Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sauhu Bistro & Bar – Järvenpään parhaat burgerit

Me ollaan löydetty Järvenpäästä uusi ravintolasuosikki. Sen nimi on Sauhu ja se toimii vanhassa Matkahuollon rakennuksessa aivan Järvenpään juna-aseman tuntumassa. Sauhu tarjoaa herkullisten burgereiden lisäksi muun muassa kattavan valikoiman oluita, viihtyisän miljöön sekä rentoa tunnelmaa. Sauhussa voisi istua iltaa pidemmänkin kaavan mukaan ja joskus vielä teemmekin niin.

Sauhun tarina alkaa kuuden kaveruksen metsäretkeltä, jonka aikana myrsky ajoi kaverukset vanhaan latoon. Siellä loihdittiin nuotion hiilloksella herkkuja kylmän oluen nautiskelun ohessa. Lempeä sauhu maustoi sapuskat ja kaverukset päättivät tuoda sen mukanaan kaupunkiin. Nyt Sauhu komeilee tosiaan paraatipaikalla keskellä Järvenpäätä.

Sauhun ruokalistalta löytyy kattava valikoima erilaisia burgereita, joista olemme ehtineet testata jo ainakin pekoniburgerin, aurajuustopurilaisen, valkosipulisen hampurilaisen sekä tulisemman meksikolaisburgerin, josta löytyy muun muassa rapeita nachoja ja ihanaa korianterin makua. Pikkubloggaajat testasivat lasten kanakorin ja vaikuttivat tyytyväisiltä.

Hampurilaisten lisäksi saatavilla on pientä purtavaa, salaatteja ja jotain makeaakin. Menua on ilo lukea myös sen hauskojen nimien takia. On rehu-osastoa, “Haista ite” -burgeria, potut pottuina ja liotettua omenaa.

Kuten jo mainitsin, me ollaan tykästytty Sauhuun niin kovin, että nimeämme sen tällä hetkellä Järvenpään lempiravintolaksemme. Olemme nautiskelleet siellä burgerivälipalan kahdestaan ja viettäneet koko perheen aurinkoisen terassilounashetken. Tätä kirjoittaessanikin tekisi mieli suunnata Sauhuun burgerille, vaikka edessäni on ihan maittava kotilounas, josta yli puolet on jo syöty.

Maistaisinko seuraavaksi Sauhun juustopurilaista vai burgeria halloumilla ja avocadolla? Pitäisikö salaateillekin antaa mahdollisuus? Lisukkeita ainakin pitää testata vielä lisää. Yrtti-rosmariini maustetut maalais- ja bataattiranskalaiset olivat niin herkullisia, että haluan kokeilla myös muita makuvaihtoehtoja, joita riittää vielä moneksi kerraksi. Myös fritatut halloumiranskalaiset kuulostavat överin hyviltä. Mennään jo. Tuutko mukaan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti maanantai, 10 elokuun, 2020 at 21:16

  Voisin tullakin 😀 Itse ravintola on vielä näkemättä, mutta pari kertaa on tilattu mökille hyvät burgerit. Haista ite on tietenkin keravalaisen suosikki, mutta revitty kanakin oli mukavan mausteinen paketti.

  • Reply Martina tiistai, 11 elokuun, 2020 at 09:16

   Kiva! Ravintola on viihtyisä ja terassi myös leppoisa aurinkoisella säällä. Täytyykin maistaa revittyä kanaa jos kerran tykkäsitte. Haista ite on tietysti testattu ensimmäisten joukossa myös meidän ex-keravalaisten toimesta. 😀 Tästä tulikin muuten mieleen että Järvenpään blogipäivä on vielä pitämättä. 🙂

 • Reply Hanne maanantai, 10 elokuun, 2020 at 22:36

  Tulossa!!!!
  Kiitti vinkistä. Tullaan testaamaan joku päivä.

  • Reply Martina tiistai, 11 elokuun, 2020 at 09:16

   Tervetuloa! Kerro sitten mitä piditte. 🙂

  Leave a Reply