Liharuoat,  Reseptit

Paahdettua kurpitsaa, avokadoa ja jauhelihaa pellillä

Syksyn tullen kaupan vihannesosaston valtaavat ihanan pulleat oranssit kurpitsat. Nappaa yksi iso myskikurpitsa mukaasi, paahda se uunissa tacomausteseoksen ja sipuleiden kera ja lisää annokseen jauhelihaa, juustoa ja avokadoa. Kurpitsapellin viimeistelee hot wings -kastike, ranskankerma, korianteri sekä kurpitsansiemenet.

Kas siinä suunnilleen viime syksyn hittireseptimme, jota on pakko tehdä myös tänä vuonna. Reseptin idea on napattu Glorian Ruoka & Viini -lehdestä numero 7/2017, mutta muokkasin sitä jonkin verran meidän makuun sopivammaksi. Alkuperäisessä reseptissä jauhelihan tilalla oli papuja, mutta koska me pidämme lihasta, vaihdoimme pavut jauhelihaan. Voisi tähän laittaa vaikka molempiakin, enkä usko että se pelkistä pavuista tehty versiokaan huono on. Lisäsin ruokaan myös kurpitsansiemeniä ja valkosipulia, sillä pidän hurjasti molemmista.

Me tehtiin ruokaa tuttuun tapaamme iso satsi, ettei lapsiperhearjessa tarvitse käyttää joka iltaa kokkaamiseen, mutta määrät voi puolittaakin jos neljä annosta sopii suunnitelmiisi paremmin. Minä suosittelen kyllä isoa satsia, sillä maukas kurpitsapelti katoaa tyytyväisten ruokailijoiden mahaan vauhdilla. Tätä on kiva tarjota myös vaikkapa perjantai-iltana kylään tuleville kavereille oluen kera.


Kurpitsapelti
8 annosta

– 1 myskikurpitsa
– 2 punasipulia
– yksikyntinen valkosipuli
– öljyä
– 2 pussia taco-mausteseosta
– 800 g jauhelihaa
– 3 avokadoa
– n. 3 dl juustoa raasteena (esim. cheddar)
– 4 dl ranskankermaa
– 1-2 dl hot wings -kastiketta
– korianteria
– kurpitsansiemeniä

Kuori ja pilko kurpitsa sekä sipulit. Lorauta niiden päälle öljyä ja ripottele toinen pussillinen tacomaustetta pinnalle. Sekoita ja laita 220-asteiseen uuniin pellille paahtumaan 15-20 minuutiksi.

Ruskista sillä aikaa jauheliha ja mausta se toisella taco-mausteseospussilla. Voit lisätä lihaan myös suolaa ja pippuria jos maku mielestäsi kaipaa sitä.

Pilko avokadot ja lisää ne sekä jauheliha pellille. Ripottele juusto päälle ja anna olla uunissa vielä 5-10 minuuttia.

Sekoita hot wings -kastike ranskankermaan. Ota pelti pois uunista ja ripottele ruoan pinnalle korianteria sekä kurpitsansiemeniä. Tarjoile hot wings-ranskankerman kanssa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Paahdettua kurpitsaa, avokadoa ja jauhelihaa pellillä