Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bataatti-lehtikaalisalaatti

Oho, puolet meni jo ennen kuin ehdin edes kuvaa räpsäistä. No ei aivan. En vaan alunperin ajatellut laittaa tätä reseptiä blogiin, joten en panostanut kuviinkaan. Te olitte kuitenkin Instagram Storiesissa eri mieltä ja äänestitte reseptin blogiin. Eikä mikään huono äänestystulos lainkaan. Tämä nimittäin oli herkkua. Teen varmasti uudestaankin.

Bataatti-lehtikaalisalaatin ohje on napattu Samasta padasta 2 : Puolessa tunnissa -kirjasta, josta olen löytänyt muitakin maukkaita reseptejä arkeen. Kuten lähes aina tapahtuu, muokkasin tätäkin ruokaa ihan hieman omaan makuuni ja keittiönkaappien sisältöön sopivammaksi.

Tämä maukas salaatti on lämmin, ruokaisa ja täynnä terveellisiä rakennusaineita koko perheen tarpeisiin. Arvostan kovasti myös sitä, että ruoka syntyy yhden pellin taktiikalla.

Bataatti-lehtikaalisalaatti

2-4 annosta

  – bataatti
  – kesäkurpitsa
  – 4 kananmunaa
  – siemeniä (mulla oli auringonkukansiemeniä)
  – lehtikaalia
  – öljyä
  – suolaa
  – mustapippuria
  – chilimaustetta tai cayannepippuria

Kastike:

  – 0,5 dl oliiviöljyä
  – 2 rkl dijonsinappia
  – 2 rkl valkoviinietikkaa
  – ripaus sokeria
  – suolaa
  – mustapippuria

Kuori ja pilko bataatti ja levitä viipaleet uunivuokaan. Lorottele öljyä sekä suolaa, mustapippuria ja chilimaustetta tai cayannepippuria päälle. Laita 200-asteiseen uuniin paahtumaan.

Pilko sillä aikaa kesäkurpitsa ja laita sekin pian vuokaan mukaan. Vähän öljyä ja suolaa taas päälle ja vuoka uuniin. Kun bataatit ja kesäkurpitsat ovat pehmenneet jonkin verran ripottele niiden pinnalle siemeniä.

Viimeisenä vuoan päälle levitellään lehtikaali sopivan kokoisiksi paloiksi revittynä. Voit pyöritellä lehtikaalit öljyssä, suolassa ja pippurissa ennen vuokaan laittamista tai pirskotella öljyn ja mausteet päälle vuokaan. Jälkimmäinen sopii paremmin kaltaiselleni suurpiirteiselle ja laiskalle rennolle kokille. Sitten taas vuoka uuniin niin että lehtikaalit rapsakoituvat sopivasti.

Keitä kananmunat ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kasaa lautaselle paahtuneita kasviksia, kastiketta ja kananmunan puolikkaita. Nauti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply