Suomen suurin matkablogiyhteisö

Spaghetti alla carbonara

Italialaiset klassikkopastat ovat parhaita. Niin maukkaita, yksinkertaisia ja helppoja. Taidan toistaa nyt itseäni, mutta minkäs teet kun ihastut pastaklassikoihin yhä uudestaan ja uudestaan.

Tällä kertaa innostuin carbonarasta eli miilunpolttajan spaghetista, joka on tuhti pekonia tai pancettaa sisältävä pasta Laziosta. Carbonaran kastike syntyy yksinkertaisimmillaan kananmunan keltuaisesta, mutta on olemassa myös koulukuntia, jotka lisäävät pastaan kermaa tai koko kananmunan valkuaisineen.

Minulle tutuin carbonara on yksinkertaisin keltuaisversio ja sen reseptin haluan jakaa teillekin.

Spaghetti alla carbonara

4 annosta

  – 300 g spaghettia
  – 150 g pekonia tai pancettaa
  – 4 kananmunan keltuaista
  – parmesaania tai pecorinoa
  – mustapippuria

Pilko pekoni tai pancetta ja ruskista pannulla. Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita keitetty pasta pekonin sekaan ja lisää joukkoon myös keltuaiset. Viimeistele parmesaanilla tai pecorinolla ja mustapippurilla.

Noin. En voi uskoa että resepti todella on näin yksinkertainen. Miksi olen luullut sen olevan vaikeampi?

Määrät ovat italialaiseen tyyliin suuntaa antavia, joten sovella vapaasti jos siltä tuntuu. Joissain resepteissä pastaan lisätään myös suolaa, joten anna mennä vaan jos ruoka sitä mielestäsi tarvitsee. Minusta pekonin ja juuston suolat riittävät. Muistathan myös keittää pastan aina hyvin suolatussa vedessä.

Älkää kertoko italialaisille, mutta carbonarasta voi tehdä myös uuniversion tämän ohjeen mukaisesti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanna465 tiistai, 14 huhtikuun, 2020 at 17:35

  Tällä samalla ohjeella on menty jo 15 vuotta, enkä vaihda. Meillä on tosin tuosta tiputettu juustokin pois, sitä ei tarvitse jos jokaisen lautaselle tulee oma keltuainen. Siis pelkkä pekoni rasvoineen, keltuainen ja sitten ronskisti mustapippuria.

  • Reply Martina keskiviikko, 15 huhtikuun, 2020 at 11:21

   Tämä on ihan paras! Ja todellakin, mustapippuria pitää olla reippaasti. Täytyykin kokeilla jospa jättäisi itsekin juuston pois. 🙂

  Leave a Reply