Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nutellapäivä – 5 parasta Nutellareseptiä

Tänään helmikuun viidentenä päivänä vietetään Nutellapäivää. Olen toki tietoinen siitä, että samana päivänä on myös Runebergin päivä, mutta koska Nutella on mielestäni parempaa kuin Runebergin torttu, juhlitaan meillä tänään Nutellaa.

Nutella on kotoisin lempimaastani Italiasta, tarkemmin ottaen Piemontesta, jossa muuan herra Pietro Ferrero kehitteli Nutellareseptin 1940-luvulla. Tuolloin kaakaosta oli pulaa toisin kuin hasselpähkinöistä, joita Piemontessa riitti vaikka muille jakaa. Niinpä herra Ferrero päätti jatkaa suklaata hasselpähkinöillä ja niin pähkinäinen Nutella näki päivänvalon. Kiitos siis kaakaopulan, meillä on tänään Nutella!

Nutellapäivää juhlitaan tietenkin Nutellan voimin. Listasin tähän viisi parasta Nutellareseptiämme, joista voit valita suosikkisi tai testata vaikka niitä kaikkia. Herkullista Nutellapäivää!

nutellakakku-3

1. Nutella-banaanikakku

Mehevä Nutellan ja banaanin makuinen kuivakakku sai jopa tällaisen ei-todellakaan-kuivakakkufanin sukat pyörimään jalassa. Nutella-banaanikakku on ei enempää eikä vähempää kuin paras koskaan maistamani kuivakakku.

Katso resepti täältä.

nougatpalat-3

2. Nougatpalat

Nougatpalat sisältävät nimensä mukaisesti nougatia, mutta myös rutkasti Nutellaa ja ne ovat erittäin herkullinen muunnos mokkapaloista. Kinuskikissan resepti on mukavan helppo vähän tumpelommankin kokin toteuttaa.

Katso resepti täältä.

nutellakakku

3. Kahden ainekset Nutellakakku

Jos Nougat-palojen resepti on helppo, niin sitä on myös kahden aineksen Nutellakakun resepti. Tähän tulee ihan todella vain kahta ainesta ja lopputulos on yllättävän herkullinen.

Katso resepti täältä.

nutellakaakao

4. Nutellakaakao

Talven maukkain lämmittäjä on Nutellakaakao, joka muuttaa surkeimmankin päivän paremmaksi. Otapa tänään hetki itsellesi ja pidä pieni Nutellakaakaotauko. Olet sen ansainnut.

Katso resepti täältä.

nutellapalat

5. Nutellapalat

Nutellapalojen resepti on hyvin samankaltainen kuin nougatpalojen resepti, mutta ansaitsee silti tulla listatuksi viiden parhaan Nutellareseptin joukkoon. Tätä on kokeiltu olosuhteiden pakosta myös appelsiini-suklaalevitteellä, mutta Nutellalla lopputulos on luonnollisesti paras mahdollinen.

Katso resepti täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply