Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minun päiväni – Omannäköistä tekemistä matkoille

Kaipaatko lisää tekemistä matkoille? Pidätkö elämyksistä? Haluatko yllättyä ja yllättää? Me olemme keksineet ystävieni kanssa hauskan ohjelmanumeron, joka tuo kivaa ja jännittävääkin sisältöä matkaan kuin matkaan. “Minun päiväni” -ohjelmanumero on saanut nimensä Vain elämää -ohjelmasta ja ideana on se, että jokainen matkaseurueen jäsen ideoi yllätysohjelmanumeron muille. Ohjelmanumero voi olla ihan mitä vaan seurueesta ja matkakohteesta riippuen ja sen kestonkin voi määritellä reissun mukaan. Kokonaisen päivän lisäksi muutaman tunnin ohjelmanumerot toimivat hyvin.

“Minun päiväni” takaa matkoihin aina omannäköistä tekemistä, jonka yksi viehättävä piirre on yllätysmomentti. On jännittävää miettiä mitä muut ovat keksineet ja on myös ihanaa päästä yllättämään muut. Etukäteen on hyvä sopia ainakin kunkin ohjelmanumeron ajankohta ja alustava budjetti siitä paljonko ohjelmanumero saa maksaa. Sitten vaan ideoimaan omaa ohjelmanumeroa ja toivomaan etteivät muut ole keksineet samaa. Ja vaikka olisivatkin, niin haittaako se? Tuskin.

Tässä on muutama esimerkki siitä mitä ohjelmanumeromme ovat olleet:

– Tietokilpailu

Toteutin tämän ystävilleni Nizzassa kun olimme juhlimassa kolmekymppisiämme. Olin katsonut valmiiksi terassin, jolla tilasimme kannun sangriaa ja otin tietokilpailukysymykset esiin. Kysymysten aihepiirit oli valittu matkaseuran, -kohteen ja reissun luonteen mukaan ja olin keksinyt mahdollisuuksia saada bonuspisteitä, ettei visailu käy tylsäksi. Mitkä ne aihepiirit sitten olivat? Nizza, Ranska, Vuosi 1984 ja Kikka. Tietysti. (Älkää kysykö..)

– Musavisa ja kuohuviiniä

Tämä oli iloinen yllätys viimeisimmällä Puolan reissullamme. Aamu alkoi huoneeseen kannetulla kuohuviinipullolla sekä Spotifyn avulla toteutetulla musavisalla. Visan aiheena oli vuoden 1984 hittibiisit. Et varmaan arvaa minä vuonna olemme syntyneet?

– Lounas tietyssä ravintolassa. Puheenaiheena unelmat, joita käydään läpi valmiiden kysymysten avulla.

Tämän toteutti ystäväni Nizzassa ja vaikka hänen valmiiksi katsomansa lounasravintola oli harmiksemme kiinni, löysimme vastaavan ja lounashetki sujui hujauksessa valmiita kysymyksiä miettiessä. Inspiroiva hyvän mielen keskustelu unelmista jatkui kysymysten jälkeenkin.

– Kiertoajelu minijunalla

…joka vaihtui kierrokseksi karusellissa junan leikkiessä piilosta. Kierros kuin kierros. Samapa tuo.

– Kännissä kännissä

Eli kännissä Cannesissa. Eli päiväretki Nizzasta Cannesiin. Tällä reissulla ohjelmanumero sai olla koko päivän kestävä, joten päiväretki oli oikein mainio vaihtoehto. Perillä söimme muun muassa macaronseja puistossa ja joimme pullon shampanjaa kolmeen pekkaan satamassa huvijahteja katsellen. Meitä odotti myös videotehtävä, josta lisää seuraavassa kohdassa.

– Videotehtävä

Kännissä kännissä -päivä piti sisällään videotehtävän, jossa meidän piti suunnitella ja näytellä ranskankielinen kohtaus, jossa esiintyisi myös kaupasta ostettu rekvisiittapatonki. Emme luonnollisesti kumpikaan osanneet ranskaa ja video on muutenkin todellista laatukamaa, kuten kuvitella saattaa.

– Baarikierros

Toteutin tämän ystävälleni Krakovassa ja kirjoitin siitä jopa oman postauksen.

– Pakohuonepeli

Tämä taas oli ystäväni yllätys minulle Krakovan reissulla. On ihan ok löytää itsensä jostain päin Krakovaa kahlittuna käsiraudoilla pimeän huoneen seinään X-Filesin tunnarin soidessa taustalla. Kaikkea sitä pääseekin kokemaan “Minun päiväni” merkeissä.

– Kuvaustehtävä

Annoin Tallinnan reissulla ystävilleni kasan paperilapuille kirjoitettuja aiheita, jotka meidän oli yhdessä määrä kuvata reissun aikana joko tavallisen kuvan, kuvasarjan tai videon muodossa. Aiheet oli jälleen räätälöity matkan mukaan ja niitä olivat muun muassa “Paratiisi on Tallinnan laivalla”, “Tallinnan komein mies” ja “Joku Apulannan biisi”. Okei, myös “Joku Kikan biisi” oli mukana. (Älkää edelleenkään kysykö..)

– Kehumistehtävä

Saimme samaiselle Tallinnan matkalle ystävältä tehtäväksi kehua jotakuta tuntematonta matkan aikana. Miten ihana idea!

– Vesipiippubaari

Tai miksi sellaista paikkaa kutsutaankin, jossa pössytellään vesipiippua. Mielenkiintoinen kokemus.

– Karting

Gdanskissa sijaitsevassa Fun Arenassa on vaikka mitä hauskaa tekemistä. Ystäväni oli järkännyt meille siellä kartingkisat, mikä oli todella hauska kokemus, vaikka M.Häkkinen olikin tällä kertaa ihan hidas luuseri. Innostuimme testaamaan samassa paikassa myös pakohuonepelin nimeltä Amber Room. Hauskaa ja todella halpaa. Puola on. Ennen kisailuja ystävämme vei meidät maistelemaan lounaaksi pierogeja, jotta jaksamme painaa tuhatta ja sataa kartingradalla. Muut jaksoi, M.Häkkinen ei.

– Amazing Race

Järjestin ystävilleni Gdanskissa Amazing Race -henkisen seikkailun nimeltä Amazing Gdansk. Tehtävinä oli muun muassa maistaa jotakin paikallista herkkua (kokeilimme kojusta ostettua hauskaa spiraaliperunaa), ratkoa ristisanatehtävä oluttuopin äärellä (tehtävän ratkaisu kertoi minne suuntaamme seuraavaksi), ostaa joulutorilta tuliaiset toisillemme (meripihkaa tietysti, koska Gdansk ja jo aiemmin kokemamme Amber Room -pakohuonepeli) ja yllytin meitä kerrankin myös kehumaan toisiamme sekä myös itseämme. Se teki yllättävän hyvää, vaikka itsensä kehuminen onkin ihan sairaan vaikeaa ja kiusallista.

Mielessäni olisi vielä lukuisia muita esimerkkejä, mutta pidän vielä toteuttamattomat ideat kuitenkin omana tietonani tulevien reissujen “Minun päivääni” varten. Odottakaas vaan matkatoverit, mulla on vaikka mitä kivaa mielessä teidän, tai siis meidän, pään menoksi! Joko lähdetään reissuun?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply Piyya torstai, 25 huhtikuun, 2019 at 19:59

  Tää on kyllä hauska idea.
  Miten paljon enemmän ja mahdolllisesti hyvin erilaisia kokemuksia saisi matkalta kun kaveriporukasta jokainen suunnittelisi yhden päivän. Täytyypä pistää mieleen kun saan matkalle seuraa.

  • Reply Martina perjantai, 26 huhtikuun, 2019 at 12:34

   Niinpä. Tämän avulla saa matkoihin ihan uutta sisältöä ja tulee kokeiltua sellaistakin, mitä ei itse olisi keksinyt. Jännitysmomentti on myös hauska lisä. On nimittäin yllättävän jännää odottaa mitä muut ovat keksineet ja toisaalta miten oma ohjelmanumero otetaan vastaan.

 • Reply Iida In Translation perjantai, 26 huhtikuun, 2019 at 12:12

  Onpa ihana idea! <3 Tämä täytyy ehdottomasti ottaa listalle, kun seuraavan kerran reissaan porukassa.

  Reissussa tuttujen kanssa välillä tuntuu siltä, että puhuttava saattaa loppua kesken, kun vietetään pidempi aika yhdessä ja kaikki kuulumiset on jo vaihdettu. Tuollaiset valmiit tosi vaikeat kysymykset olisivat täydellinen ratkaisu noihin tilanteisiin! 🙂

  • Reply Martina perjantai, 26 huhtikuun, 2019 at 12:35

   Tämä on tosi hauska lisä matkoille. Meillä ainakin on käynyt niin, että puhuttavaa onkin yhtäkkiä valtavasti kun joku antaa valmiin aiheen. Kannattaa kokeilla. 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas perjantai, 26 huhtikuun, 2019 at 15:30

  Mahtava idea! Meillä tosin tuntuu, että naisten kesken on muutenkin niin paljon juoruttavaa, kun matkat on melkein tätä nykyä ne ainoat tilaisuudet, kun on oikeasti aikaa jutella, kun kukaan ei ole lähdössä kesken kaiken kotiin, eikä ole kiire perheen luo tai muuta. Mutta toisaalta jollekin matkalle, millä ei muuten ole sen suurempaa tarkoitusta, tällainen voisi olla tosi hauska!

  • Reply Martina lauantai, 27 huhtikuun, 2019 at 11:26

   Totta, yleensä kavereiden kanssa on niin paljon juoruttavaa ettei ylimääräistä ohjelmaa siinä mielessä tarvitse. Toisaalta ollaan koettu, että tämä on silti hauska lisä, varsinkin jos matka kestää useamman päivän. Siinä ehtii sekä juoruta että järkätä ohjelmanumeroita. 🙂

 • Reply Suvi / Suvin matkassa sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 09:38

  Niin nerokas idea, ja taidan ottaa näistä muutaman myös itselleni käyttöön tuleville reissuille. Hauskaa!

  • Reply Martina sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:43

   Sitä tää nimenomaan on: Hauskaa! Mäkin odotan jo kovasti seuraavaa matkaa, jolle pääsen ideoimaan yllätysohjelmanumeroa. 🙂

 • Reply Anna-Maria K sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 10:02

  Niin hauskaa! Voi että kun sais tommosen kehiteltyä perhereissulle mut oon vähän skeptinen. Mulla on nuiva perhe 😂

  • Reply Martina sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:47

   Äläpäs sano, perhe voi yllättää kun innostuvat! Voit yrittää myydä idean myös niin, että tässähän jokainen saa päättää yhden oman lempiaktiviteetin reissulle. Kaikki saa miettiä jotain kivaa tekemistä! 🙂

 • Reply Terhi sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 11:35

  Tässä oli kivoja vinkkejä jotka sopii kyllä hyvin kaveriporukalle. Näillä vinkeillä voisi estää jutun lipsahtamista työasioihin. Varsinkin tuota Amazing racea voisi kehitellä. Harmi, että nykyisin matkustan niin harvoin kaveriporukassa.

  • Reply Martina sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:48

   Amazing race oli kiva ja sen pystyy räätälöimään helposti matkakohteen mukaan. Ja hei, voi tämän toteuttaa myös muussa kuin kaveriporukassa! Soolomatkalla ei ehkä niinkään, mutta kaikilla muilla reissuilla kyllä. 🙂

 • Reply Diiskuneiti sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 12:38

  Ihana idea ja tässähän oli vaikka mitä kivoja vinkkejä, mitä voi täällä Suomessakin toteuttaa. Harvemmin tulee matkusteltua kaveriporukassa, mutta voihan näitä miehen kanssa kahdenkin tehdä 🙂

  • Reply Martina sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:50

   Nimenomaan, tämä sopii kaikenlaisissa porukoissa toteutettavaksi. Vaikka miehen kanssa kahdestaan. Toimii varmasti hyvin kun molemmat tietää mistä toinen pitää ja mistä ei. Eri asia sitten haluaako järkyttää toista jollain kamalalla ohjelmanumerolla vai yllättää iloisesti. 😀

 • Reply espanjaan sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:17

  Olipa hauska idea! Mietin vain, miten tämän toteuttaisi miehen kanssa kahdestaan matkatessa. Ehkä saisin hänet innostumaan jostain.

  • Reply Martina sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 13:51

   Ehdota miehelle että suunnittelette molemmat jonkun kivan ohjelmanumeron, joka paljastuu vasta paikan päällä. Uskon että saat hänet innostumaan. 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa sunnuntai, 28 huhtikuun, 2019 at 15:42

  Kaveriporukan kanssa käydään muutaman kuukauden välein dinnerillä, mutta joskus olisi kiva keksiä muutakin tekemistä. Toki kun ”harvoin” nähdään juttua riittää vaikka kuinka eikä yksi ilta meinaa edes riittää siihen. Tätä täytyy kokeilla 🙂

  • Reply Martina maanantai, 29 huhtikuun, 2019 at 12:03

   Tämä voisi sopia myös pienemmässä mittakaavassa yhden illan ajaksi. Ohjelmanhan voi miettiä niin että höpöttelyllekin jää aikaa. Meillä esimerkiksi baarikierros oli hyvä ohjelmanumero silloin kun juteltavaa riitti, sillä sitä pystyi tehdä juomien maistelun ohessa.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty maanantai, 29 huhtikuun, 2019 at 09:48

  Hauska idea! Minä rupesin heti pohtimaan, että tällä konseptilla saisi vähän lisämakua myös perhematkoihin. Kun antaa lapsille vähän vaihtoehtoja, he varmasti suunnittelisivat aika mielenkiintoisia päiviä. Ja voisihan tätä toisaalta kokeilla kotonakin.

  • Reply Martina maanantai, 29 huhtikuun, 2019 at 12:05

   Joo todellakin sopii myös perhematkoille (vaikken itse olekaan vielä kokeillut sitä)! Hyvä pointti myös tuo, että tätä voisi kokeilla myös kotona. Enpä ollut tullut ajatelleeksi, mutta sehän on ihan loistava idea.

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, 29 huhtikuun, 2019 at 16:01

  Hmm … ehkä noista ideoista, joissa ohjataan juttelemaan vaikka unelmista voisin innostua. Mutta useimmiten matkaamme kahdestaan ja/tai sen verran tiukalla kiertomatkaohjelmalla, ettei lisäaktiviteetteja tarvitse keksiä.
  Muutaman matkan olemme tehneet tuttavapariskunnan kanssa ja tavallaan tuon idea ”oman näköinen päivä” toteutuu niissä joltain laidalta, sillä toki aina yhteiset tekemiset sovimme siten, että ne ovat kaikille mahdollisimman mieluisia ja joitakin juttuja tehdään vaan siksi, että yksikin meistä on kyseisestä jutusta kiinnostunut. Tosin siinä mukana seuratessaan saattaa itsekin yllättävästi kyllä kiinnostua!

  • Reply Martina maanantai, 29 huhtikuun, 2019 at 21:13

   Valmiin ohjelman kiertomatkoilla tämä ei kyllä oikein toimi. En minäkään sellaisilla lähtisi edes yrittämään. Tekemistä on muutenkin niin paljon. Te vieläpä teette blogihommia niin paljon reissun päällä ettei ylimääräisille ohjelmanumeroille jääne paljon aikaa. Mainitsemillasi tuttavapariskuntien kanssa tekemillänne matkoilla ideahan on tosiaan tavallaan toteutunutkin. Ehkä tämän postauksen yksi anti voisikin olla neuvo siitä, että kannattaa pitää silmät auki uusille asioille ja kokeilla sellaistakin, joka ei heti sytytä. Oli uuden asian kokeminen sitten ”Minun päiväni” -ohjelmanumeron muodossa tai muuten vaan. 🙂

 • Reply Jenna / Huge passion for life torstai, 2 toukokuun, 2019 at 07:31

  Tosi kiva idea kaverireissuille ja miksei perheillekin. Tuo Kännissä Kännissä nauratti. ;D Ollaan lähdössä huomenna Nizzaan ja mietin, ehdittäiskö lähteä Cannesiin päiväreissulle. Yleisesti olisi aina kiva, jos kaikki reissuporukoista ideoisi jotain matkoilla, niin ei jäisi yhden harteille suunnittelu.

  • Reply Martina torstai, 2 toukokuun, 2019 at 13:28

   Kokeile ihmeessä myös Kännissä Kännissä. 😀 Tokaisu on itse asiassa napattu Hans Välimäen jostain matkailuohjelmasta aikoinaan. Emme valitettavasti voi ottaa siitä kunniaa itsellemme.

   Totta, tässä on sekin hyvä puoli että matkaohjelman suunnittelu jakaantuu tasaisemmin. Itse pidän tosin suunnittelusta niin paljon, ettei haittaa vaikka joutuisin, tai siis SAISIN, suunnitella koko reissun ohjelman. 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas perjantai, 3 toukokuun, 2019 at 20:31

  Kiva idea reissu porukalle! Tuli mieleeni, että reissussa ollessa olisi kyllä kivointa yllättää porukka viemällä ne johonkin spesiaaliin paikkaan. Voisi ottaa myös omaan päiväohjelmaan tämän.

  • Reply Martina perjantai, 3 toukokuun, 2019 at 21:08

   Tästä saa kyllä mukavaa tekemistä reissuun. Meillä yllätykset ovat olleet aina kivoja, mutta voisihan tässä myös pistää kaverit koville ja pakottaa porukka hyppäämään reilusti pois mukavuusalueelta.

 • Reply Noora / Seikkailumielellä perjantai, 3 toukokuun, 2019 at 21:49

  Tämä on hauska idea! Jotain tämän tyyppistä olin itsekin ajatellut, kun lähdemme jouluksi mieheni ja vanhempieni kanssa reissuun. Kaikilla on hieman erilaisia mielenkiinnonkohteita, mutta tietysti haluamme viettää aikaa yhdessä, joten tällainen jokaisen oma päivä voisi olla kiva idea 🙂

  • Reply Martina lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 12:53

   Hyvä idea, pitää itsekin ehdottaa tätä kun reissaamme seuraavan kerran appivanhempieni kanssa. Eri ikäpolvet keksivät varmasti erilaista tekemistä. Sellaista mitä ei itse välttämättä tulisi mieleenkään tehdä. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 10:43

  Ei vitsit miten siisti idea! Pitää kyllä ehkä kopioida tää idea omille reissuille myös.

  • Reply Martina lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 12:54

   Kopioi ihmeessä! Tämä on niin hauskaa ja yllättävän jännittävää myös. Meillä on aina kunnon ennakkofiilistelyt ja vihjailut meneillään, mikä vaan lisää jännitystä siitä, mitä muut ovat keksineet.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 19:38

  Joo – ei… 😀

  Olen itse niin nuiva ja mies tylsä, että ei irtoa. Kaikki leikit, kisat, tempaukset ym. ovat ihan kauhistus minulle. Ei vaan nappaa.

  Mutta todella kiva idea sellaisille, jotka jaksaa hullutella. Ja etenkin hienoa, että joku jaksaa tällaista ohjelmaa järjestää ja ideoida!

  • Reply Martina sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 13:21

   Juu ei hullutukset ja tempaukset kaikille ole, mutta voihan ohjelmanumeroksi valita jotain sellaista, mistä muutenkin tykkää ja mitä matkoillaan tekisi. Nämä mun esimerkit on meidän tyttöjen matkoilta, mutta jo pariskuntamatkalla Henkan kanssa ohjelmanumerot näyttäisivät varmasti ihan toiselta.

 • Reply anmariencfc lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 20:15

  Kiva idea tuo minun päivä varsinkin jos reissaa porukalla niin jokainen saisi mahdutettua matkaan omanlaistaan tekemistä. Omaan päivään itsellä sisältyisi varmasti paljon kävelyä ja istuskelua kahviloissa ja syömässä.
  Amazing race tyyliset tehtävät on olleet kyllä todella hauskoja kun on muutamaan kertaan tullut sellaiseen osallistuttua!

  • Reply Martina sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 13:23

   Oi joku ihana kahvilakierros kävellen olisi ihana ohjelmanumero! Kiitos vinkistä, laitankin tämän korvan taakse. Baarikierroksen olenkin jo toteuttanut, mutta kahvilakierroksella olisi varmasti ihan erilainen meininki.

 • Reply Martta / Martan matkassa lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 20:58

  Mekin olemme harrastaneet ”minun päivää” ystävien ja perheen kanssa, meillä ei ole ollut ohjelmanumeroita, mutta minun päivän sankari on saanut valita päivän ohjelman sekä ravintolan missä illalla syödään. Nämä ovat olleet hauskoja kokemuksia ja piristäneet reissua entisestään, kiva kun välillä joku muukin suunnittelee mitä tehdään. Niin ja meilläkin ”minun päivä” on lähtenyt liikenteeseen Vain elämää ohjelmasta 😉

  • Reply Martina sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 13:27

   Hei vau, kiva kuulla että samanlainen idea on ollut teilläkin käytössä. On kyllä kiva jakaa suunnitteluvastuuta, vaikka itse suunnittelen mielelläni vaikka kaiken jos matkaseurani ei innostu matkaohjelman ideoinnista. Mulla ideoita nimittäin riittää aina ihan liiaksi asti kun innostun. Tuo ravintolan valinta onkin hyvä idea myös sellaisessa seurassa, jossa ei innostuta isommista ohjelmanumeroista. Syödä täytyy kuitenkin aina ja kukapa ei haluaisi valita illallisravintolaa. 🙂

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä lauantai, 4 toukokuun, 2019 at 23:52

  Huippuidea! Varastan sen samantien ja keksin huomiselle jotain minun päiväni -hengessä, kun juuri nyt Tallinnassa ollaan. 😀

  • Reply Martina sunnuntai, 5 toukokuun, 2019 at 13:28

   Hei mahtavaa! Ihana kuulla että idea tulee heti käyttöön. Täytyykin seurata reissuanne somessa jos siellä vilahtaisi jotain, mitä ikinä nyt sitten keksitkään. 🙂

  Leave a Reply