Suomen suurin matkablogiyhteisö

Poronluut uunissa

Ostimme taannoin pakastimeemme puolikkaan poron kätevästi paloiteltuna ja pakkausten seasta löytyi myös iso säkki luita. Oli itsestään selvää, että keittelisin osasta maukasta lihalientä ja niin myös tein, mutta mihin me ne loput luut käyttäisimme? En muista kuka vinkkasi luiden paahtamisesta uunissa. Olisikohan se ollut anoppi? No joka tapauksessa idea kuulosti niin hyvältä, että sitä piti kokeilla.

Laitoin ensin yhden pellillisen luita uuniin. Levittelin lihaisat luunkappaleet uunipellille ja maustoin ne suolalla sekä pippurilla. Sitten vaan uuniin paahtumaan ja valmiita luita oli kiva nakertaa sohvalla lempiohjelman äärellä. Käsin tietysti ja hampailla repien niin kuin paraskin poron metsästänyt luolamies. Ugh!

Luissa oli yllättävän paljon lihaa ja sain vatsani pian täyteen. Luiden nakertaminen oli niin kivaa ja liha hyvän makuista, että loputkin luut paahdettiin uunissa myöhemmin. Tein sen tietysti silloin, kun Henkka ei ollut kotona, niin että sain herkutella kaikki luut ihan keskenäni. Oikeasti Henkka ei niinkään välitä luiden nakertamisesta, ja silloin kun toinen ei ole kotona, pitää tehdä ruokaa, joka maistuu itselle muttei toiselle. Siispä luita uuniin!

Poronluut uunissa

– lihaisia poronluita
– suolaa
– mustapippuria

Levittele luut uunipellille leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla. Laita luut paahtumaan 150-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes luiden ympärillä oleva liha on kypsynyt. Voit lisätä vielä hieman suolaa ja pippuria ja pyöritellä luita pellillä, niin että mausteet tarttuvat joka puolelle. Syö luut sormin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply