Kesän ihanin ruoka savulohesta ja uusista perunoista

Tällä ruoalla on pitkä tarina. Tein sitä ensimmäisen kerran ensimmäisessä yhteisessä kodissamme vuosia sitten ja ihastuimme ruokaan tuolloin niin, että neljä annosta humpsahti meidän kahden vatsoihin alta aikayksikön. Etenkin Henkka haarukoi kesäistä ruokaa antaumuksella ja pyysi jopa, että voisin tehdä sitä uudestaankin.

Ja teinhän minä. Vain muutaman vuoden (kahdeksan, jos tarkkoja ollaan) viiveellä. Savulohi, uudet perunat, piparjuuriranskankerma, kaprikset ja tilli maistuivat aivan ihanalta lämpimän kesäpäivän päätteeksi oman terassin rauhassa. Nyt aion tehdä tätä hieman nopeammin uudestaan. Ehkä jo tänä kesänä! En nimittäin käsitä miten näin helppo ja herkullinen kesäruoka on voinut jäädä vuosiksi unholaan. Enää niin ei tapahdu.

Savulohta, uusia perunoita ja piparjuuriranskankermaa
4 annosta

– 600 g uusia perunoita
– merisuolaa ja mustapippuria
– 1 sitruunan
– lorauksen balsamietikkaa
– oliiviöljyä
– 2 rkl kapriksia
– 3 cm piparjuurta tai raastetta (tai wasabia)
– 1,5 dl ranskankermaa
– tilliä
– 400 g savulohta

Pese potut ja keitä niitä merisuolalla maustetussa vedessä noin 15-20 minuuttia. Sekoita odotellessasi sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu (älä heitä toista puolikasta pois, tarvitset sitä myöhemmin), balsamietikka, kolme kertaa etikan määrä öljyä sekä kaprikset keskenään. Mausta kapriskastike suolalla ja pippurilla.

Kun perunat ovat kiehuneet kierittele ne vielä kuumina kapriskastikkeeseen. Anna pottujen jäähtyä hieman sillä aikaa kun pilkot tilliä ja sekoita sitten tillikin perunoiden sekaan. Mausta ranskankerma piparjuurella (tai wasabilla), puolikkaan sitruunan mehulla sekä suolalla ja pippurilla.

Laita tarjoiluvuoan alimmaiseksi savulohi. Kippaa päälle perunat ja piparjuuriranskankerma. Ja ei muuta kuin syömään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Susanna torstai, kesäkuu 20, 2019 at 00:32

    Kuulostaa ja näyttää hyvältä

    • Reply Martina torstai, kesäkuu 20, 2019 at 13:42

      Sitä se olikin. Ja helppokin vielä!

  • Reply Päivi torstai, kesäkuu 20, 2019 at 09:06

    Maistuisi myös minulle!

    • Reply Martina torstai, kesäkuu 20, 2019 at 13:42

      Siitä vaan resepti kouraan ja kokkaamaan. 🙂

  • Reply Piyya perjantai, kesäkuu 21, 2019 at 08:54

    Tätä on ihan pakko tehdä ! Ei voi olla muuta kuin hyvää 😉

    • Reply Martina perjantai, kesäkuu 21, 2019 at 09:26

      Tää on ihan parasta kesäruokaa. 🙂

  • Reply Hanne tiistai, kesäkuu 25, 2019 at 10:31

    Vähän samalla tyylillä teen minäkin mutta hölskytän kattilassa kaikki sekaisin, lohta myöten. Smetanaa joukkoon ja tilliä ja ai että:)

    • Reply Martina tiistai, kesäkuu 25, 2019 at 17:20

      Kuulostaa herkulliselta! Smetana toimii muuten varmasti tässäkin tosi hyvin. Täytyy kokeilla ensi kerralla.

    Leave a Reply