Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aamiaisella Porvoossa – Zum Beispiel

On Henkan viimeisen kesälomapäivän aamu. Olen nukkunut yöllä ennätyksellisen vähän vauvan valvotettua äitiä mahakivuillaan, mutta olen silti yllättävän pirteä. Syykin on selvä: Tänään lähdetään retkelle! Suuntanamme on ihana Porvoo ja aiomme nauttia siellä aamiaisen. Pakkaamme itsemme, vauvan ja rattaat autoon ja lähdemme matkaan.

Perillä saamme valita pöydän lähes tyhjästä Zum Beispielistä, sillä lempiravintolamme lounashulina ei ole ihan vielä alkanut. Istahdamme ikkunan eteen ja hoksaamme tämän olevan vauvan ensimmäinen kerta ravintolassa. Pikkubloggaajalta meinaa tulla alkuun pieni itku, mutta syli lohduttaa ja keinuvaan turvakaukaloon on hyvä nukahtaa sillä aikaa kun isi ja äiti syö.

Valitsemme aamiaislistalta Frühstück -nimisen annoksen sekä Dagen efterin ja tunnen kuinka vesi herahtaa jo kielelle. Pöytään tuodaan lasilliset luomuappelsiinimehua, sivupöydältä saa hakea itse herkullista luomuleipää ja kahvi sekä teekin on luomua.

zumbeispiel-6

zumbeispiel-2

zumbeispiel-10

Frühstück-annos pitää sisällään vaikka mitä ihania herkkuja. On täydellisesti paistettu kananmuna pestolla, maukasta juustoa, leikkeleitä, omatekoista hilloa, mehukkaita hedelmiä, salaattia ja hullun hyviä vihanneksia, joiden kohdalla emme voi käsittää miten niistä on saatu niin hyviä. Ihan tavallisista vihanneksista.

Kysymme vihanneksien salaisuutta herkuttelun jälkeen ja mausteena toimii kuulemma ihan vain suola ja öljy. Veikkaan että taustalla on oltava myös hyvin ammattitaitoinen kokki, sillä en usko että minun käsissäni vihanneksista, suolasta ja öljystä syntyisi näin herkullisia suupaloja (täytynee kuitenkin kokeilla, kerron sitten jos onnistun pääsemään lähellekään tätä). En oikeasti yhtään liioittele kun sanon lautaselta löytyneen munakoison olleen parasta koskaan maistamaani.

zumbeispiel-4

zumbeispiel-7

Dagen efter on nimensä mukaisesti tuhdimpi ja rasvaisempi annos. Juuri sellainen jonka voisin kuvitella maistuvan nimensä mukaisessa olotilassakin. Vai mitä sanotte maukkaista tuoremakkaroista, täydellisesti paistetuista luomumunista, rapeasta Schwarzwaldin kinkusta, raikkaasta salaatista ja paistetuista tomaateista? Niinpä, toimii ilman krapulaakin.

On pakko vielä hieman kehua aamiaiseen kuuluvaa luomuappelsiinimehua, jota olisin voinut kumota litrakaupalla. Myös kahvi oli hyvää ja hauskaa on myös se, että aamiaista tarjoillaan koko päivän ajan. Jos vaikka pääsee käymään niin, että edellinen ilta menee pitkäksi ja kaipaat oloa korjaavaa aamiaista niin suuntaa Zum Beispieliin vaikka normaali aamiaisaika olisikin jo ohitse. Minä voisin vedellä Frühstückin lounaaksi tai reilun kokoiseksi välipalaksikin, vaikka aamiainen olisikin siltä päivältä jo syöty.

zumbeispiel-3

zumbeispiel-5

Nyt kun mukana oli myös pikkubloggaaja kiinnitimme väkisinkin huomiota ravintolan lapsiystävällisyyteen. Ulko-ovella on liuska vaunuja varten ja ruokalistalta löytyy mukavan pitkä lasten menu vähän isommille muksuille. Meidän pikkuinen pärjää vielä pelkällä maidolla, joten lasten annoksiin ei tullut tutustuttua sen tarkemmin.

Sivupöydällä on myös kyniä ja väritystehtäviä (tämä aktiviteetti voisi sopia nykyisen väritysbuumin mukaan myös aikuisille) ja ravintolan seinustalta löytyy kasa syöttötuoleja. Ruokailu sujuu siis oikein mukavasti myös pikkuväen kanssa.

Jos viimeksi haaveilin uusintareissusta ravintolaan tyttöporukalla niin nyt tuli todistettua että myös lapsiperheellä on hyvät oltavat Zum Beispielissa. Tyttöjen reissu täytyy kuitenkin pitää edelleen korvan takana ja eiköhän me käydä ohikulkiessamme taas joku kerta herkuttelemassa ihan aikuisten kesken vähintään ravintolan herkullisilla jäätelöillä. Minulta kun on paikan aikuisten jäätelöt vielä kokeilematta ja ruokalistallakin on vielä monta kutsuhuutojaan kuiskailevaa annosta testaamatta.

zumbeispiel-1

zumbeispiel-9

Yhteistyössä Zum Beispiel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kristintti perjantai, 26 elokuun, 2016 at 17:09

  Aamiainen kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! 🙂

  Meillä on lähes samanikäisiä pikkuiset, joten jos käytte vauvelin kanssa jossain ravintoloissa pääkaupunkiseudulla, innolla toivoisin postauksia tai vinkkejä ruokapaikoista, jonne on ollut mukava mennä vauvankin kanssa 😀
  ..me olemme tämän 5,5-viikkoisen kanssa käyneet toistaiseksi vain kauppakeskuksen ravintolassa ja torikahveilla 🙂

  • Reply Martina lauantai, 27 elokuun, 2016 at 10:54

   Kiitos kommentista ja onnea teillekin pikkuisesta! Ehdottomasti vinkkaamme blogissa lapsiystävällisistä ruokapaikoista. Niitä kun tulee varmasti testailtua pikkuisen kanssa. 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 26 elokuun, 2016 at 22:02

  Tulipa hyvään saumaan tämä postaus! Tultiin just Helsinkiin ja mietittiin Helsinki – Porvoo akselilta aamiais/brunssi-paikkaa. Tämä näyttää täydelliseltä. Olis mukavaa vaihtelua muutenkin buffetpöytiin. Paha vain, kun ei nuo syöntikaiffarit innostuneet sittenkään Porvoosta. Otan tämän silti korvan taakse, sen verran hyvän näköiset annokset nimittäin 🙂

  • Reply Martina lauantai, 27 elokuun, 2016 at 10:56

   No mutta sepäs sattui sopivasti. Harmi vaan etteivät syöntikaiffarit innostuneet Porvoosta. En ymmärrä miten siitä voi muka olla innostumatta. Porvoo on ihana. 😀 Annokset olivat tosi herkulliset. Suosittelen! 🙂

 • Reply C tiistai, 9 huhtikuun, 2019 at 13:42

  Luomuappelssiinimehusta voin kertoa sen verran että sitä saa ihan kaupasta litrakaupalla. Zum Biezeilissä tarjollaan Valion tölkki luomu appelsiinimehua. 😁

  Ja Helsingissä tähän asti paras vauvaystävällinen kahvila/paikka on ollut Ateneum.
  Kluuviin en suosittele menemään mikäli tarvii käyttää hoitohuonetta.

  • Reply Martina tiistai, 9 huhtikuun, 2019 at 20:00

   Kiitos vinkeistä! Jep, Järvenpään Cittarista saa ihan älyttömän hyvää appelsiinimehua. Nam, pitääkin ostaa sitä taas kotiin. 🙂

  Leave a Reply