Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suppilovahverokeitto konjakkikermalla

Kun haluat nostaa sienikeiton uudelle levelille, mausta se konjakkikermalla, tryffelillä ja yrttiöljyllä. Suppilovahverokeitto konjakkikermalla on astetta parempi sienikeitto erityisempiinkin hetkiin. Se sopii täydellisesti alkuruoaksi hienommalle koti-illalliselle ja tarjottavaksi vieraille.

Suppilovahverokeitto, konjakkikerma ja yrttiöljy tryffelillä

4 annosta

30 g kuivattuja suppilovahveroita (tai vastaava määrä tuoreita)
sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (mulla oli voimakas)
2 rkl vasikanfondia
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria

Konjakkikerma:

2 dl kuohukermaa
1 rkl konjakkia

Yrttiöljy tryffelillä:

nippu persiljaa
1-2 dl öljyä (osa öljystä tryffelillä maustettua)
suolaa

Suppilovahverokeitto:

Laita ensin sienet likoamaan veteen niin että ne peittyvät juuri. Kuori ja pilko sitten sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilan pohjalla. Ripottele vehnäjauhot sekaan ja lisää sitten sienet liotusliemineen. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

Lisää sitten sulatejuusto kuutioina ja anna sulaa keiton sekaan. Lisää fondi (voi olla muukin kuin vasikka). Kun juusto on sulanut lisää mausteet ja kuohukerma. Anna kiehahtaa, tarkista maku ja tarjoile konjakkikerman sekä tryffelisen yrttiöljyn kera.

Konjakkikerma:

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja mausta konjakilla.

Yrttiöljy tryffelillä:

Soseuta persilja ja öljy keskenään. Aloita pienemmällä öljymäärällä ja lisää tarvittaessa. Noin ruokalusikallinen tryffeliöljyä on sopiva määrä niin että se maistuu, mutta ei hallitse liikaa. Loput voi olla tavallista öljyä. Mausta ripauksella suolaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lukija tiistai, 30 maaliskuun, 2021 at 18:50

  Hei! Riittääkö nesteeksi tuo 2 dl kermaa + sienten liotusvesi? Missä määrässä nestettä sienet siis kannattaa liottaa (pari desiä vettä vai reilusti enemmän?). Tuntuu että tulee aika niukka annos neljälle tuolla nestemäärällä, mutta kokeilisin mielellään herkulliselta kuulostavaa reseptiä kun suppiksia on vielä hyvin tallessa. Kiitos jos tarkennat!
  P.S. Joskus julkaisemasi resepti lämpimästä fetasalaatista on meillä ollut säännöllisessä käytössä ja kaikkien suurta herkkua!

  • Reply Martina tiistai, 30 maaliskuun, 2021 at 19:36

   Kiitos kun kysyit tarkennusta. Kuulostaa tosiaan aika vähältä nesteen määrältä. Itse liotin suppikset melko reilussa määrässä vettä. En osaa arvioida tarkkaa määrää, mutta sienet olivat tuollaisessa keittokulhossa ja se oli melkein täynnä vettä. Lisäksi sulatejuustosta ja konjakkikermasta tulee täydennystä keittoon. Lisäile toki nesteen määrää jos näyttää että jää niukaksi.

   Ihana kuulla että lämmin fetasalaatti on ollut mieleenne! Se onkin herkkua. 🙂 Toivottavasti tämä keittokin on mieleenne! Olisi kiva kuulla miten maistui: 🙂

  Leave a Reply