Venäjä meets Italia – Smetana-suolakurkkupasta

Ruokamatkailu on meidän juttumme. Silloin kun emme pääse syystä tai toisesta oikeasti tien päälle, makumatkailemme omassa keittiössämme eri maiden ruokakulttuureihin tutustuen. Pidämme klassikoista, mutta hauskinta on kuitenkin luoda jotain uutta tuunaamalla klassikko uuteen muotoon tai yhdistämällä eri maiden ruokakulttuureita yhdessä ja samassa ruoassa.

Kahden eri maan ruokakulttuureita sekoittelimme myös tässä pastassa, joka on italialainen, koska se on pastaa, mutta jonka maut tulevat Venäjältä. Suolakurkun, smetanan ja hunajan yhdistelmä on kiehtonut minua aina. Suolainen ja makea yhdessä toimii vaan niin hyvin ja smetana tuo yhdistelmään ihanaa pehmeyttä. Nyt trio löytyy tosiaan pastasta. Olkaa hyvät, saisiko olla annos smetana-suolakurkkupastaa?
Continue Reading

Cul de Sac – Kantapaikkani jos asuisin Roomassa

Sijainnin perusteella en menisi tähän ravintolaan. Cul de Sac sijaitsee aivan Piazza Navonan kainalossa pienemmän aukion laidalla hyvin keskeisellä kulkupaikalla. Sijainti on siis hyvä ja Roomassa sellaiset paikat ovat yleensä hinta-laatusuhteeltaan surkeita. Toisaalta ravintolan ulkoasu lupaa hyvää. Cul de Sac on lähes huomaamaton eikä todellakaan mitenkään suoranaisesti kutsu luokseen. Tämä taasen tietää hyvää.

Olemme kuulleet Cul de Sacista niin paljon kehuja, että teemme sinne pöytävarauksen varmuuden vuoksi ja suosittelen samaa sinullekin kun innostut ravintolasta tämän jutun luettuasi. Jos asuisin Roomassa (ah miten ihana ajatus!), tästä tulisi kantapaikkani. Nytkin jäi harmittamaan ettemme ehtineet vierailla Cul de Sacissa kuin vain yhden kerran. Tänne voi nimittäin tulla yhtä lailla syömään pidemmän kaavan mukaan tai maistelemaan vain pientä suolaista kera viinilasin. Tai kaikkea siltä väliltä. Cul de Sac sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Continue Reading

Tallinnan parhaat viinibaarit

Astumme sisään pienestä ovesta sopivalla tavalla sekaisen oloiseen kuppilaan, jonka seiniä koristavat erilaiset taulut, kuvat ja Italiasta lähetetyt postikortit. Korkea hylly on täynnä viinipulloja ja Italia-aiheista sälää. Tiskillä köllöttelee herkullisen näköisiä salami- ja kinkkupötköjä sekä erilaisia juustoja. Henkilökunta puhuu keskenään italiaa ja yksi heistä ohjaa meidät valitsemaan minkä tahansa pöydän haluamme.

Istahdamme ikkunapöytään ja tutkimme listaa. Italiankielinen musiikki saa hymyilemään ja kun maistan tarjoilijan suosittelemaa italialaista viiniä, unohdan hetkeksi olevani Tallinnassa. Tuntuu niin Italialta. Tilaamme viinilasien kanssa lankullisen antipastoja ja katselemme kuinka tiskillä leikataan aiemmin ihailemiani juustoja ja salameja. Nam, nuo ovat meille! Viinibaari Il Gallo Nero on ensimmäinen, johon suuntaamme Tallinnan ruoka- ja viinimatkallamme (ja olutmatkallakin, mutta siitä lisää myöhemmin) ja tiedän jo nyt reissusta tulevan loistavan. Aloitus on ainakin paras mahdollinen.

Gallo Neron lisäksi löysimme kaupungista kaksi muutakin suosittelemisen arvoista viinibaaria. Eiköhän lähdetä Italia-painotteiselle viinimatkalle Tallinnaan.
Continue Reading

Ruokamatkalla Saksassa – Maista ainakin näitä

Bratwurstia, hapankaalia ja olutta. Siinäpä se aika pitkälti onkin, mitä saksalaisesta ruokakulttuurista tulee ensimmäisenä mieleen. Makkaran kuvat pyörivät minunkin silmissäni kunnes aloin tutkia asiaa paremmin ja lähdin Saksaan maistelemaan maan makuja. Oli siellä makkaraakin, mutta oli myös paljon kaikkea muuta.
Continue Reading

Maapähkinävoipäivä – Parhaat reseptit maapähkinävoista

Tänään on päivä, jota pitäisi mielestäni juhlia Suomessakin enemmän. Peanut Butter Day eli Maapähkinävoipäivä on nerokas keksintö, sillä pitäähän yhtä lempiherkuistani muistaa vähintään kerran vuodessa. Syökää siis ystävät maapähkinävoita. Sitten kun et jaksa enää vedellä herkkua lusikalla suoraan purkista, kokeile näitä reseptejä:
Continue Reading

Muistoja Karibialta – 6 ihanaa hetkeä Karibian risteilyllä

Viimeisin Karibian risteilymme oli täynnä hyviä hetkiä, joista mieleenpainuvimmat liittyvät ehdottomasti Henkan vanhemmille järjestämäämme matkayllätykseen (lue lisää yllätysmatkan järjestämisestä Karibialle täältä ja täältä) sekä siihen, kun Henkka kosi minua Karibian tähtitaivaan alla. Voisin kertoa myös Maho Beachista, mutta haluan kuitenkin tällä kertaa muistella mieluummin niitä pieniä ohikiitäviä hetkiä, jolloin kaikki oli täydellisen hyvin. Hetkiä, joihin haluaisin unohtua ja joita en vaihtaisi pois mistään hinnasta.

Karibian risteilystämme on jo ihan liian pitkä aika, mutta nämä hetket pysyvät muistoissa aina. Tänään haluan viedä teidät hetkeksi kanssani Karibian aalloille, huojuvien palmupuiden ja rennon lomatunnelman ääreen. Sinne missä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, elämä on hetken täyttä luksusta ja jossa ranta-aallot hohtavat turkoosimpina kuin missään muualla.
Continue Reading

Bromarv ja lapsuuden mökkikesät

Tähän aiheeseen on tuntunut vaikealta tarttua. Se tuntui vaikealta jo silloin kun sain tietää, että mökkimme myydään. Kun kuulin uutisen, en halunnut enää mennä mökille, vaikka minua pyydettiin useasti mukaan käymään vielä viimeisen kerran hyvästelemässä mökki.

En halunnut mennä, sillä pelkäsin sen pilaavan hyvät muistot. Halusin muistaa lapsuuden iloiset mökkikesät, aina paistavan auringon ja sen onnellisen huolettomuuden, jonka vain lapsena voi saavuttaa. Halusin muistaa mökin hyvän mielen paikkana ja halusin, että viimeinen kertani siellä on täynnä iloa, niin kuin mökkireissut aina olivat. Siksi en mennyt hyvästelemään mökkiä. En halunnut surkutella ja ikävöidä. Halusin pitää kiinni muistoistani, sillä muuta ei enää olisi.

Mökki myytiin vuosia sitten ja vasta viime kesänä olin valmis kohtaamaan mökkimaisemat uudestaan. Kävimme Bromarvin kirkonkylällä, ajoimme mökkitien Arttu Wiskarin soidessa päässä ja pysähdyimme tutun mäen päällä. Yhtäkkiä muistin taas kaiken.
Continue Reading