Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kalakeitto

Yritin keksiä tälle reseptille jonkin täsmentävän otsikon, mutta ei sille ole sellaista. Tämä on kalakeitto. Ihan tavallinen sellainen. Vaaleasta kalasta tehty. Kalaliemeen sulatejuustolla.

Perunan, porkkanan ja sipulin lisäksi sen makumaailmaa täydentää fenkoli sekä tietenkin iso nippu tilliä. Alkuperäisessä reseptissä keittoon käytettiin (pakaste)ahventa, mutta sen puutteessa valitsimme kaupasta helppoakin helpommat seitikuutiot.

Kalakeitto

4 annosta

    3oo g pakasteseitiä (tai muuta kalaa)
    7 perunaa
    2 porkkanaa
    1 fenkoli
    1 sipuli
    1 l kalalientä
    150 g sulatejuustoa
    maustepippuria, valkopippuria ja suolaa
    tilliä

Pilko (ja kuori) porkkanat, perunat, sipuli ja fenkoli. Lisää ne kalaliemeen ja keitä kunnes ne ovat melkein kypsiä.

Lisää keittoon sulatejuusto ja kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut.

Heitä seuraavaksi keittoon kala, kiehauta ja anna hautua kunnes kalakin on kypsää. Mausta pippureilla ja suolalla. Viimeistele pilkotulla tillillä (ei Lindemannilla).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin keskiviikko, 28 syyskuun, 2022 at 09:42

    Kalakeitto on kyllä omaan mieleen, mutta yllättävän harvoin sitä tulee tehtyä. Usein kalaa tulee tehtyä muussa muodossa. Ahventa tosiaan varmaan itse käyttäisin keittoon, vaikka vähän työläs se toki on.

    • Reply Martina torstai, 29 syyskuun, 2022 at 15:53

      Ahvenesta saisi hieman juhlavamman version. Pakasteseiti sopii arkeen. 🙂

    Leave a Reply