Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pollo alla cacciatora

Italialaisessa keittiössä käytetään paljon sieniä ja usein sieniruoat on nimetty “metsästäjän tapaan” eli alla cacciatora. Sikke Sumarin “Ruokaa rakkaudella” -kirjasta löytyy ihanan lämpöinen broileripata Pollo alla cacciatora, jossa koipinuijat maustetaan tomaatilla, sienillä, pekonilla, valkoviinillä, yrteillä ja sipuleilla. Makua ruoasta ei varmasti tule puuttumaan, se käy selväksi jo aineksia lukiessa.

Vaihdoin koipinuijat broilerin paistileikkeisiin, mutta muuten noudattelin tarkasti Siken reseptiä. Kaveriksi pollo alla cacciatora sai keitettyjä perunoita ja tuhti maukas sapuska vei ajatukset syksyisiin tunnelmiin.

Pollo alla cacciatora

4 annosta

    iso sipuli
    2 valkosipulin kynttä
    sellerinvarsi
    150 g pekonia
    150 g sieniä
    600 g broileria (mulla oli paistileikkeitä, Sikellä koipinuijia)
    0,5 dl kuivaa valkoviiniä
    2 purkkia tomaattimurskaa
    ripaus sokeria
    1 rkl kuivattua oreganoa
    rosmariinia
    2 laakerinlehteä

Pilko ja ruskista pekoni kattilan pohjalla. Kuullota pilkottuja sipuleita ja selleriä pekonin rasvassa. Lisää hieman öljyä tarvittaessa. Pilko myös sienet ja tyrkkää nekin kattilaan muhimaan.

Pilko broileri jos käytät paistileikkeitä tai muuta pilkottavaa osaa. Ruskista liha pannulla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää broileri sitten kattilaan pekonin, sipulien, sellerin ja sienien kaveriksi. Lisää valkoviini ja kiehauta se pois melkein kokonaan.

Lisää tomaattimurska, sokeri, yrtit ja laakerinlehdet. Minulla on tapana lisätä tomaattipohjaisiin ruokiin sokerin lisäksi myös loraus balsamietikkaa ja niin tein nytkin. Kiehauta ja jätä muhimaan noin tunniksi. Poista laakerinlehdet ja jos käytit rosmariinin oksia niin ne myös.

Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply