  • Reply Martina sunnuntai, 23 kesäkuun, 2019 at 12:52

   Kiitos vinkeistä! Molemmat kuulostavat testaamisen arvoisilta. Tuli ihan vesi kielelle kun luettelit noita annoksia.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla sunnuntai, 23 kesäkuun, 2019 at 08:44

  Hyviä ravintoloita olet saanut listalle, osassa olen itsekin päässyt reissuillani Alicantessa käymään! Monta hutiakin on matkalle sattunut, ei pelkästään Alicantessa vaan koko Espanjassa, mutta oppia ikä kaikki ja nykyään aika hyvin tietää minne mennä mitäkin ruokaa halutessa. 🙂 Tässä tuli myös muutama uusi tärppi, jotka täytyy ehdottomasti testata seuraavan reissun yhteydessä! Postaus meni siis oitis kirjanmerkkeihin tallennukseen, heh. 🙂 Tuli ihan nälkä!

  • Reply Martina sunnuntai, 23 kesäkuun, 2019 at 12:54

   Totta, huteja osuu helposti matkalle, vaikka kuinka yrittäisi valita ravintolat huolella. Toivottavasti tästä vinkkipostauksesta on hyötyä. Hauska kuulla että osa paikoista oli sinulle jo tuttuja! 🙂

 • Reply Karoliina perjantai, 6 maaliskuun, 2020 at 00:15

  Hei!
  Kävimme juuri syömässä paellaa Rincon de Antoniossa ja nautimme suuresti. Paella oli maukasta ja palvelu erinomaista. Kiitos vinkistä!

  • Reply Martina perjantai, 6 maaliskuun, 2020 at 10:34

   Ihanaa että vinkistä oli iloa! Oon kyllä vähän kade. Maistuis mullekin. 🙂

  Leave a Reply