italia

Minä ja Italia

Minä ja Italia. Kenellekään blogiamme vähänkään seuranneelle ei liene yllätys, että Italia on ehdottomasti lempimaani ja kaipuuni sinne on kovaa ja jatkuvaa. Elämänmittainen suhteemme alkoi jo lapsena, sillä olen pitänyt Italiaa lempimaanani niin kauan kuin muistan. Sitä en muista mistä pakkomielle saapasmaata kohtaan on saanut alkunsa, enhän ollut käynyt lapsena Italiassa tai löydä muutenkaan mitään järkevää selitystä sille miksi juuri Italia. Isäni tosin pitää myös Italiasta, joten ehkä sieltä on periytynyt minunkin ihastukseni saapasmaata kohtaan.

Muistan kuinka jo ala-asteella tein ystäväni kanssa esitelmän Italiasta kun saimme vapaasti valita työn aiheeksi minkä tahansa maan. Luin tietosanakirjasta Romuluksesta ja Remuksesta ja tärkeänä lähteenä esitelmässämme käytimme myös Aurinkomatkojen esitettä. Niinpä esitelmämme kertoi Rooman synnystä sekä rantalomakohteiden plussista ja miinuksista. Taisimmepa esitellä myös muutaman hotellin tyyliin “Tällä hotellilla on neljä tähteä, mutta tällä toisella vaan kolme”. Se oli hieno ja tyhjentävä esitelmä se.

Jatka lukemista

sienikeitto-2

10 parasta keittoa

Viime vuonna talven ollessa kylmimmillään tein koostepostauksen lämmittävistä pataruoista. Tänä vuonna olisi keittojen vuoro, sillä höyryävän kuuma keitto jos jokin on todellista talviruokaa.

Blogin monivuotisen (tänä vuonna tulee jo 9 vuotta täyteen, kääk!) historian aikana arkistoihin on kerääntynyt vaikka kuinka monta hyvää keittoreseptiä, jotka ansaitsevat tulla kaivetuksi esiin. Tässä siis meidän 10 parasta keittoa, olkaa hyvät!
Jatka lukemista

meripaviljonki-11

10 suosituinta postausta

Meillä on ollut tapana listata vuodenvaihteessa menneen vuoden suosituimmat postaukset emmekä jättäneet hyväksi havaittua perinnettä toteuttamatta tänäkään vuonna. Tässä olisi siis pieni lukupaketti aka luetuimmat postauksemme vuonna 2016. Tuttuun tapaan otimme listalle vain tuoreempia tapauksia, sillä jos ottaisimme listalle kaikki ikisuosikit kuten Jamie Oliverin sienirisoton tai Prahan matkaoppaan, näyttäisi lista joka vuosi samalta.

Tässä siis viisi suosituinta reseptipostausta ja viisi suosituinta matkapostausta vuodelta 2016. Pääset lukemaan postauksen klikkaamalla otsikkoa.
Jatka lukemista

_c_matka_tabernadelchatotapas-2

Madridin parhaat tapasbaarit, osa 1/2

Ruoka- ja matkabloggaajina Madridin reissumme päätarkoituksena oli kiertää mahdollisimman monta tapasbaaria. Tutkimme etukäteen huolella tapasbaarien tarjontaa ja merkitsimme kiinnostavimmat karttaan. Niitä oli paljon emmekä mitenkään ehtisi kiertää niitä kaikkia, mutta mahdollisimman monta kuitenkin. Heti perille päästyämme kävimme iltapalalla ensimmäisessä tapasbaarissa ja seuraavana päivänä sama meininki jatkui.

Emme käyneet kertaakaan varsinaisesti pitkän kaavan mukaan syömässä vaan piipahdimme pitkin kaupungilla kiertelyn vastaan tulleisiin tapasbaareihin, tilasimme lasit viiniä sekä muutaman tapaksen tai pintxon ja jatkoimme matkaa. Pieni napostelu oli tervetullutta vaihtelua monen ruokalajin illallisien tilalle ja ihastuimme kovasti espanjalaiseen tapaskulttuuriin. Matkan aikana ei tullut kertaakaan ähky eikä myöskään nälkäkiukku, sillä söimme nälän mukaan, emmekä ahtaneet itseämme täyteen, vaikka monessa paikassa olisikin tehnyt mieli syödä koko lista läpi.

Kokosimme Madridin parhaat tapasbaarit kahteen postaukseen, sillä ne eivät vaan mitenkään mahtuneet yhteen. Tässä olisi tapasbaaripostausten ensimmäinen osa. Tervetuloa herkuttelemaan kanssamme Madridin parhailla tapaksilla! Varoitus: Aiheuttaa välittömän ruokamatkakuumeen.
Jatka lukemista

luonto-3

Vuosi 2016

Viimeiset vuodet on menty aikamoista haipakkaa eikä vuosi 2016 ollut poikkeus, vaikka toisaalta yhdellä elämän osa-alueella koittikin rauhallisemmat ajat kun jäin toukokuussa äitiyslomalle. Työkiireet jäivät pois ja tilalle astui aivan uusi arki pienen vauvan kanssa. Minusta tuli äiti ja Henkasta isä kun pikkubloggaaja ilmestyi maailmaan eräänä heinäkuisena perjantaina.

Alkuvuosi kului siis tukevasti raskaana ja raskauden toisen kolmanneksen energioissa saimme paljon aikaiseksi myös blogin puolella. Lanseerasimme heti alkuvuodesta uuden nimen blogillemme, sovin yhteistyökuvioita ja suunnittelin postauksia pitkälle kesään. Se oli onni, sillä kesä meni möhömahan osalta ihan ohi kun synnytyksen jälkeiset reissusuunnitelmatkin piti haudata pitkän sairastamisen takia, eikä energiaa ollut muutenkaan mihinkään ylimääräiseen.

Vuoteen 2016 kuului jos jonkinlaisia käänteitä niin blogin kuin muunkin elämän osalta ja tässä postauksessa muistellaan sitä kaikkea kuukausi kuukaudelta.
Jatka lukemista

Arvonta!

Vuosi on taas vaihtunut ja on aika kääntää katse tulevaan vuoteen. Teitkö lupauksia uudelle vuodelle? Miten olisi uusi harrastus? Vaikkapa uuden kielen opiskelu? Minä olen päättänyt opiskella seuraavat pari kuukautta uutta kieltä ja hauskinta tässä on se, etten valitse opiskelemaani kieltä itse vaan sinä saat tehdä sen! Jaiks, ehkä ihan vähän jännittää minkä kielen minulle valitsette.. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolmen kuukauden WordDive-opiskelulisenssi, joten kannattaa äänestää!

Äänestys on käynnissä Facebook-sivuillamme. Kommentoi tähän julkaisuun mitä seuraavista kielistä haluat minun opiskelevan: englanti, saksa, espanja, ranska, ruotsi, japani, viro, venäjä ja italia. Vinkiksi voin sanoa, että olen opiskellut WordDivella jo englantia ja italiaa, joten joku muu kieli voisi olla hauska, vaikka on vanhan kertauskin toki aina hyödyllistä. Äänestys päättyy torstaina 5.1.2017 klo 24:00, jonka jälkeen arvomme opiskelulisenssin kaikkien kommentoineiden kesken ja minä aloitan eniten ääniä saaneen kielen opiskelun. Lupaan raportoida edistymistäni sekä täällä blogissa että Facebookissa!

Lue myös vanha postaukseni kielitaidosta matkoilla täältä.

cobbsalaatti-1

Cobb-salaatti

Cobb-salaatti pitää sisällään ihanan paljon lempparimakujani. On pehmeää avokadoa, suolaista sinihomejuustoa ja rasvaista pekonia. Koska ruoka on nimeltään salaatti, on se pekonista ja juustosta huolimatta myös terveellistä. Right?

Terveellistä tai ei, on cobb-salaatti superherkullista ja sopivan täyttävä ateria sellaisenaan. Cobb-salaattia on helppo tehdä myös isommalle porukalle ja jos salaatin ainesosat asettelee vihreän pohjan päälle erikseen, kuten kuvissa on tehty, voi kukin ottaa lautasellensa juuri niitä makuja joista pitää. Olen nimittäin kuullut etteivät kaikki pidä esimerkiksi sinihomejuustosta. Outoa, en tiedä uskoisiko, mutta jos näin on, voivat kyseiset kummajaiset skipata sinihomejuusto-osion helposti.
Jatka lukemista

_c_matka_duomo-2

10 hauskaa faktaa Milanon Duomosta

Duomo di Milano eli Milanon tuomiokirkko on kaupungin tärkein nähtävyys. Duomolta aukioineen on vaikea välttyä Milanon reissulla ja miksipä siltä pitäisikään välttyä. Duomo on upea, sen aukiolla käy mukava vilinä sekä ihmisten että puluparvien toimesta ja etenkin iltaisin aukiolla voi kuunnella taidokkaita katusoittajia. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistämme Milanossa olikin erään katusoittajan tulkinta Ave Mariasta taustanaan valaistu Duomo. Esitys nosti ihokarvat pystyyn ja eräs kuuntelemaan pysähtynyt nainen itki vuolaasti esityksen ajan. Siinä meinasi tulla kyynel omaankin silmäkulmaan.

Milanon katolle pääsee vierailemaan pientä maksua vastaan. Sieltä aukeaa upeat maisemat kaupungille ja toisaalta myös kirkon yksityiskohtia tutkaillessa saa kulumaan pitkän tovin. Kattovierailuun kannattaa siis varata aikaa. Jo sen ympäri kiertämisessä kestää, onhan Duomo todella melkoisen valtavan kokoinen rakennus. Katolla on myös nykytaidetta, mutta siitä voidaan olla montaa mieltä, sopivatko epämääräiset pökäleet vanhan kirkon katolle.
Jatka lukemista