Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paahdettu parsakaali – Helppo kasvislisuke

Helpoille kasvislisukkeille on aina tarvetta, eikö? Me valmistimme eräänä päivänä naudanpihvin ja lohkoperunoiden kaveriksi paahdettua parsakaalia, joka maustettiin valkosipulilla ja sitruunalla. Lopputulos oli niin herkullinen, että olisin voinut napsia parsakaaleja kuin sipsejä.

Itseasiassa paahdetut parsakaalit toivat hieman mieleen lehtikaalisipsit, etenkin kun parsakaalien antoi hieman kärähtää uunissa. Rapeaksi paahtuneet parsakaalit voi viimeistellä halutessaan parmesaanilla, mutta hyvältä ne maistuvat ilman juustoakin. Kovin kauniilla ulkonäöllä tätä lisuketta ei sen sijaan ole siunattu, mutta makuhan on tärkeintä.

parsakaalilisuke-2

Paahdettu parsakaali

4 annosta

  – parsakaali
  – yksikyntinen valkosipuli
  – puolikkaan sitruunan mehu
  – öljyä
  – suolaa ja pippuria
  (- parmesaania)

Huuhtele parsakaali ja pilko se pienemmiksi paloiksi. Pilko myös valkosipuli pienemmäksi silpuksi. Sekoita kulhossa keskenään parsakaali, valkosipuli, sitruunamehu sekä reilu loraus öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jos sinulla on aikaa, voit antaa parsakaalin maustua hetken jääkaapissa tai kippaa parsakaalit suoraan uunipellille ja paahda 175-200 -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia eli kunnes kaalit ovat pehmenneet ja ruskettuneet sopivasti. Minä tykkään aika kärähtäneestä, joten annoin parsakaalien olla uunissa hieman pidempään.

Viimeistele parsakaalilisuke halutessasi parmesaaniraasteella tai vuolemalla parmesaanista lastuja parsakaalin sekaan. Parmesaaniraasteen voi lisätä myös jo ennen uunia niin että se sulaa parsakaalien pinnalle. Tai voit olla kokonaan ilman parmesaaniakin, ei parsakaalilisuke sitä välttämättä kaipaa.

parsakaalilisuke-1

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Hanne keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 10:53

  Tämä on aivan loistava resepti. En olisi ikinä uskonut että mauttomasta parsakaalista saa näin hyvää!
  Oon tehnyt kolmena iltana peräkkäin:) NAM!

  • Reply Martina torstai, 15 syyskuun, 2016 at 15:34

   Eikö olekin herkkua! En olisi minäkään uskonut että parsakaalista voi saada jotain näin hyvää aikaiseksi ja niin helposti vielä. 🙂

 • Reply Aija Sirviö torstai, 24 toukokuun, 2018 at 20:01

  Tästä tuli kyllä kestosusikki?

  • Reply Martina sunnuntai, 27 toukokuun, 2018 at 14:37

   Tää on mustakin hyvä!

 • Reply Liisa sunnuntai, 8 marraskuun, 2020 at 10:09

  Minulla ei onnistunut lainkaan ! Parsakaaleista ei todellakaan tullut hyviä eikä pehmeitä vaan sitkeitä kuin purukumi. Ruskistuivat kyllä mutta jäivät raaoiksi….

  • Reply Martina maanantai, 9 marraskuun, 2020 at 11:07

   Voi miten harmi. Mikäköhän meni pieleen.

  Leave a Reply