Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uuden-Englannin simpukkakeitto

Paras simpukkakeitto on kermainen valkoviinillä, pekonilla ja valkosipulilla maustettu. Se on paksua ja pehmeää, maukasta ja merellistä. Aivan kuten tämä Uuden-Englannin simpukkakeitto, jonka alkuperäinen resepti on itse Gordon Ramsayn käsialaa.

Me nautiskelimme keittoa erään vähän hienomman illallisen alkuruokana ja voi koronavirus miten hyvää se olikaan. Täydellistä jopa.

Simpukkakeitto

4-6 annosta

    1 kg eläviä simpukoita
    1-2 dl kuivaa valkoviiniä
    100 g pekonia
    2 sipulia
    2 sellerinvartta
    3 isoa perunaa
    valkosipulinkynsi
    50 g voita
    2 rkl vehnäjauhoja
    5 dl kanalientä
    2 dl kuohukermaa
    laakerinlehti
    suolaa ja pippuria
    lehtipersiljaa

Huuhtele simpukat ja laita ne isoon kattilaan valkoviinin kanssa. Peitä kannella ja höyrytä simpukoita viinissä kunnes suurin osa on auennut.

Siivilöi neste kattilasta talteen ja anna simpukoiden jäähtyä. Heitä kiinni olevat simpukat pois ja kuori suurin osa auenneista. Osan voit jättää halutessasi kuorimatta. Muutama kuorellinen näyttää kivalta keitossa.

Pilko pekoni ja paista se rapeaksi. Pilko myös sipulit, perunat, sellerinvarret ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä ja lisää sitten pekoni, sipulit, perunat, sellerinvarret ja valkosipuli kattilaan. Lisää joukkoon voi ja vehnäjauhot. Paista ja sekoittele muutama minuutti.

Lisää kanaliemi, kerma ja simpukoiden liemi. Mausta laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten pulputtaa 20-30 minuuttia.

Lisää viimeiseksi simpukat ja kuumenna keittoa pienellä lämmöllä vielä pari minuuttia. Ongi laakerinlehti pois ja viimeistele annokset silputulla lehtipersiljalla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply