Grilliruoat,  Kalat ja merenelävät,  Lisukkeet,  Reseptit

Silli-perunanyytit

Uudet perunat ja silli on pettämätön yhdistelmä. Niihin kun yhdistää vielä kevätsipulia, ranskankermaa ja voissa paahdettuja saaristolaisleipäkrutonkeja ollaan sellaisen kesäherkun äärellä, ettei tosikaan. Silli-perunanyytit voi viimeistellä grillissä, mutta uunikin käy ihan yhtä hyvin.

Nauti silli-perunanyytit sellaisenaan tai osana yltäkylläistä grilliherkkupöytää. Minä tein nyytit sinappisillistä, mutta kokeile rohkeasti myös muita makuja. Itse veikkaan pitäväni myös ainakin valkosipulisillistä tehdyistä nyyteistä.

Silli-perunanyytit

4 annosta

    – 800 g uusia perunoita
    – 200 g sinappisilliä
    – 2 kevätsipulia varsineen
    – 200 g ranskankermaa
    – 2 viipaletta saaristolaisleipää
    – nokare voita

Keitä perunat, halkaise ne ja laita folionyyttien sisään yhdessä sillin, pilkotun kevätsipulin ja ranskankerman kera. Jätä hieman pilkottua kevätsipulin vartta koristeeksi.

Laita nyytit grilliin tai uuniin hetkeksi. Pilko odotellessasi saaristolaisleipäviipaleet ja paahda ne pannulla voissa krutongeiksi.

Ripottele krutongit ja koristeeksi tarkoitetut kevätsipulit silli-perunanyyttien päälle ja nauti ihan sellaisenaan tai grilliruoan lisukkeena.