Suomen suurin matkablogiyhteisö

Banana bread eli banaanileipä

Banana bread eli suomalaisittan banaanileipä on maukas ja suosittu herkku, jota on helppo muokata sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Banaanileipä on jotain kuivakakun ja leivän väliltä ollen banaanin ansiosta makea, mutta ilman lisämakeutusta kuitenkin kaukana kuivakakun makeudesta.

Banana bread on ollut suosittu jenkeissä jo ammoisista ajoista lähtien. Moni on tutustunut siihen Australiassa, jossa banana breadilla herkutellaan muun muassa brunsseilla. Tässä yleispätevä ohje, jota voit käyttää sen mukaan mitä kaapissasi on ja kuinka makean lopputuloksen haluat.

Banaanileipä

  – 4 banaania (mitä tummempi, sen parempi)
  – 3 rkl rasvaa (kookosöljyä tai muuta öljyä, voita, margariinia)
  – 3 dl jauhoja (mulla oli vehnäjauhoja)
  – 3 kananmunaa
  – 1 tl ruokasoodaa
  – 1 tl kanelia, kardemummaa tai molempia
  – ripaus suolaa
  (- 2 rkl makeutusta kuten sokeria, hunajaa, siirappia)

  – Lisäksi banaanileipään voi lisätä hiutaleita, leseitä, marjoja, hedelmää, pähkinöitä… Itse lisäsin hieman kauraleseitä ja kookoshiutaleita. Jos lisäät paljon hiutaleita tai leseitä, vähennä jauhojen määrää samassa suhteessa.

Kuori ja muussaa kolme banaania ja sekoita ne yhteen rasvan kanssa. Voit käyttää muussaamiseen ja sekoittamiseen haarukkaa, tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Haarukka riittää tässä hommassa hyvin jättäen rakenteen hieman karkeammaksi ja leipään tervetulleita banaanisattumia.

Lisää loput ainekset ja sekoita taas valitsemallasi tavalla.

Voitele uunivuoka ja kippaa taikina siihen. Laita taikinan päälle halkaistu banaani koristeeksi.

Paista leipää 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Paista mieluummin liian vähän kuin liian kauan, sillä pehmeän mehevä banaanileipä on parempaa kuin liian kuivaksi paistettu. Makuasioita tosin nämäkin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marja-Leena perjantai, 17 huhtikuun, 2020 at 20:27

  Tämä on ehdoton suosikkini, mutta en ole ennen keksinyt lisätä reseptiin kookoshiutaleita. Täytyy kokeilla ensi kerralla. Suosittelen syömään lämpimänä ja voitelemaan vielä voilla, nam!

  • Reply Martina tiistai, 21 huhtikuun, 2020 at 12:35

   Kookoshiutaleet toimivat hyvin tässä. Voita en ole kokeillutkaan, mutta ensi kerralla on varmaan pakko. Kuulostaa överin maukkaalta! 🙂

  Leave a Reply