Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helppo ja herkullinen pataleipä kaurajauhoista

Maistuisiko tuore kauraleipä? Pataleivän taikina syntyy illalla hetkessä ilman vaivaamista, kohoaa yön yli ja paistuu aamulla 45 minuutissa.

Tästä on tullut mun ihan vakkariresepti, jota käytän silloin kun tekee mieli tuoretta rapeapintaista leipää, jonka päälle voi sulaa ihanasti. Aamiais- tai brunssivieraille pataleipä on myös ihan ehdoton se tykkää olla myös keiton kaverina. Resepti on napattu alun perin Glorian Ruoka & Viini -lehdestä.

Pataleipä:

– 1 tl kuivahiivaa
– 2 tl suolaa
– 5 dl kaurajauhoja
– 5 dl vehnäjauhoja
– 1 dl kauraleseitä
– 5 dl vettä

Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekaan hieman kädenlämpöistä lämpimämpi vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Jätä kelmun alle kohoamaan 12-16 tunniksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muovaile se palloksi. Jätä taikina liinan alle kohoamaan puoleksi tunniksi. Laita sillä aikaa kannellinen pata 225-asteiseen uuniin lämpiämään.

Laita kohonnut taikina pataan, kansi päälle ja uuniin puoleksi tunniksi. Ota sitten kansi pois päältä ja paista uunissa vielä 15 minuuttia.

Valmista on!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply