Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan parhaat viinibaarit

Astumme sisään pienestä ovesta sopivalla tavalla sekaisen oloiseen kuppilaan, jonka seiniä koristavat erilaiset taulut, kuvat ja Italiasta lähetetyt postikortit. Korkea hylly on täynnä viinipulloja ja Italia-aiheista sälää. Tiskillä köllöttelee herkullisen näköisiä salami- ja kinkkupötköjä sekä erilaisia juustoja. Henkilökunta puhuu keskenään italiaa ja yksi heistä ohjaa meidät valitsemaan minkä tahansa pöydän haluamme.

Istahdamme ikkunapöytään ja tutkimme listaa. Italiankielinen musiikki saa hymyilemään ja kun maistan tarjoilijan suosittelemaa italialaista viiniä, unohdan hetkeksi olevani Tallinnassa. Tuntuu niin Italialta. Tilaamme viinilasien kanssa lankullisen antipastoja ja katselemme kuinka tiskillä leikataan aiemmin ihailemiani juustoja ja salameja. Nam, nuo ovat meille! Viinibaari Il Gallo Nero on ensimmäinen, johon suuntaamme Tallinnan ruoka- ja viinimatkallamme (ja olutmatkallakin, mutta siitä lisää myöhemmin) ja tiedän jo nyt reissusta tulevan loistavan. Aloitus on ainakin paras mahdollinen.

Gallo Neron lisäksi löysimme kaupungista kaksi muutakin suosittelemisen arvoista viinibaaria. Eiköhän lähdetä Italia-painotteiselle viinimatkalle Tallinnaan.Il Gallo Nero

Rataskaevu 4

Gallo Nero tulikin esiteltyä melko kattavasti alkutekstissä. Juustojen ja leikkeleiden lisäksi erinomaisten viinien (joita saa kaikkia myös laseittain) kaveriksi voi tilata bruschettaa, paninia, salaattia ja lasagnea, tosin lasagnea saa vain “silloin kun meillä on sitä”. Ihanan italialaista! Jos makeanhimo iskee, saa Gallo Nerosta myös tiramisua, panna cottaa ja cantuccineja vin santon kera. Minä tilaisin jälkimmäistä, sillä rapeiden keksien dippaaminen makeaan viiniin on vaan niin ihanaa ja herkullista ja siitä tulee aina mieleen häämatkamme Toscana-osuus.


Vinotheque Marco Vino
Lai 26

Pieni Marco Vino on tunnelmaltaan kotikutoinen, mutta silti hyvällä tavalla jotenkin arvokas ja ehdottomasti siisti. Liitutaululta voi valita mieleisensä viinin ja pientä purtavaakin on saatavilla italialaiseen tapaan. Me maistelimme herkullista bruschettaa, mutta listalta löytyy myös pizzaa, crostineja ja salaatteja. Menukortista voi opiskella italialaisia rypäleitä alueittain. Ilahduttavan moni viini oli meille jo tuttu, mutta paljon on vielä myös tuntemattomia rypäleitä. Täytynee suunnata pian viinimatkalle Italiaan oppimaan lisää. Paremman puutteessa myös viinimatka Tallinnaan käy.Shvips
Telliskivi 51i

Shvipsistä kerroin jo Telliskivi-postauksessa, mutta hyvästä viinibaarista ei voi puhua koskaan liikaa, joten kerrottakoon tässä vielä, että Shvipsin valikoimassa on 120 erilaista viiniä, jotka vaihtelevat sesongin mukaan. Hintataso on edullinen ja viinien kaveriksi kannattaa tilata mieletön antipastolautanen, joka on jaettunakin niin runsas, että me ainakin tarvitsimme vielä toisetkin lasilliset viiniä. Tai ehkä vaan halusimme pitkittää vierailuamme Shvipsissä. Mikäs siinä oli terassilla istuessa viiniä, juustoja ja leikkeleitä nautiskellen. Olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa. Tänne voisin tulla kaveriporukallakin istumaan iltaa. Tytöt, milloin mennään?

Ovatko Tallinnan viinibaarit tuttuja? Mitä listaltamme puuttuu?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply traveldreamer17 keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 12:05

  Täytyy ehdottomasti laittaan viinibaarivinkit korvan taakse, koska suunnitteilla on kesällä tyttöjen matka Tallinnaan. Kiitos vinkeistä!

  • Reply Martina keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 16:04

   Hyvä jos tuli tarpeeseen! Tyttöjen reissulle nämä sopivatkin erinomaisesti. ?

 • Reply Reissu-Jani keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 21:03

  Oma suosikkini on Gloria Wine Cellar – Muurivahe kadulla.

  • Reply Martina keskiviikko, 7 helmikuun, 2018 at 21:33

   Kiitos! Tämä laitetaan korvan taakse seuraavaa kertaa varten. 🙂

 • Reply Ananas2go perjantai, 9 helmikuun, 2018 at 06:34

  Kiitokset tästä! Maanantaina menossa, ja Tallinnassa on kuulemma talvi ja kylmä. Sitä paitsi #HaluaisinSyödäItalian toimii missä maassa tahansa.

  • Reply Martina lauantai, 10 helmikuun, 2018 at 19:57

   Ihana kuulla että vinkit tulivat tarpeeseen! Mikäs sen mukavampaa kylmässä pakkasilmassa kuin nautiskella pieniä paloja Italiaa viinibaarien lämpimässä tunnelmassa. Hauskaa Tallinnan reissua! 🙂

 • Reply Sari | SariKoo.fi maanantai, 12 helmikuun, 2018 at 16:05

  Joo sitten keväämmällä mammojen viinibaarireissu Tallinnaan, kyllä!

  • Reply Martina maanantai, 12 helmikuun, 2018 at 20:23

   Voi kyllä! Viiniä, juustoja ja kaikkea mikä on ollut liian kauan kiellettyä. 🙂

 • Reply Henna torstai, 29 maaliskuun, 2018 at 09:28

  Mulla on ollut tuo Shvips pitkään ”haluan käydä” -listalla, mutta vieläkään en ole ehtinyt sinne saakka. Kirjoituksesi innostamana seuraavalla kerralla menen! Onneksi seuraava kerta on jo ensi viikolla. Pitääpä lukea ennen sitä muutkin Tallinna-juttusi. Kiitos kivoista vinkeistä!

  • Reply Martina torstai, 29 maaliskuun, 2018 at 12:04

   Shvips kannattaa lisätä matkaohjelmaan jos viinit yhtään kiinnostavat. Kiva kuulla että vinkeistäni on hyötyä! Milloinkohan sitä pääsisi itsekin testailemaan lisää Tallinnan ruoka- ja juomapaikkoja. Kesällä ehkä..?

  Leave a Reply