Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gundelin ohukaiset

Mmm, lettupäivä. Mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Ehkä pallo jäätelöä myös. Nam. Vai alkaako jo kyllästyttää? Haluaisitko kokeilla muita lisukkeita letullesi? Ei sillä etteikö mansikkahillo ja kermavaahto olisi hyvää, mutta uskallan väittää, että unkarilaiset Gundelin ohukaiset ovat vähintään yhtä herkullisia. Kokeile vaikka!

Lettujen väliin tulee uskomattoman ihanaa pähkinöistä, rusinoista, rommista ja appelsiininkuoresta tehtyä täytettä ja pinnalle raidat suklaakastiketta. Rommirusinajäätelön inhoajat eivät sitten pelästy, sillä vaikka täytteessä on rommia ja rusinaa, ei se maistu lainkaan samalle kuin rommirusinajäätelö, vaan pikemminkin täyteläisen pähkinäiselle ja makealle, jossa on pieni kirpsakka häivähdys. Ihan sairaan hyvää.

Gundelin ohukaiset
noin 5 kappaletta

– 2 kananmunaa
– 2 dl maitoa
– 3 dl vehnäjauhoja
– 1 tl sokeria
– 0,5 tl suolaa
– 2 dl kivennäisvettä

Täyte:

– 2 dl rusinoita
– 2 dl rommia
– 2 dl kuohukermaa
– saksanpähkinöitä
– 1,5 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– appelsiinin kuori raastettuna
– ripaus kanelia

– suklaakastiketta

Aloita homma jo edellisenä päivänä laittamalla rusinat likoamaan rommiin. Anna olla yön yli.

Tee sitten lettutaikina ainakin tuntia ennen lettujen paistamista. Vatkaa munat, lisää maito ja sekoita joukkoon jauhot sekä suola ja sokeri. Anna tekeytyä vähintään tunti.

Tee täyte valmiiksi ennen kuin alat paistaa lettuja. Pilko pähkinät pienemmäksi. Kuumenna kerma pannulla ja lisää joukkoon pähkinät, sokerit, kaneli, appelsiininkuoriraaste ja rommmissa liotetut rusinat. Älä kaada rommia pois, sillä tarvitset sitä myöhemmin.

Anna täytteen kiehua pienellä lämmöllä niin että se muuttuu paksummaksi. Tähän menee noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi pari ruokalusikallista rommia sekaan ja ota pannu pois liedeltä.

Paista sitten letut. Lisää kivennäisvesi taikinaan juuri ennen lettujen paistamista. Paista letut voissa, täytä pähkinätäytteellä ja viimeistele suklaakastikkeella. Herkuttele vaikkapa rommikaakaon kera.

Katso myös Crepes Suzette.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sanni lauantai, 21 kesäkuun, 2014 at 17:09

    Jes, johan pomppas! Mulla on tapana tekaista lettuja yleensä, jos ei muuten, niin juuri juhannuksena. Juhannusaaton iltana, myöhään kokolta palattuamme tein aiemmin päivällä tehdyn taikinan letuiksi, ja sisältönä lähinnä savukalasalaattia, cremefraicella ja rahkalla pyöristettynä, kera sipulin, valkosipulin ja tillin. Makeana päätöksenä itse tehtyä raparperihilloa. Olenkin miettinyt, mitä tekisin kaapissa väijyvälle rusinapaketille ja pikkupullolliselle rommia. No, nyt sekin selvisi. Kiitos ihanasta ohjeesta. Luulen, että kokeilen tätä ennen ensi juhannusta! T. Sanni

    • Reply Martina sunnuntai, 22 kesäkuun, 2014 at 12:01

      No sepäs sattui sopivasti! Rusinat ja rommipullo vaan esiin ja lettuja tekemään. 🙂

    Leave a Reply