Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 Lissabonin lempparia

Yksi viime vuoden parhaista reissuista tehtiin loppukesästä Lissaboniin. Kaunis kaupunki otti meidät avosylin vastaan ja vei sydämemme heti ensikättelyssä. Blogiin onkin ilmestynyt jo iso kasa Lissabon-postauksia (löydät ne kaikki täältä) sekä Lissabonin matkaopas, mutta haluan palata vielä kerran ihanaan Lissaboniin esittelemällä Instagram Travel Thursdayn kunniaksi kymmenen Lissabonin lemppariamme.

gracan kukkula
1. Gracan kukkula

Seitsemän kukkulan Lissabon on täynnä ihania näköalapaikkoja miradouroja, joista ehdoton lempparimme on Gracan kukkulalla sijaitseva Miradouro da Senhora do Monte. Saavu tänne auringonlaskun aikaan, tilaa juomakojun hauskalta mieheltä kirpeä mojito ja istahda yhdessä paikallisten kanssa alas ihailemaan auringonlaskun väreissä kylpevää kaupunkia.

13129486_1684517941800763_1874224131_n
2. Pastel de Nata

Ei ole Lissabonin reissua ilman Pastel de Nata -leivonnaisia. Ja jos tarkkoja ollaan, niin ei ole päivää Lissabonissa ilman Pastel de Nata -leivonnaisia. Vaniljakreemillä täytettyihin leivonnaisiin jää koukkuun kerralla ja pitkin päivää on mukava piipahtaa kahvilaan, tilata kahvi ja Pastel de Nata, maustaa leivonnainen kanelilla ja syödä se kahdella haukkauksella niin kuin paikallisilla on tapana.

bastardo
3. Bastardo

Rossio-aukion kulmassa sijaitseva Bastardo tarjoili meille herkullisen ja mieleenpainuvan vuosipäivän illallisen. Kaikki alkoi legoista rakennetusta leipäkorista sekä pöytätabletista, jossa sanottiin ettei tämän tabletin päältä nautittuja kaloreita lasketa, ja päättyi jälkiruokaan, joka yhdisteli onnistuneesti sinihomejuustoa, banaania ja oliivia. Lue lisää illalliseta ja ravintolasta tästä postauksesta.

13151295_233653796990554_746298081_n
4. Jardim de Sao Pedro de Alcantara

Toiseksi lempimiradouroksemme nousi Bairro Alton laidalla sijaitseva Jardim de Sao Pedro de Alcantara. Valuimme puistomaiselle aukiolle kuin vahingossa reissumme jokaisena päivänä ja pysähdyimme aina ihailemaan maisemia. Terassin baarista tilattu GT toimi hyvänä aperitiivina ja auringonlaskun aikaan maisema värjäytyi kauniin punaiseksi.

12918388_1039530316120906_176155182_n
5. Tapas Bar 52

Bastardon lisäksi Tapas Bar 52 iski suoraan kulinaristin sydämeen erinomaisella tapasvalikoimallaan ja hyvillä viineillään. Istu terassille viinilasilliselle ja tilaa sen kylkeen muutama suupala tai koosta koko illallinen tapaksista niin kuin me teimme. Sisällä istuvat voivat yrittää tunnistaa seinällä olevista tauluista mahdollisimman monta julkkista. Se ei ole niin helppoa kuin luulisi ja on suorastaan ärsyttävää, kun taulussa komeileva naama on tuttu, mutta nimi ei tule mieleen sitten millään.

13129521_1994524870773023_1420652919_n
6. Praca do Comercio

Lempiaukioksemme muodostui Praca do Comercio, jolle suuntasimme heti ensitöiksemme kaupunkiin saapuessamme ja jäimme ihmettelemään sen tunnelmaa, patsaita ja aukiota reunustavia koristeellisia rakennuksia. Aukion laidan terassit houkuttelivat meidät drinkille ja lounaalle ja Tejo-joen rannan aamusumuista maisemaa tuli ihailtua pitkän aikaa.

12912670_159533434443052_1827524474_n
7. Merenelävät

Ei ole Lissabonin reissua ilman kaloja ja mereneläviä. Me herkuttelimme reissun aikana turskalla monessa eri muodossa, mutta myös simpukoilla sekä erilaisia kaloja ja äyriäisiä sisältävällä lautasella, jonka antimia ahmimme eräänä iltana illalliseksi. Täällä kala on lähes taatusti tuoretta ja hyvää.

13113954_816126325160238_124021928_n
8. Ginja suklaakupista

Pastel de Natan lisäksi hauskan makuinen jälkiruoka on ginja-kirsikkalikööri pienestä suklaakupista nautittuna. Hörppää ensin puolet likööristä ja työnnä sitten koko kuppi suuhun. Kirsikan ja suklaan yhdistelmä on mielettömän herkullinen!

13108722_1536859003286879_14498233_n
9. Vinho verde

Portviini lienee Portugalin tunnetuin viini, mutta meidän makuumme oli enemmän raikas vinho verde, joka sekin on ymmärrettävistä syistä tunnettu ja monen lemppari. Lasillinen kylmää ja raikasta vinho verdeä aurinkoisella terassilla nautittuna nostaa suupielet väkisinkin hymyyn.

12677566_225136824543333_1639048668_n
10. Azulejot

Lissabonia koristavat ihanat vanhat azulejo-nimiset kaakelit, joista perinteisimmät ovat sinivalkosävytteisiä. Kaakeleita löytyy kuitenkin kaikissa sateenkaaren väreissä ja ne koristavat niin vanhan ränsistyneen talon seinää, asuintalojen parvekkeita kuin näköalapaikkojen opastaulujakin. Azulejot tekevät Lissabonin ja minä ainakin ihastuin upeisiin kaakelitaideteoksiin niin, että aloin haaveilla sellaisesta omaan kylpyhuoneeseemmekin. Vaan eipä se näyttäisi siellä yhtään niin kivalta kuin vanhan lissabonilaistalon seinässä. Jätin siis kaakelit suosiolla Portugaliin ja päätin, että palaan ihastelemaan niitä vielä uudestaankin.

lissabon

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Previous Post Next Post

16 Comments

 • Reply Ansku BCN perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 11:58

  Samoihin asioihin ihastuin minäkin Lissabonissa! Kaunis kaupunki ja hyvää ruokaa, eipä siinä paljon muuta tarvita 🙂

  • Reply Martina perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 14:55

   Niinpä, mitäs muuta siihen enää tarvitsee. Paitsi ehkä kivan ja leppoisan tunnelman. 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 16:23

  Ihania herkkuja! Lissabonissa olen vain pyörähtänyt yhden illan, mutta sinne haluan ehdottomasti vielä toistekin. Portugali muutenkin olisi oikein kiehtova matkakohde.

  • Reply Martina lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 06:27

   Mekin kiinnostuttiin koko Portugalista nyt ihan uudella innolla kun näimme Lissabonin. Niin ihana paikka, miellyttävä ilmasto ja ystävällisiä ihmisiä.

 • Reply marikaw perjantai, 3 kesäkuun, 2016 at 20:17

  Jee en muistanutkaan, että teillä oli reissu Lissaboniin takana ja kasa postauksia ulkona. 🙂 Ens viikolla koittaa lähtö Portugaliin, ja ainakin pari päiväretkeä tarkoitus tehdä surffimajoituksestamme Lissaboniin joten täytyy kattoa parhaat vinkit vielä tarkemmin. 😀

  • Reply Martina lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 06:29

   Oi, ihanaa matkaa teille! Kannattaa tosiaan vierailla Lissabonissa, kaupungista saa jo päivän aikana paljon irti etenkin kun tietää minne menee. Minua taasen kiinnostaisi laajentaa seuraavalla reissulla reviiriä Lissabonin ulkopuolelle, sillä koko Portugali kiinnostaa enemmän nyt kun on kokenut Lissabonin ja hieman sen lähiseutujakin. 🙂

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 17:58

  Lissabon on yksi suosikkikohteistani, kenties kaikkien kaupunkikohteiden ykkönen. 🙂 Kävittekö kuuntelemassa fadoa? Se on mielestäni ehdottomasti yksi Lissabonin huippukokemuksista.

  • Reply Martina sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 01:49

   Käytiin yhdessä fado-paikassa ja se oli ihan kiva kokemus, mutta ei säväyttänyt ihan niin paljon kuin olisin toivonut. Veikkaan että meillä kävi vaan huono tuuri ja jossain muualla olisi ollut paremmat esiintyjät. Ensi kerralla täytyy ehdottomasti paneutua fadoon paremmin. Pidin nytkin sen surumielisistä sävyistä, mutta odotin tosiaan hieman enemmän.

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, 4 kesäkuun, 2016 at 23:23

  Siis jos ravintolan tableteissa sanotaan, että siltä syötyjä kaloreita ei lasketa, ei siitä paikasta voi olla pitämättä! 😀 Tämän kuukauden IGTT-postaukset on kyllä pistäneet mun pään ihan täysin sekaisin: oon lähdössä yksin reissuun kolmen viikon päästä ja tarkoitus oli tehdä muutaman Keski-Euroopan kaupungin kierros. Mutta nyt mä enää tiedä haluanko sittenkään sitä, sillä esimerkiksi Portugali on alkanut houkutella!

  • Reply Martina sunnuntai, 5 kesäkuun, 2016 at 01:55

   Bastardo oli kyllä ihan huippukiva ravintola pienistä hauskoista yksityiskohdista lähtien. IGTT ja matkablogien lukeminen ylipäätään on kyllä siitä paha, että matkakohteiden to do -lista vaan kasvaa kasvamistaan ja yhtäkkiä saattaa olla ihan pakottava tarve reissata jonnekin, jota ei ole aiemmin edes tullut ajatelleeksi. Mulle iski ihan kaamea Lissabon-pakkomielle viime kesänä ja kohta me jo oltiinkin Portugalissa. 😀

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa maanantai, 6 kesäkuun, 2016 at 19:06

  Mä oon niin samaa mieltä tuosta että reissujono kasvaa, kun näitä postauksia lukee. Portugali ja Lissabon – nekin tulee kyllä sellaiselle vielä joskus listalle. Eka kuva on hieno ; )

  • Reply Martina tiistai, 7 kesäkuun, 2016 at 04:36

   Pitäisi melkein oikeasti kirjoittaa ylös kaikki kivat matkakohteet, joihin törmää muissa matkablogeissa. Siitä voisi vaan tulla aika pitkä lista.. 😀

 • Reply Annika | Travellover keskiviikko, 6 heinäkuun, 2016 at 23:09

  Lissabon on kyllä ihana. Mun ehdoton lemppari siellä oli ajaa Segwayllä. Onneksi en ollut ensikertalainen, koska mäkisessä kaupungissa, liikenteen seassa se olisi voinut hirvittää. Jos Praca do Comercio on se, miksi sitä luulen, on sen keskellä olevan patsaan ympäri hauska ajaa kilpaa oppaan kertoessa aukiosta, ja tietty ajelun päälle nappasta lasilliset vinho verdeä. 🙂

  • Reply Martina torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 07:19

   Kuulostaa hauskalta. Itse en ole koskaan huristellut Segwaylla, mutta voin kuvitella että aukiolla on ollut kiva painella menemään. Vinho verde on minulle tutumpaa. 😀

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 7 heinäkuun, 2016 at 11:43

  Jäin tuijottamaan tuota ekaa auringonlaskukuvaa pitkäksi aikaa. Jestas miten kauniit pastellinsävyt! Täydellistä. Lissabon on vielä kokematta, mutta suunnitelmissa saattaa olla pako aurinkoon syksyllä, joten pitääpäs pistää nämä vinkit korvan taakse! 🙂

  • Reply Martina lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 13:14

   Pako Lissabonin aurinkoon syksyllä kuulostaa täydelliseltä. Kaupunki on täynnä paikkoja joissa voi ihailla noita pastellisia auringonlaskuja.

  Leave a Reply