Suomen suurin matkablogiyhteisö

Crepes Suzette

Sain joku aika sitten Rantapallolta kaksi ruokaa ja matkailua yhdistävää kirjaa. Toisesta niistä, eli kirjasta nimeltä Maailman parhaat kasvisruoat, riensin heti testaamaan kardemummaa rakastavan bloggaajan mieleen olevan ihanan hedelmälassin. Toisesta ranskalaiseen ruokakulttuuriin kurkistavasta kirjasta ”Bistro – Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit” valitsin jälkiruoan juhannusaaton illallisellemme. Crepes Suzette, olkaa hyvät:

Taikina:
– 4 rkl voita
– 4 dl maitoa
– 4 kananmunan keltuaista (valkuaisista voit paistaa seuraavana aamuna proteiinipitoisen aamiaismunakkaan)
– 1 dl sokeria
– 3,5 dl vehnäjauhoja
– 1 rkl öljyä
– 1 appelsiinin kuori
– 1 sitruunan kuori

Suzette-kastike:
– 0,5 dl sokeria
– 4-5 appelsiinin mehu
– 1 tl sitruunamehua
– 8 rkl voita
– 4cl sitruslikööriä (Grand Marnier tai Triple Sec)

Tee ensin taikina. Kuumenna voi ja maito miedolla lämmöllä niin että voi sulaa kokonaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahtoon jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää taikinaan voi-maitoseos ja lopuksi vielä öljy ja sitrushedelmien kuoret. Sekoita hyvin ja jätä odottamaan siksi aikaa, että teet kastikkeen.

Laita sokeri ja mehut pannulle ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kiehuta ja sekoittele noin kymmenen minuuttia. Lisää kastikkeeseen sitten voi kuutioina ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä likööri.

Paista letut pannulla voissa, kippaa kastiketta päälle ja koristele annos halutessasi appelsiinin lohkoilla.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Veera Bianca torstai, 12 heinäkuun, 2012 at 15:22

    Miks mä katon sun blogia taas nälkäisenä? En opi virheistäni 😀

    • Reply Martina perjantai, 13 heinäkuun, 2012 at 08:39

      Voi ei! Pitäiskö mun harkita jonkunlaisen nälkälukon asentamista aina kun julkaisen ruokajuttuja? 😀

    Leave a Reply