krakova-17

Tyttöjen reissu Krakovaan

Vaikka matkustan ehdottomasti eniten Henkan kanssa ja olemme mielestäni hyvä reissutiimi, tarvitsen välillä myös tyttöjen matkoja, ihan niin kuin Henkkakin tarvitsee miesporukassa toteutettuja reissuja. Viimeisin tyttöjen reissu toteutettiin joulukuussa Krakovaan ja ajattelin kertoa hieman siitä. Postaus sisältää myös vinkin hauskasta missä tahansa toteutettavasta ohjelmanumerosta, joka on aina tekijöidensä näköinen.

Alun perin reissuun piti lähteä samalla kolmikolla kuin taannoin Nizzaan. Toinen ystävistäni ei kuitenkaan lopulta päässyt mukaan, joten lähdimme reissuun kahdestaan Heidin kanssa. Ohjelmassa oli joulutoria ja kaikkea sellaista tyttömäistä. Tiedättehän: keskitysleirin kauhuja, alapäähuumoria, oluttuoppeja, vodkaa, konsolipelejä, pakohuonepeli ja räkänaurua. Niin, kaikkea sellaista tyttömäistä. Vai miten se nyt menikään?
Jatka lukemista

chilibasilikapavut-2

Chili-basilikapavut

Pakko myöntää että meillä käytetään jonkun verran pakastevihanneksia, vaikka tuoreet olisivat usein paljon parempi vaihtoehto. Arjessa valmiit pakasteet ovat kuitenkin niin käteviä ja mieluummin niitä kuin ei vihanneksia ollenkaan. Olen kuitenkin aika tarkka siitä mitkä pakastevihannekset kelpuutan, sillä huonoimmat eivät uppoa eivät sitten millään. Yksi meidän molempien lemppari on vihreät ohuet pavut, joita syömme usein pihvin kaverina.

Tällä kertaa tuunasimme papuja Glorian Kuudennen Ruokakirjan reseptin innoittamina. Papujen kaveriksi pilkottiin punaista chiliä ja lopuksi sekaan lisättiin basilikaa. Minä laitoin joukkoon vielä valkosipuliakin, sillä arvelin sen sopivan yhdistelmään hyvin ja oikeassa olinkin.
Jatka lukemista

_c_matka_relaisvignale-25

Täydellinen päivä Radda in Chiantissa Toscanan viinialueella

Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta kun avaan silmäni. Raotan verhoa ja näen pulun istumassa tiilisen savupiipun päällä. Sama pulu istui siinä eilenkin. Toivotan sille hyvät huomenet. Radda in Chiantin pääkatu on vielä hiljainen eikä hotelli Relais Vignalen aamiaiselle ole vielä kiire. Niinpä teen aamutoimet kaikessa rauhassa ja heräilen uuteen päivään.

Aamiaisella rauhallinen aamutunnelma jatkuu. Kesäisiin lomavaatteisiin sonnustautuneet hotellin asukkaat juovat kaikessa rauhassa aamukahviaan. Valitsen yltäkylläisestä aamiaispöydästä lautaselleni leipää, juustoja, ilmakuivattua kinkkua, hedelmiä, jogurttia, kananmunia, Nutellaa ja oikeastaan vähän kaikkea mitä on tarjolla. Tarjoilija tuo pöytään cappuccinon.
Jatka lukemista

nutellabanaani

Nutellapäivä – 5 parasta Nutellareseptiä

Tänään helmikuun viidentenä päivänä vietetään Nutellapäivää. Olen toki tietoinen siitä, että samana päivänä on myös Runebergin päivä, mutta koska Nutella on mielestäni parempaa kuin Runebergin torttu, juhlitaan meillä tänään Nutellaa.

Nutella on kotoisin lempimaastani Italiasta, tarkemmin ottaen Piemontesta, jossa muuan herra Pietro Ferrero kehitteli Nutellareseptin 1940-luvulla. Tuolloin kaakaosta oli pulaa toisin kuin hasselpähkinöistä, joita Piemontessa riitti vaikka muille jakaa. Niinpä herra Ferrero päätti jatkaa suklaata hasselpähkinöillä ja niin pähkinäinen Nutella näki päivänvalon. Kiitos siis kaakaopulan, meillä on tänään Nutella!

Nutellapäivää juhlitaan tietenkin Nutellan voimin. Listasin tähän viisi parasta Nutellareseptiämme, joista voit valita suosikkisi tai testata vaikka niitä kaikkia. Herkullista Nutellapäivää!
Jatka lukemista

salaatit-2

Vinegretti – Makua salaatteihin

Välillä siihen iskee himo, mutta yleensä syön sitä koska se on terveellistä ja sitä on helppo muunnella. Ja koska en keksi muuta. Salaattia nimittäin. Tyypillinen arkiruoka meillä on lautasellinen salaattia jonkun lihan kanssa. Yleensä salaatin kaverina on kanaa, joskus possua ja herkkupäivinä naudan pihvi tai lohta.

Ollaanpa nyt rehellisiä. Salaatti on myös melko tylsä ruoka. Aika ajoin siihenkin kyllästyy niin kuin minulle meinasi käydä tuossa muutama viikko sitten. En kuitenkaan halunnut lopettaa salaatin syömistä, sillä se sopii niin mainiosti ruokavaliooni etenkin nyt kun haluan suurella vimmalla pudottaa raskauskilot pois. Niitä nimittäin riittää. Uskokaa tai älkää, mutta allekirjoittanut oli pikkubloggaajan laskettuna päivänä peräti 25 kiloa painavampi kuin normaalisti. Aluksi kiloja karisi vauhdilla, mutta kun imetys loppui 2 kuukautta synnytyksestä, loppui myös painon putoaminen. Joten lisää salaattia minulle, kiitos!

Salaattikyllästymiseen löytyi onneksi lääke, kun keksin alkaa tehdä erilaisia kastikkeita salaattieni kaveriksi. Kastiketta ei tarvitse laittaa paljon, sillä vaikkapa majoneesiin upotettu salaatti ei ole enää terveellistä. Jos et tiennyt.. Vinegretti on yksi terveellisimmistä salaatinkastikkeista ja myös ihanan helppo tehdä. Eikä sitä tarvitse laittaa kuin muutama pirskaus yhteen annokseen ja makua riittää silti. Muuntelumahdollisuudetkin ovat melkein loputtomat, joten eiköhän ryhdytä kuulkaa vinegretin valmistushommiin ja jatketaan vuodenvaihteessa tehtyjä terveyslupauksia syömällä enemmän salaattia.
Jatka lukemista

italia

Minä ja Italia

Minä ja Italia. Kenellekään blogiamme vähänkään seuranneelle ei liene yllätys, että Italia on ehdottomasti lempimaani ja kaipuuni sinne on kovaa ja jatkuvaa. Elämänmittainen suhteemme alkoi jo lapsena, sillä olen pitänyt Italiaa lempimaanani niin kauan kuin muistan. Sitä en muista mistä pakkomielle saapasmaata kohtaan on saanut alkunsa, enhän ollut käynyt lapsena Italiassa tai löydä muutenkaan mitään järkevää selitystä sille miksi juuri Italia. Isäni tosin pitää myös Italiasta, joten ehkä sieltä on periytynyt minunkin ihastukseni saapasmaata kohtaan.

Muistan kuinka jo ala-asteella tein ystäväni kanssa esitelmän Italiasta kun saimme vapaasti valita työn aiheeksi minkä tahansa maan. Luin tietosanakirjasta Romuluksesta ja Remuksesta ja tärkeänä lähteenä esitelmässämme käytimme myös Aurinkomatkojen esitettä. Niinpä esitelmämme kertoi Rooman synnystä sekä rantalomakohteiden plussista ja miinuksista. Taisimmepa esitellä myös muutaman hotellin tyyliin “Tällä hotellilla on neljä tähteä, mutta tällä toisella vaan kolme”. Se oli hieno ja tyhjentävä esitelmä se.

Jatka lukemista

sienikeitto-2

10 parasta keittoa

Viime vuonna talven ollessa kylmimmillään tein koostepostauksen lämmittävistä pataruoista. Tänä vuonna olisi keittojen vuoro, sillä höyryävän kuuma keitto jos jokin on todellista talviruokaa.

Blogin monivuotisen (tänä vuonna tulee jo 9 vuotta täyteen, kääk!) historian aikana arkistoihin on kerääntynyt vaikka kuinka monta hyvää keittoreseptiä, jotka ansaitsevat tulla kaivetuksi esiin. Tässä siis meidän 10 parasta keittoa, olkaa hyvät!
Jatka lukemista